Logo hetkrantje-online.nl

‘Tien jaar ondernemerschap is een verrij

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Albert Immink had twaalf jaar geleden een idee en twee jaar later waren de plannen verwezenlijkt: hij opende namelijk Jeans Mountain , een eigentijdse winkel met jeans en casual kleding voor mannen en vrouwen. Anno 2011 bestaat zijn zaak in de Herenstraat inmiddels tien jaar. Met een originele prijsvraag onder zijn klanten heeft de Voorschotenaar zijn jubileum kleur gegeven. Binnenkort wordt de winnaar voor zijn zaak met een limousine opgehaald en krijgt de winnaar een etentje in restaurant De Knip aangeboden.

Albert Immink heeft al die jaren in de vooral overdag (te) rustige Herenstraat zijn hoofd boven water gehouden. “Toen ik begon had ik alleen een klerenhanger”, lacht Albert. “Dat was in maart 2001. Ik had toen overigens een enorm trots gevoel. Naast de recessie, waar we allemaal last van hadden, slaagde ik er vervolgens in om een vast klantenbestand op te bouwen. Mijn klanten komen dan ook voor een deel van buiten Voorburg. De basis van mijn succes? Ik zorg altijd voor een informele sfeer en uiteraard een aansprekend assortiment.’’

Verbeteren en vernieuwen

In de loop der jaren is zijn ondernemerschap steeds professioneler geworden. “Ik ben tenslotte ondernemer geworden om iets te ondernemen, te verbeteren en te vernieuwen”, aldus Albert Immink. “Niet om stil te blijven staan. Maar ik heb wel een herkenbaarheid in mijn assortiment aangebracht. Dan doel ik op merken als Levi's en Dockers. Dit zijn twee topmerken die vanaf de opening al bij Jeans Mountain te koop zijn. Andere merken die in de rekken hangen, zijn River Woods, Cottonfield, New Zealand Auckland en Pall Mall. De laatste is overigens de nieuwste aanwinst. We zijn dan ook het enige verkooppunt in Voorburg met al deze merken”.

Dames

Sinds een klein jaar is er in de winkel ook een ‘womenafdeling’ met merken als River Woods, O'Neill, Sancho laarzen, Levi's en Indian rose. "Het is een bewuste keuze om alleen merkkleding te verkopen, want dat staat voor kwaliteit”, stelt Albert Immink. “Als je bij ons een donkerblauwe spijkerbroek koopt, weet je zeker dat hij niet na twee keer wassen al lichtblauw is. Goede service en persoonlijk contact vind ik overigens ook erg belangrijk. Ik houd niet van opdringerigheid. Klanten kunnen hier dan ook rustig de tijd nemen om iets te zoeken en te passen."

VOOV

Naast zijn ondernemerschap heeft Albert Immink veel gedaan voor de winkeliers in het Oude Centrum. Samen met Bert van Dam van de Meat Point richtte hij de VOOV op, de Vereniging Ondernemend Oud Voorburg. “Toen de winkeliersvereniging werd opgeheven, was het belangrijk om met iets nieuws te komen”, aldus Albert Immink, die nog steeds bestuurslid is. “We zijn toen klein begonnen, maar inmiddels is de VOOV uitgegroeid tot een belangrijke speler en gesprekspartner richting allerlei instanties, waaronder de gemeente. Via onze website www.voorburgcentrum.nl kan men lid worden. Hier staat ook het laatste nieuws op. Ik roep daarom iedereen om lid te worden. Dit geldt ook voor bewoners. Juist in deze tijd, met alle herinrichtingsplannen, is het belangrijk om de krachten te bundelen. Verder organiseren we gezamenlijk allerlei activiteiten. Degene die geen lid is, loopt eigenlijk achter de feiten aan”.

Plezier

Albert Immink heeft twee websites, namelijk www.broekensite.nl en www.jeansmountain.nl, waarvan de eerste een heuse webshop is om broeken aan te schaffen. Ook verhuurt hij busjes via de site www.jmbusverhuur.nl. Kortom, ook na tien jaar gaat Albert Immink nog altijd met plezier naar zijn werk. "Ik geniet er nog elke dag van, want het hebben van een eigen winkel is gewoon top. Het ondernemerschap beschouw ik als een verrijking”, besluit de enthousiaste ondernemer.

Jeans Mountain is te vinden aan de Herenstraat 113 in Voorburg. Albert is graag bereid om vragen te beantwoorden over zijn kleding: tel. 070-3691155

Meer berichten