Pitstop voor winterbanden

Ondernemer in Beeld 196 keer gelezen

Leidschendam - Bandenspecialist Superband aan de Looierslaan in Leidschendam heeft onlangs een nieuw uitlijnapparaat van het merk Hunter voor auto’s aangeschaft. “Het is een flinke investering, maar het neusje van de zalm en niemand anders in de regio beschikt over een dergelijk apparaat”, meent eigenaar Dick Bonnes van Superband. “En hij zorgt ervoor voor dat de klus binnen een paar minuten gepiept is.”

Door Dick Janssen

Bij uitlijnen worden afwijkingen in de wielstand gecorrigeerd. De auto trekt bijvoorbeeld naar één kant, stuurt te zwaar of te licht of slingert een beetje. Dat kan komen door een reparatie aan de wielophanging, door het raken van een stoeprand, of doordat je door een groot gat of over een flinke steen rijdt. “Wij zorgen dat de auto weer in het juiste spoor komt”, zegt Bonnes. Verder beschikt Superband ook over hypermoderne apparatuur om banden te vervangen en balanceren.

“Straks worden bandenspanningsmeters verplicht, wat ook weer specialistische kennis en apparatuur vergt bij het vervangen van een band. Wij hebben de kennis en de apparatuur daarvoor allemaal al in huis”, vertelt Bonnes. “Banden worden tegenwoordig wel steeds groter en zwaarder, maar wij kunnen alle banden van alle merken monteren en balanceren.”

Specialist
Het specialisme van het Leidschendamse bedrijf, inmiddels al zo’n 39 gevestigd aan de Looierslaan in Leidschendam, zorgt ervoor dat veel dealerbedrijven uit de regio naar Superband komen om daar hun auto’s uit te laten lijnen.

Superband werkt het meest met Bridgestone, Firestone en Michelin banden, maar heeft banden van alle gangbare merken op voorraad. “Alle soorten banden kun je nooit in huis hebben, want dan ben je er met 2.000 verschillende nog niet”, denkt Bonnes. “Maar als we ze niet direct beschikbaar hebben kunnen we ze bestellen en hebben we ze nog dezelfde of de volgende dag in huis.”

Winterbanden
Winterbanden hebben de afgelopen drie jaar een enorme vlucht genomen. “Eerst werden bijna alleen maar winterbanden gemonteerd op de grotere auto’s, maar nu gaan ook steeds meer mensen met kleine personenauto’s over op winterbanden”, is Bonnes gebleken. “We hebben inmiddels zo’n 600 sets winterbanden in opslag in ons ‘bandenhotel.’ Daartoe is de zaak een paar jaar geleden ook uitgebreid met het naastgelegen pand, waar eerst een autodealer gevestigd was.”

De tijd is nu zo’n beetje aangebroken om op winterbanden te gaan rijden. Wie winterbanden wil aanschaffen of wil laten monteren kan daarvoor terecht bij Superband. Indien men van tevoren een afspraak maakt, zitten de winterbanden er binnen een kwartier tot twintig minuten op. “Even een kleine pitstop”, lacht Bonnes. “En je bent weer weg.”

Meer dan alleen banden
Het bedrijf verkoopt en vervangt echter niet alleen banden, maar verricht ook onderhoud en reparaties en APK-keuringen. Het is bij Superband dus tevens mogelijk om een APK, een snelle reparatie of een complete grote of kleine beurt aan een auto te laten uitvoeren.

“Een nieuwe uitlaat of trekhaak, of nieuwe velgen zijn bij ons in een mum van tijd gemonteerd”, aldus Bonnes. Het bedrijf is VACO gecertificeerd en RDW Erkend Keurmeester. Meer info op www.superband.nl, of via tel. 070-3277207.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant