De groei zit er weer in bij tennispark Overdam | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Ellen Klaarhamer is de enthousiaste parkmanager van tennispark Overdam (foto/tekst: Inge Koot).
Ellen Klaarhamer is de enthousiaste parkmanager van tennispark Overdam (foto/tekst: Inge Koot).

De groei zit er weer in bij tennispark Overdam

  •   1120 keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam - Lang hoefde Ellen Klaarhamer er niet over na te denken toen haar vijf jaar geleden werd gevraagd de dagelijkse leiding van tennispark Overdam op zich te nemen. "Ik werkte in de evenementenbranche bij Ahoy. Parkmanager heeft raakvlakken maar is wel een heel andere verantwoordelijkheid." Toch zei Ellen direct ja op het voorstel. "Het is ondernemen en dat is wel even anders dan voor een baas werken." 

Op het moment dat Ellen het parkmanagement overnam liep het allemaal niet echt lekker op tennispark Overdam. "Ook door de crisis hadden wij te maken met een terugloop van het aantal leden. Dat maakte het wel pittig maar juist ook interessant." De eerste periode gebruikte Ellen om te ervaren hoe alles reilde en zeilde op het park. "Ik vind het leuk om van alles te organiseren en juist als het moeilijk is voel ik de uitdaging."

Haar eerste wapenfeit was meer aandacht besteden aan de jeugd. "Veel kinderen hebben alleen les en zijn geen lid van een vereniging waar van alles wordt georganiseerd. Voor die kinderen heb ik een competitie opgezet, de Summer en Winter games. Ze spelen nu onderlinge wedstrijdjes en leren elkaar beter kennen. Daardoor gaan ze ook eerder onderling afspreken om te tennissen en vaak worden ze lid van de tennisvereniging." Dit is inmiddels uitgemond in een florerende jeugdafdeling van ruim 400 leden en 11 enthousiaste jeugdcompetitieteams. 

Door veel aanwezig te zijn op het tennispark en het gesprek aan te gaan met de leden ervaart Ellen wat er speelt onder de leden. "Zo kan ik direct inspelen op vragen. Ik ben er elke dag maar het voelt niet als werk. Ik heb wel moeten leren mijn tijd goed te verdelen."

Drie tennisverenigingen maken gebruik van het tennispark. Amie is een zeer actieve vereniging voor senioren, waar puur recreatief wordt getennist. Bij TCO/TVK wordt recreatief en prestatief getennist. TCO is de enige vereniging die aangesloten is bij de KNLTB. TIE-Break is een vereniging waar uitsluitend recreatief wordt gespeeld. Daarnaast is het mogelijk om een privébaan te huren. 

Samen met de verenigingen organiseert Ellen leuke activiteiten op het tennispark. Zo is er een invitatietoernooi waarbij een tennislid een speler van buitenaf kan introduceren. In augustus is er het Open Toernooi voor KNLTB-leden van het park en uit de regio. In de winter is er eenmaal per maand op vrijdagavond Move. Dat is gezellig eten met elkaar en daarna tennissen. In het voor- en najaar is de KNLTB-competitie. Op 26 april vindt het Koningsnachtoernooi plaats. En door het jaar heen zijn er nog meer leuke activiteiten. 

De horeca op het tennispark wordt gerund door Hans en zijn team en dat loopt  ook naar volle tevredenheid. "Je kunt hier heerlijk eten en we schenken echt goede koffie." Ellen is verantwoordelijk voor de tennisschool. "We hebben een hecht team van enthousiaste, professionele tennisleraren, die allemaal in het bezit zijn van een KNLTB-licentie."

"Wij zijn een toegankelijke tennispark waar iedereen welkom is. De energie die ik erin stop die krijg ik ook terug. Dat merken we aan de groei in het ledental. Daar doe je het voor en dat maakt dit werk zo leuk." Meer informatie over tennispark Overdam is te vinden op www.tennispark-overdam.nl.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>