Ton Klerks met zijn bedrijfsbus voor het pand aan de  Oude Middenweg in Leidschenveen, waar hij nu gevestigd is.
Ton Klerks met zijn bedrijfsbus voor het pand aan de Oude Middenweg in Leidschenveen, waar hij nu gevestigd is.

Klusmaat al 25 jaar actief met klussen en beveiligen

Ondernemer in Beeld 505 keer gelezen

Leidschendam - Het is inmiddels alweer 25 jaar geleden dat Ton Klerks als Klusmaat vanuit zijn garage bij zijn toenmalige woning aan het Schadeken in Leidschendam begon met zijn klusbedrijf. Het was een vliegende start, mede doordat Het Krantje een paginagroot artikel wijde aan de start van het bedrijf Klusmaat, de opdrachten stroomden werkelijk binnen. 

Er werd gestart met vooral kleinere klussen zoals het bijvoorbeeld het ophangen van een schilderij, het vervangen van een kraan, het plaatsen van een dakraam of het aanleggen van een buitenkraan. Klussen van allerlei aard werden op vakkundige wijze uitgevoerd. Hierdoor groeide het bedrijf uit tot een allround klusbedrijf en werden er in de loop van tijd vele badkamers, toiletten en keukens gerenoveerd en wanden geplaatst. En wat te denken van de vele schuifdeurkasten die op maat gemaakt werden. Door zijn jarenlange ervaring kan Ton zijn klanten goed voorlichten en helpen waar nodig bij het ontwerpen van een badkamer, keuken of schuifwandkast. 

Voor elke specialisatie zoals stucen, elektra, timmerwerk, loodgieterswerk enz. heeft hij een collega achter de hand die in geval van nood bijspringt. In 2012 nam hij het bedrijf Jan Schijf Beveiligingen over welke reeds enkele jaren intrek had in het pand van Klusmaat. Daarmee werd het bedrijf Klusmaat Beveiliging een feit. Beveiligingen voor het Politiekeurmerk werden veelvuldig uitgevoerd en ook grote projecten van gemeentes en woningbouwverenigen.


De ‘beveiligingskant’ van de bedrijfsbus van Ton Klerks.

Hij begon in zijn eigen garage aan het Hogeland in Leidschendam, maar toen hij na een paar jaar uit zijn voegen groeide werd er een loods in Wilsveen gehuurd. Toen Ton zelf naar Leidschenveen verhuisde deed zich de mogelijkheid voor om een bedrijfshal te kopen aan de Oude Middenweg in Den Haag, waar zijn bedrijf nog steeds gevestigd is.

Na een jaar hard werken was er genoeg gespaard om de eerste echte bedrijfsauto te kopen, een Peugeot Partner welke natuurlijk werd voorzien van duidelijke belettering van Klusmaat. Vijf jaar later waren de klussen in grote al sterk gegroeid en werd de Peugeot Partner ingeruild voor een heuse klussenbus. De huidige klussenbus, een Fiat Ducato valt extra op met aaan beide zijden een verschillende kleur en belettering.

Over de vraag of Ton al aan stoppen denkt moet hij even nadenken. Direct stoppen is zeker niet de bedoeling want daarvoor vindt hij het werk en de klantcontacten veel te leuk. Maar hij heeft ook zeker geen moeite om zijn vrije tijd in te vullen met andere leuke activiteiten. Ton is een fervent duiker en in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft hij een camper om samen met zijn vrouw vakantiereizen te maken. Wel geeft hij aan het wat rustiger aan te gaan doen, maar hij zal zijn trouwe vaste klanten zo goed mogelijk blijven helpen en eventuele nieuwe klanten als er tijd over is.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant