Logo hetkrantje-online.nl
Na het NK Boulder zal voor Don het internationale klimseizoen van start gaan. Hij zal dit jaar aan diverse Europa-Cup en World-Cup wedstrijden deelnemen.
Na het NK Boulder zal voor Don het internationale klimseizoen van start gaan. Hij zal dit jaar aan diverse Europa-Cup en World-Cup wedstrijden deelnemen.

Don van Laere plaatst zich voor NK Boulder 2020

  •   135 keer gelezen   Sport

Leidschendam - De Leidschendamse sportklimmer Don van Laere heeft in de afgelopen weken deelgenomen aan een reeks van vier kwalificatiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Boulder 2020. 

Afgelopen zaterdag heeft hij deze reeks met zilver kunnen afsluiten en heeft zich daarmee in 2e positie weten te plaatsen voor het NK. Van Laere, die het boulderseizoen 2019 verstek moest laten gaan vanwege een afgescheurd ringbandje aan zijn vinger, laat hiermee zien weer serieus aan de landelijke competitie te kunnen mee doen.

Na het NK Boulder zal voor Don het internationale klimseizoen van start gaan. Hij zal dit jaar aan diverse Europa-Cup en World-Cup wedstrijden deelnemen. Het NK Boulder 2020 zal plaats vinden op zaterdag 21 maart bij Revolt Bouldering Gym in Delft. De 12 beste dames en heren zullen daar in de middag uitkomen in halve finales die gratis te bezoeken zijn. Om 13.00 uur starten de wedstrijden voor de dames en om 16.00 uur voor de heren. De beste zes dames en heren plaatsen zich voor de spectaculaire finale die om 20.00 uur van start gaat, Hiervoor zijn toegangskaarten te koop voor 10 euro via www.nkboulder.nkbv.nl

Boulderen is een spectaculaire tak van de klimsport. Je puzzelt in je hoofd hoe je een route moet oplossen om vervolgens alle spieren in je lichaam te gebruiken bij het klimmen. In de stad klim je in boulderhallen. Buiten kun je terecht op rotsblokken.

Meer berichten