Logo hetkrantje-online.nl
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Educatie en recreatie op natuurboerderij Buitenplaats Molenwei

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam - Vicky van der Krogt zet zich in voor het behoud van groen en het agrarisch erfgoed in het weidegebied van Leidschendam-Voorburg. Dit doet zij door verbinding te maken tussen stad en platteland. De boerderij aan de Stompwijkseweg 27 transformeert zij met veel inspanning, samenwerking en creativiteit tot een educatieve en recreatieve natuurboerderij waar stedelingen met open armen ontvangen worden.

Vicky is geboren en getogen op deze voormalige melkveehouderij van haar vader die zij omgedoopt heeft tot Buitenplaats Molenwei. Nu wordt het een natuur- en recreatieboerderij, toegankelijk voor een breed publiek. “Bij alle activiteiten die er plaatsvinden hechten mijn broer, mede-eigenaar, en ik grote waarde aan een toekomstbestendig platteland. Samen met de gemeente en provincie werken we komende jaren op een unieke plek naar een locatie die meerwaarde biedt. We ontwikkelen groene belevingsprogramma’s met scholen, kinderopvang en zakelijke partners. Samen laten we volwassenen en kinderen uit de stad ervaren welk effect groen heeft op het welbevinden.”

Tijdens een rondleiding over het boerenerf val je van de ene in de andere verbazing. Op een creatieve manier, met de natuur en het authentieke in het achterhoofd, worden het erf en aangrenzende landschap getransformeerd naar een plek voor iedereen. Je ervaart het plattelandsgevoel; weids uitzicht, polderslootjes en molens waarbij Molenwei beschikt over onderscheidende binnen- en buitenruimten voor activiteiten en ontmoetingen. 

“Je kan hier vergaderen, teambuilden en samenkomen. Maar altijd met natuurbeleving in het achterhoofd.” Aan een activiteitenprogramma kan zelfs catering gekoppeld worden. Vicky put uit een divers aanbod van docenten, professionals en lokale cateraars die van elke activiteit een echte plattelandsbeleving maken.

Verder lopend over de buitenplaats geniet je van de ruimte en loop je tegen een onlangs ingericht kampeerveld aan. Je kunt hier slapen in een tipi of lodge met bedjes of in een zelf meegebrachte tent. Op de buitenplaats genieten gasten van intieme hoekjes en de natuur. Op zonnige dagen kan een drankje of ijsje genuttigd worden.

Vanaf 20 juli tot eind augustus vindt zomerkamp De PLECK plaats op Molenwei met sport, spel, survival en creativiteit. De PLECK is er voor verschillende leeftijdsgroepen: kids (8 tot 12 jaar met zwemdiploma) en jongeren (13 tot 17 jaar). Zeker nu men massaal in Nederland blijft, is dit een leuke bestemming tijdens de schoolvakantie.

Na het kampeerveld kom je bij de voormalige mestsilo die is omgebouwd tot een unieke, overdekte buitenruimte. Een ideale plek voor activiteiten in deze tijd van Covid-19. “Hier oefenen bijvoorbeeld wekelijks de dames van Vocaal Ensemble Muze die in september hier een borrel- en ontbijtconcert organiseren.”

Iedere ruimte op Buitenplaats Molenwei straalt een andere sfeer uit. Er kunnen kleine en grote groepen terecht. Voor programma’s op maat wordt samengewerkt met lokale ondernemers. Denk aan buitensport, spel- en teamprogramma’s, catering, muziek en alles wat nodig is om een ontmoeting te laten slagen.

Meer informatie: buitenplaatsmolenwei.nl. Meer informatie over camping Landstad is te vinden op campinglandstad.nl. Kinderen en jongeren die deze zomer niet thuis willen zitten, vinden meer informatie op depleck.nl. Of bel/mail naar Vicky van der Krogt en bespreek de mogelijkheden op buitenplaats Molenwei: tel. 06 2354 0047, e-mail: contact@buitenplaatsmolenwei.nl

Meer berichten