Ingrid, Hetty en Maurice bieden met een team van zorgverleners zorg en ondersteuning afgestemd op de wensen van de cliënt (foto: PR).
Ingrid, Hetty en Maurice bieden met een team van zorgverleners zorg en ondersteuning afgestemd op de wensen van de cliënt (foto: PR).
ondernemer van de week

Wilhelmina Zorg en Welzijn voor zorg en ondersteuning op maat

Ondernemer in Beeld 411 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, dat wil iedereen en dat wordt ook vanuit overheidswegen zoveel mogelijk gestimuleerd. Maar hoe doe je dat als je toch zorg nodig hebt, graag een ommetje maakt maar dat niet meer alleen kan of je begeleiding zoekt bij bijvoorbeeld doktersbezoek. Wilhelmina Zorg en Welzijn ondersteunt mensen bij een onbezorgd leven thuis dankzij zorg en ondersteuning op maat.

“Hoe zou ik het zelf geregeld willen hebben, dat is ons uitgangspunt”, vertel Hetty Splinter, initiatiefnemer van Wilhelmina Zorg en Welzijn. Circa twintig jaar geleden is zij als zelfstandige organisatie van start gegaan na zo’n vijftien jaar in de zorg gewerkt te hebben. “Ik heb bij verschillende zorginstellingen gewerkt als maatschappelijke werker en casemanager maar sinds de invoering van de AWBZ in 1995 bestond het werk voornamelijk uit administratieve handelingen en tijdslimieten die aan een huisbezoek werden gesteld. Met de tijd groeide het idee, volgens mij kan dat anders.”

Het was een spannende stap voor Hetty maar het heeft heel goed uitgepakt. Inmiddels heeft zij een team van ZZP’ers om haar heen verzameld en runt ze de bedrijfsvoering samen met Ingrid Groenewegen en Maurice Kuijpers. “Ingrid is een kei in de planning rondkrijgen en Maurice is de schakel tussen alle betrokkenen bij de zorg en de cliënt.”

Ingrid kwam in contact met Hetty op het moment dat zij zelf zorg nodig had voor haar moeder. “Dit was zo’n prettig contact geweest destijds.” Dat is de reden waarom zij ook zelf als begeleider is gaan werken via Wilhelmina Zorg en Welzijn en daarnaast maakt zij de roosters, rekening houdend met de wensen van de cliënt. Maurice heeft een lange carrière gehad als verpleegkundige in de ouderenzorg en psychiatrie. Bij de gemeente Den Haag heeft hij ervaring opgedaan als casemanager WMO die hij goed kan gebruiken bij Wilhelmina Zorg en Welzijn.

Wilhelmina Zorg en Welzijn biedt zorg en ondersteuning afgestemd op de wensen van de cliënt. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt in kaart gebracht waar de cliënt behoefte aan heeft. Dit wordt vertaald naar een zorgplan waar ook de financiering onderdeel van is. Om de cliënt wordt een vast team geformeerd van zorgverleners die de situatie van de cliënt goed kennen, hun vak verstaan en werken vanuit hun hart. “Wij vinden het heel belangrijk dat onze cliënten steeds dezelfde zorgverleners zien en dat er voldoende tijd is voor de cliënt ”, vertelt Maurice. “Zo zal degene die de zorgtaken doet ook een boterham smeren en gezellig een praatje maken.”

Met een Persoons Gebonden Budget (PGB) kan een zorgvrager zelf zorg en ondersteuning inkopen. “Zo houdt de cliënt de regie in eigen handen. De cliënt bepaalt wie de hulp geeft, wat de hulp inhoudt en op welke dagen in de week en op welke uren van de dag.” Dat vraagt veel flexibiliteit van de organisatie en van de Wilhelmina’s, zoals de zorgverleners bij Wilhelmina Zorg en Welzijn worden genoemd. “Het kan voorkomen dat iemand onverwachts zorg nodig heeft en dan doen wij er alles aan om dit ook in te plannen”, zegt Ingrid. “Dat kan ook ’s avonds of in het weekend zijn.”

Ook wanneer u geen indicatie voor zorg heeft, maar uit eigen middelen (aanvullende) zorg wilt inkopen, dan kunt u daarvoor bij Wilhelmina zorg en Welzijn terecht.

Meer informatie is te vinden op www.wilhelminazorgenwelzijn.nl. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan aangevraagd worden via de website of telefonisch: 070-3207309.

Uit de krant