Logo hetkrantje-online.nl
Aanvaller Edwin Agyare was als invaller een lichtpuntje bij RKAVV (foto: AW).
Aanvaller Edwin Agyare was als invaller een lichtpuntje bij RKAVV (foto: AW).

RKAVV opent Hoofdklasse-competitie met thuisnederlaag

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam - Het zat RKAVV in aanloop naar het eerste officiële duel in het nieuwe seizoen 2020-2021 niet mee. Tegenstander Velsen, dat met 0-3 won, had al een verloren duel in de benen, terwijl RKAVV vorige week niet in actie kwam omdat Silvolde 9 coronabesmettingen kende. 

RKAVV werd het in maart al gestopte vorig seizoen 3e in de Hoofdklasse. Van dat elftal vertrokken aanvaller Lovette Felicia en verdediger Edon Fetahi op profavontuur naar het buitenland en nam middenvelder Rico de Boer op het laatste moment voor de afloop van de overschrijvingstermijn het besluit zijn oom en trainer Jan de Jong junior naar Graaf Willem II VAC te volgen.

In de voorbereiding op het seizoen, die Fetahi nog bijna volledig meemaakte, moest linksback Riemer Bovet besluiten definitief met voetballen te stoppen wegens een onwillige knie en scheurde aanvaller Jeremy van Lochem zijn knieband, waardoor hij dit seizoen niet zal voetballen.

Tot overmaat van ramp meldde aanvaller Jedsel Markes zich zaterdag geblesseerd af en blesseerde de stand-in voor Bovet Justin Lopes zich al na een half uur spelen aan zijn hamstrings. Lopes werd vervangen door middenvelder Robin Steffens, die na lang blessureleed zijn rentree vierde. Na ruim een uur spelen deelde middenvelder en smaakmaker Ayoub Boukhari in een reflex waar hij zelf van schrok een tik aan een tegenstander uit, waardoor hij met direct rood van het veld af moest en waarschijnlijk voor langere tijd geschorst gaat worden. Allemaal tegenvallers voor trainer Maurizio Ceccucci en zijn staf aan het begin van het seizoen.

Ceccucci was maandag, toen hem gevraagd werd of hij de nederlaag al verwerkt had, nog niet in de stemming. “Zoiets sijpelt maar langzaam bij mij weg. Het verhaal dat je hierboven schetst is een feit, maar zal ik nooit als excuus gebruiken. Voetballend gezien was er ook niets aan de hand. We hadden controle en zetten Velsen volledig vast op eigen helft. Alles klopte! Echte scoringskansen kregen we niet; Velsen een halve kans wat wel meteen een doelpunt was. Daarna ging het alleen nog maar minder met ons. Ik heb er op dit moment nog geen verklaring voor. Velsen is een rot ploeg om tegen te spelen, omdat ze volledig op eigen helft inzakt. Maar ook dat was geen excuus. Dat wisten we van tevoren, omdat we de ploeg hadden zien spelen. We werden slordig en ongeduldig. In de rust hebben we dat ook gezegd. Heb geduld! Of de goal nu in de 46e of in de 80e minuut valt maakt niet. Die goal komt wel.” 

Maar na rust viel de goal al snel aan de andere kant; 0-2. Toen RKAVV alles of niets speelde werd het ook nog 0-3. Ceccucci zag nog wel een lichtpuntje; in- en aanvaller Edwin Agyare. “Met hem werden we een stuk dreigender. We bleven met 3 spitsen spelen. Edwin was een dag eerder uit voorzorg naar de kant gehaald. Met ons elftal Onder 23 jaar, dat in de nieuwe landelijke A-categorie competitie op zaterdag speelt, speelde hij één helft thuis tegen Forum Sport O23 (1-1). Die jongen komt van zaterdag vierdeklasser Vredenburch, is individueel en in de combinatie met zijn medespelers sterk aan de bal. Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar zijn debuut was bemoedigend.”

Competitiestart

Zaterdag 19 september
Forum Sport-S.V. Honselersdijk, 14:30 uur.
SEV-REMO, 14:30 uur.
RKAVV Vrouwen-RCL2, 14:30 uur.

Zondag 20 september
Emmen-RKAVV, 14:00 uur.
Wilhelmus-ASC, 14:00 uur.
Stompwijk’92-WVC, 14:00 uur.

Meer berichten