Winnend RKAVV scoort meeste doelpunten in hun klasse | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Spelmaker Zakaria Amrani (RKAVV) bleef ondanks stand en tijd naar openingen zoeken (foto: AW).
Spelmaker Zakaria Amrani (RKAVV) bleef ondanks stand en tijd naar openingen zoeken (foto: AW).

Winnend RKAVV scoort meeste doelpunten in hun klasse

  •   150 keer gelezen   Sport

RKAVV-SDO 2-2

De nu nummer 7 RKAVV heeft tot nu toe de meeste doelpunten in de Hoofdklasse A gescoord (28), maar staat van de 16 clubs óók in de top 6 met meeste tegendoelpunten. “Dat bedoel ik”, zegt trainer Maurizio Ceccucci. “Natuurlijk ben ik blij met de klinkende overwinning en het houden van de nul achterin, maar we zijn maar een gewone middenmoter. Dat in hun euforie sommige spelers dan ook vroegen om het overslaan van de maandagavondtraining snap ik niet. Ook van een gewonnen wedstrijd valt veel te leren met het kijken van videobeelden.”

JO14-hoofdtrainer Sam Moonen jr. is sinds dit seizoen ook video-analist. “Omdat Jonas Bloemen elftalleider is geworden heb ik zijn taak overgenomen. Onze eigen wedstrijden neem ik op. Jonas of ik monteren de opnames tot een compact geheel en Maurizio bekijkt ze op maandag en haalt er voor zijn groepsbespreking uit wat hij wil. Als het even kan film ik ook onze tegenstanders van een week of paar weken later. Dat heb ik zelf voorgesteld en wordt gezien als welkome aanvulling op de informatie over tegenstanders die via de digitale media beschikbaar is. Zo was ik dus vorige week bij SDO-Alcides in Bussum. Op beelden was goed te zien dat SDO onder druk veel fouten maakte.” Ceccucci deed zijn voordeel ermee. “Ik denk dat wij zondag heel goed waren in plaats van dat het hoger geplaatste SDO nou zo slecht was.”

Neptunus Schiebroek-Forum Sport 4-3

De Voorburgers keken tegen Neptunus Schiebroek constant tegen een achterstand aan. Trainer Dennis den Turk zag deze verliespartij niet aankomen. “Voor rust speelden we ze van de mat, maar als je drie goals uit stilstaande situaties incasseert is er organisatorisch iets niet goed gegaan.”

Den Turk en assistent-trainer Marcel l’Ami hadden in aanvoerder Mike de Graaf maar één routinier in het elftal en kon voorin niemand extra posteren. Lorenzo Seymonson en Orlando Agues Ribeiro keken (opnieuw) geblesseerd langs de lijn toe, terwijl Oualid Faik autopech had. L’Ami: “Die stond in Wateringen vast, belde hij voor het begin van de wedstrijdbespreking door. Clubvoorzitter Jean Nederlof is hem daar gaan ophalen, maar hij wilde bij zijn auto blijven in plaats van de auto na de wedstrijd daar weg te laten slepen.”

Meer routine kan Forum Sport wel gebruiken. Gino Lauwers wordt node gemist en ook de onlangs aangesloten Jordi de Wit (ex-RKAVV), die zijn overschrijving naar SV Nootdorp introk, zou meer dan welkom zijn. “Gino hebben we volgens afspraak het hele seizoen nog niet gezien. Met zijn vader runt hij 3 schoenreparatiefilialen. Als het minder druk werd zou hij weer komen. Nu ze één filiaal hebben afgestoten hopen we dat hij weer komt. Jordi is een ander verhaal. De KNVB keurt zijn overstap naar ons niet goed, omdat hij al overschrijving naar Nootdorp had verkregen. Hij traint dinsdag- en donderdagavond wel met ons mee. We wachten af.”

Wilhelmus-Hillegom 0-2

De 2 doelpunten vielen na rust. Een slotoffensief van Voorburg-zijde mocht niet baten. Trainer Oscar Laguna Burgos zag een open wedstrijd tegen de koploper. “Voor rust waren wij de iets bovenliggende partij. Binnen een kwartier had het zomaar 2-0. Alleen benutten we de kansen niet. We kregen zeker 3 mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na rust kwamen we slecht de kleedkamer uit. Een vrije trap vloog er direct in en tien minuten later was het 0-2. Erna waren we niet meer bij machte om in de wedstrijd terug te komen. We kwamen er niet meer aan te pas.”

HOV/DJSCR-Stompwijk’92 2-1

JO19-speler Bart van Santen, die een fanclub met spandoek langs de lijn had staan, debuteerde. Trainer Patrick Kamperveen: “Ik slachtofferde Pim voor ons slechte spel, maar het had net zo goed iemand anders kunnen zijn. Bart trainde dinsdag al met ons mee. Dat wordt nu wekelijks. Hij deed het prima. Het is logisch dat hij moest wennen aan het tempo en de weerstand.”

De tegenstander was van het kaliber REMO, dus lag een ruime overwinning in het verschiet. Kamperveen: “Maar we hadden een totale offday in een gezapige wedstrijd. We gaven zeeën aan ruimte op het middenveld weg en waren onzuiver in de passing. Onze routiniers gaven ook niet thuis. Eigenlijk zag ik maar 3 voldoendes. Fernando Zabala speelt al het hele seizoen onopvallend goed achterin. En dat voor een eerstejaars! Keeper Jesper van Leeuwen had een paar prima reddingen, en Nick van den Bosch was onze beste man. Jeetje wat heeft die tank een hoop herstelwerk verricht voor anderen.”

DVC-SEV 0-3

De uitslag had veel hoger moeten uitvallen. Trainer Kenneth Soechit: “We hadden inderdaad wat effectiever moeten zijn met de kansen, maar daar waren we niet scherp genoeg voor. Door het wegvallen van Jeremy Knegtmans liet ik Jasper Koning een linie zakken. Niels van Houwelingen was daardoor spits. Het was zijn basisdebuut in de competitie, waarin hij ook nog eens scoorde!” Dit weekend is SEV, evenals enkele andere clubs, competitievrij. Soechit: “De jongens zijn een weekend met verlof. Wel lekker ook als je sinds 10 augustus continue bezig bent geweest. We gaan ons vanaf dinsdag weer opladen voor de laatste 4 wedstrijden van 2019. Die zullen vrij zwaar zijn.”

ARC-RKAVV (vrouwen) 1-3

Het zat de Leidschendamse voetbalvrouwen dit keer mee. In tegenstelling tot vorige wedstrijden hoefden ze zich niet uit achterstand terug te knokken. Linda Kemperman vierde haar rentree, maar noemde dat in haar wekelijkse Facebook-verslag niet. “Dat is slechts een detail.”

Feit is dat trainer Nikita van der Wijngaard weer over een complete spelersgroep beschikt. “En een weekendje rust is dan ook mooi meegenomen. Kunnen we rustig verder bouwen.” De nummer 5 in 2B ontmoet de zaterdagen erna de top 3 in volgorde van de ranglijst; UVS, Jodan Boys en FC Maense.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>