Onderschrift: “We begeleiden iedereen die hulp nodig heeft bij het aanschaffen van een bril en de opstart en de keuze van een hoortoestel”, aldus Hans de Groot, Gerrie Jansze en Vincent van Gent. (foto: Bart Bakker).
Onderschrift: “We begeleiden iedereen die hulp nodig heeft bij het aanschaffen van een bril en de opstart en de keuze van een hoortoestel”, aldus Hans de Groot, Gerrie Jansze en Vincent van Gent. (foto: Bart Bakker).

Bijzonder jubileum Oogmerk Tunderman

Ondernemer in Beeld 124 keer gelezen

Oogmerk Tunderman is in Leidschendam dertig jaar een begrip op het gebied van oogzorg aan de Damlaan. Naast een fraaie collectie monturen, een moderne contactlensafdeling en een grote collectie zonnebrillen levert het bedrijf oog- en sinds de laatste jaren- oorzorg in de breedste zin van het woord.

Eigenaar Hans de Groot zit vanaf 1982 in het vak. De winkel startte in 1959. Zijn dertig jubileum viert hij weliswaar in stilte, maar de vakspecialist heeft nog steeds enorm veel plezier in zijn vak. “Het geeft nog altijd veel voldoening om mensen van een juiste bril of oortoestel te voorzien”, zegt hij. “Onze service gaat hierin echt heel ver.”

“Zo halen we ouderen zelfs thuis op, want het opmeten en het beoordelen van hun ogen en oren kunnen we beste bij ons doen”, aldus Hans de Groot, die in het pand aan de Damlaan 23 C dagelijks wordt geassisteerd door zijn collega’s Vincent van Gent en Gerrie Jansze. Naast de oogzorg is Tunderman dus ook gespecialiseerd in opstart en keuze van oortoestellen.

Expertise

“Zelfstandig vakaudicien houdt in dat we niet aangesloten zijn bij een keten van audicienbedrijven, maar vanuit eigen expertise bepalen hoe onze dienstverlening eruit ziet”, zegt Hans de Groot. “Ons vakmanschap is mede gebaseerd op persoonlijke aandacht en service. We zijn daarbij volledig merkonafhankelijk. Zo kunnen we snel inspringen op trends en vanuit eigen objectiviteit zoeken naar de beste oplossing. Specifiek voor elke hoorsituatie. Want geen mens is hetzelfde, geen hoorprobleem is gelijk. Kortom, we leveren altijd maatwerk”.

Vakspecialist

“We zijn een echte vakspecialist”, vult audicien Gerrie Jansze aan. “We begeleiden iedereen die hulp nodig heeft bij de opstart en de keuze van een hoortoestel. De mensen gaan zelf merken dat ze gesprekken slechter gaan verstaan. Meestal gaan ze dan eerst naar de huisarts, die hen dan doorverwijst naar de KNO-arts. Ze komen dan met een recept van de KNO-arts naar ons toe. Daarnaast komt het ook voor dat men zelf direct naar ons toe komt om een gehoortest te laten doen”.

Aandacht

Oogmerk Tunderman gaat overigens veel verder dan alleen het uitvoeren van een gehoortest . “We geven daarbij uitleg hoe het gehoor in elkaar zit en wat het belang is om alles en iedereen goed te verstaan”, aldus Gerrie Jansze. “We vinden het belangrijk om mensen tot in detail op de hoogte te brengen wat het betekent als je niet goed kunt horen. De tijd en aandacht die we er aan besteden wordt door veel klanten en relaties bijzonder gewaardeerd”.

“Dit is het grote verschil met het grootwinkelbedrijf”, bevestigt Hans de Groot. “In alle rust en in een fijne omgeving kan men alles over het eigen gehoor te weten komen en hier vervolgens op de juiste manier op anticiperen”.

“Het is dankbaar werk om onze klanten van een nieuwe bril of een oortoestel te voorzien”, zegt Vincent van Gent. “De praktijk leert dan ook dat we iemand vijf tot zes keer in de winkel begroeten alvorens het hele traject is afgerond. Hier staan we dan ook echt voor open. De persoonlijke aandacht blijft onze grote kracht. We inventariseren grondig de behoefte”.

Kapotte brillen

Oogmerk Tunderman onderscheidt zich ook doordat men zelf het glaswerk maakt. “De glazen die binnenkomen worden geslepen en , zetten we zelf in het monteur”, aldus Vincent van Gent. “Bij kapotte brillen kunnen we hierdoor snel handelen. Als door een ongelukje opeens twee glazen kapot gaan, dan kunnen we binnen 24 uur een nieuwe bril inclusief het glas leveren”.

Men kan bij Oogmerk Tunderman een afspraak maken voor een gratis oogmeting of een gehoortest. Tel: 070-3274635. E-mail: damlaan@oogmerktunderman.nl. Nadere achtergrondinformatie is te vinden op de website www.oogmerktunderman.nl

 

Uit de krant