Afbeelding

Start van grootschalige werkzaamheden aan snelwegen in Zuid-Holland

Regio 106 keer gelezen

Regio - Het wegwerkzaamhedenseizoen is weer begonnen. Rijkswaterstaat werkt voor een betere bereikbaarheid weer volop aan de weg. Dit betekent dat weggebruikers rekening moeten houden met verkeershinder door wegwerkzaamheden.  

Aankomende zomer moet men op de A16 bij de Van Brienenoordbrug rekening houden met ernstige verkeershinder door onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek. "Om de verkeershinder tijdens werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken, stemmen we verschillende werkzaamheden op elkaar af en werken we waar mogelijk op rustige tijdstippen. We bieden reisalternatieven en verkeersinformatie aan, zodat weggebruikers goed voorbereid op weg kunnen", zo meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan onze redactie.

De werkzaamheden die dit jaar naar verwachting de meeste hinder opleveren zijn:
A16 Van Brienenoordbrug, vanuit het zuiden richting Rotterdam: twee weekendafsluitingen hoofdrijbaan in juli en augustus en 9-daagse afsluiting parallelrijbaan in juli vanwege onderhoud aan asfalt.
A44 Den Haag – Amsterdam: drie weekendafsluitingen in juli en augustus vanwege werkzaamheden brug over de Oude Rijn en groot onderhoud asfalt.
A15 Botlektunnel v.v. weekendafsluiting in beide richtingen in juli

Uit de krant