Op het voetbalveld werd door de teams een soms felle strijd tegen elkaar geleverd (foto: pr SenW).
Op het voetbalveld werd door de teams een soms felle strijd tegen elkaar geleverd (foto: pr SenW).

Bijna 100 teams bij 4 tegen 4 voetbaltoernooi

Sport 250 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen zondag werd het jaarlijkse 4 tegen 4 toernooi bij Forum Sport gespeeld. Er deden 96 teams, in totaal ruim 500 kinderen van basisscholen in Leidschendam-Voorburg, enthousiast mee.

Het toernooi, dat plaats vond op Sportpark ‘t Loo, was verdeeld in drie blokken, met volop activiteit in de ochtend en middag van 9.00-17.30 uur. De sportieve dag stond in het teken van gelijkheid met regenboogkleuren om te benadrukken dat sport voor iedereen is en iedereen mee mag doen, ongeacht afkomst, geloof en geaardheid. Dit werd benadrukt met regenboog attributen als regenboogtattoos, -vlaggen en -medailles. 

Kinderen uit de groepen vijf tot en met acht hadden zich opgegeven met een zelf gekozen teamnaam en er kwamen weer hele leuke namen voorbij als ‘Go Bananas’ en ‘Gouden Ketchupkippen’. De leukste teamnamen wonnen een prijs. De beste teams wonnen de eerste prijs en kregen per blok een beker voor hun sportprestatie. Daarnaast waren er prijzen voor de mooiste outfits die o.a. werden gewonnen door de ‘Voetbal Girls’, maar ook de ‘Hippe Kippen’, ‘Scorende Duivels’ en ‘Vliegende Scheten’ zagen er spectaculair uit. Elke deelnemer ontving sowieso een regenboogmedaille voor hun inzet en sportiviteit. 

“Het was weer een feest om zoveel kinderen sportief samen bezig te zien, de saamhorigheid was groot, wij hebben genoten en kijken nu al uit naar het volgende toernooi”, aldus buurtcoach Marko Leeman.

Uit de krant

Uit de krant