Logo hetkrantje-online.nl
“We willen ouderen een hart onder de riem te steken”, aldus Roel Bothof.(foto Bart Bakker)
“We willen ouderen een hart onder de riem te steken”, aldus Roel Bothof.(foto Bart Bakker)

‘Volledig ICT- ondersteuning voor ouderen’

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Regio - Hoe kan ICT het sociale netwerk van senioren versterken? En daarmee eenzaamheid voorkomen? Hiermee wordt ook een stukje eenzaamheid voorkomen, want senioren die (medische) hulp of zorg nodig hebben, kunnen via de computer contact leggen met mantelzorgers, vrijwilligers en professionele zorgverleners.

Ondernemer Roel Bothof heeft zich het lot van ouderen aangetrokken die problemen met de computer hebben of zich hier graag verder in willen verdiepen.

Door Bart Bakker

“We zijn nu met speciale activiteiten bezig om hen te helpen in Leidschendam- Voorburg, Leidschenveen en Ypenburg,’’ zegt de eigenaar van computerbedrijf RoboWeb uit Pijnacker. “Dit uit zich onder andere in een nauwe samenwerking met ANBO Den Haag. Zij zijn een onafhankelijke belangen- en emancipatieorganisatie voor senioren in Nederland. We investeren hier bewust in met tijd, energie en middelen om de ouderen een hart onder de riem te steken. Tevens zijn we graag bereid om in bejaarden- en verzorgingstehuizen voorlichting over het gebruik van de computer te geven. Op onze speciaal daarvoor ontworpen website www.plus-pc.nl is ook allerlei informatie voor ouderen te vinden”.

Advies

“Als iemand belt, dan geven we eerst telefonische advies”, vervolgt Roel Bothof. “Mocht blijken dat het probleem dan niet is verholpen, dan maken we een afspraak. Meestal komen we dezelfde dag nog langs. Zes dagen per week zijn zowel de werkplaats als onze thuisservice geopend van half negen tot vijf uur. Men kan dus ook zonder afspraak naar de werkplaats toekomen. We kijken dan direct naar het probleem. Maar onze thuisservice kan ook in de avonduren computerproblemen verhelpen. Onze hulp aan huis voor ouderen vindt plaats van maandag tot en met vrijdag van 07.30 uur tot 21.00 uur”.

Uitdaging

Tien jaar geleden begon Roel Bothof voor zijn zichzelf, omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. “Ik had weinig ICT-achtergrond”, vertelt hij. “Maar ik kwam er achter dat ik mijn werk voor de website van SV Nootdorp bijzonder plezierig vond. Ik ging vervolgens verder als webdesigner, maar ervaarde dat je klanten volledige support moest geven. In de loop der jaren heb ik mijn bedrijf RoBoWeb uitgebouwd waarin inmiddels drie fulltime en twee partime medewerkers actief zijn. Ook zijn we in het bezit van het zogenaamde ICT Waarborg keurmerk waardoor alle garanties altijd zijn gewaarborgd”.

RoBoWeb zit drie jaar in het pand aan de Boemzenweg 6A in Pijnacker. “Dit bevalt uitstekend”, zegt hij. “Het voordeel is dat we goed bereikbaar zijn voor iedereen uit Leidschendam- Voorburg, Leidschenveen en Ypenburg en de klanten altijd voor de deur hun auto kwijt kunnen. We werken voor particuliere als zakelijke klanten. We hebben de dienstverlening toegespitst op het repareren en leveren van computers en laptops. Zo’n ‘maatwerkcomputer’ wordt gemaakt zoals de klant het wil. Binnen de regio berekenen we geen voorrijkosten. De aangeschafte computers en laptops installeren we op locatie en de verpakkings-materialen nemen we mee terug.”

Kwaliteit

Bij RoBoWeb worden klanten ontvangen met begrip voor het ongemak dat een defecte computer met zich meebrengt. “We werken snel en bieden onze klanten honderd procent kwaliteit”, aldus Roel Bothof. “Daarvoor gebruiken we testsoftware waar alle grote merken mee werken. We repareren de laptops in eigen beheer en hebben daarvoor speciale test hardware uit Amerika laten overkomen. Als we onderdelen moeten bestellen, is de slogan ‘Vandaag besteld, meestal morgen in huis’ van toepassing op de werkplaats”.

Garantie

Als men ergens anders een verzekering heeft afgesloten voor drie jaar garantie, dat kan men ook bij RoBoWeb terecht voor reparatie. RoBoWeb, werkt samen met nagenoeg alle verzekeringsmaatschappijen en is aangesloten bij het ICTWaarborg. Hierdoor genieten klanten een extra bescherming en hebben zij de garantie dat gemaakte afspraken worden nagekomen. “Als enige in de regio geven we drie jaar honderd procent hardware garantie”, aldus Roel Bothof. “Een ander groot voordeel is dat klanten niet direct hoeven te betalen en na reparatie of levering een gespecificeerde factuur krijgen”. De openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag 08.30 – 17.00 uur Tel: 015- 369 77 99. Website: www.roboweb.nl.

Meer berichten