Logo hetkrantje-online.nl
Don van Laere in actie bij zijn eerste boulderwedstrijd in drie seizoenen na een blessure (foto: Eduardas Jeriomenko).
Don van Laere in actie bij zijn eerste boulderwedstrijd in drie seizoenen na een blessure (foto: Eduardas Jeriomenko).

Dan van Laere plaatst zich voor WK Boulder 2021

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam - De Leidschendamse sportklimmer Don van Laere zich geplaatst voor het WK Boulder 2021

Van Laere heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de European Cup Boulder in het Oostenrijkse Klagenfurt. Na een goede kwalificatieronde van 3 tops in 4 boulders bereikte hij de halve finale in 14e positie. De halve finale bleek een erg zware ronde van eveneens 4 boulders waar nauwelijks tops konden worden gevonden door de deelnemers.

Van Laere wist 2 zones in eerste poging te verzekeren en eindigde op de 12e positie in het klassement. Dit is voldoende voor een directe plaatsing voor het WK Boulder komende september in Moskou. Een zeer bevredigend resultaat na een ruim jaar alternatieve trainingsmethoden te moeten gebruiken omdat de boulderhallen geen klimmers konden ontvangen in verband met de coronamaatregelen. Ook de uitzending vond plaatst onder strikte veiligheidsvoorwaarden en het veelvuldig ondergaan van Covid-testen.

Het was voor Don vanwege een vingerblessure in 2019 en de Corona pandemie in 2020 zijn eerste Internationale boulderwedstrijd in drie seizoenen.

Op 16 en 17 april zal Van Laere deelnemen aan de World Cup Boulder in het Zwitserse Meiringen. Een mooie herkansing, omdat hij hier in 2019 in de eerste wedstrijdboulder zijn blessure opliep.

Meer berichten