Logo hetkrantje-online.nl
<p>Luca Cantineau, kandidaat Sporter Vliet Awards 2020 (foto: Angelo Blankespoor/Soccrates).</p>

Luca Cantineau, kandidaat Sporter Vliet Awards 2020 (foto: Angelo Blankespoor/Soccrates).

stem digitaal

Kandidaten voor sportprijs Vliet Awards 2020 zijn bekend

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - In het door covid-19 geteisterde jaar 2020 werd nauwelijks in wedstrijdverband gesport. Toch leverde de juru van de Vliet Awards vorige week de kandidatenlijst voor de sportprijzen Leidschendam-Voorburg 2020 aan bij sportprijsorganisator Sport & Welzijn. 

De voorzitters van de sportclubs in Leidschendam-Voorburg en de inwoners van Leidschendam-Voorburg, bepalen nu verder wie de Vliet Awards 2020 winnen. Digitaal stemmen kan op www.vlietawards.nl. Maandag 1 maart tussen 19:00 en 22:00 uur worden de kandidaten nader geïntroduceerd in het radioprogramma Sporttribune bij Midvliet. FM. Tijdens het digitale Sportgala Leidschendam-Voorburg op vrijdag 12 maart, te volgen via de livestream op www.lv.nl, worden de winnaars en ook de Onbeperkte Topper 2020, een sporter met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, bekend gemaakt.

Sporttalent 2020:


1. Chevelle Fransen (17).
Op een internationaal judotoernooi met oudere en zwaardere tegenstanders in België werd Chevelle in 2020 eerste op het onderdeel ne-waza (= tactische grondgevecht). Daarnaast werd Chevelle 2e op het Zuid Hollands Kampioenschap en 5e op het NK in de categorie onder 18 jaar. De Leidschendamse doet ook aan kickboksen, mixed martial arts en Sambo (Russische vechtsportvariant), waarin ze in 2020 Nederlands Jeugdkampioene werd.

2. Bibiënne Ankerman (15)
Vanaf haar 4e softbalt Bibiënne al bij HSV Catch. In 2019 werd zij landskampioen met het aspirantenteam van de Haagse HSV Storks en in 2020 werd ze geselecteerd voor het Nederlands team onder 15 jaar. Afgelopen seizoen werd ze landskampioen met Catch Junioren 1. Zij traint ook aan de Eva Voortman Academy; het opleidingsinstituut van de internationaal gelouterde softbalster Eva Voortman.

3. Senna v. Montfort (16)
Senna was als pitcher maar ook aan slag een belangrijke vaste waarde voor HSV Catch Junioren 1, dat landskampioen werd. Zij werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands team 0nder 15 jaar. Senna debuteerde in 2020 ook verdienstelijk in Catch Vrouwen 1 in de landelijk eerste klasse. In september werd Senna geselecteerd voor het regionaal topsport centrum softbal Zuid-West Nederland.

Sportteam 2020:


1. Catch Junioren 1
Het Honk- & Softbal Vereniging (HSV) Catch team van de coaches Kelly Hoenen en Jurre Wijken werd het korte seizoen 2020 landskampioen in de hoogste juniorenklasse ‘dubbels’ (2 wedstrijden op 1 dag).

2. VCC 1
De jeugdafdeling van Voorburg Cricketclub is met zo’n 20 leden hofleverancier van de Nederlandse jeugdelftallen. Zowel bij de mannen als de vrouwen zitten drie leden van de VCC in het Nederlands elftal. VCC 1 bestond het seizoen 2020 vooral uit eigen jeugdspelers (van de 11 spelen er 8 al vanaf onder 9 jaar bij VCC). In een halve competitie werd VCC 1 verdienstelijk 3e.

3. Badmintonclub Voorburg 1
In 2020 bestond het landelijke competitieteam uit 3 mannen en 2 vrouwen. Harold de Wit, Anita van der Zeeuw, Gea Smit, Tom en Bram Koomen werden voor het eerst in ruim 20 jaar clubgeschiedenis kampioen in de 4e Divisie. Daardoor promoveerde Team 1 naar de 3e Divisie. Zo hoog speelde een team van de badmintonclub nog nooit.

Sporter 2020


1. Luca Cantineau (26)
Voorburger Luca was kort jeugdkeeper bij Forum Sport, maar ging op jonge leeftijd al voetbalwedstrijden fluiten bij zijn eigen club en later KNVB-wedstrijden. Op 5 oktober 2018 floot Luca zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal. Het voetbalweekblad VI riep hem het seizoen 2019-2020 uit tot beste scheidsrechter van de Keuken Kampioen (1e) Divisie met het hoogste gemiddelde cijfer (6,23).

2. Babette van den Esker (18)
Babette softbalt vanaf haar 5e bij HSV Catch en wordt sinds 2015 al succesvol geselecteerd voor regionale en provinciale selectieteams, als pitcher (werpvrouw), buitenvelder en eerste honk vrouw. Met Catch Junioren 1 werd ze in 2020 landskampioen en verdiende een transfer naar vrouwenhoofdklasser Hoofddorp Pioniers. Babette won al meerdere individuele prijzen tijdens internationale toernooien, zoals die voor Most Valuable Player en Best Pitcher.

Meer berichten