Wim van der Mespel rijdt Lordspirit naar zijn allereerste kortebaanzege (foto: Kortebaandraverijen.nl).
Wim van der Mespel rijdt Lordspirit naar zijn allereerste kortebaanzege (foto: Kortebaandraverijen.nl).

Wimpie wint toch nog laatste kortebaan van coronaseizoen

Sport 214 keer gelezen

Leidschendam - Pikeur Wim van der Mespel schreef afgelopen zaterdag de laatste kortebaan van het tweede coronaseizoen op zijn naam. In ’t Zand pakte hij met het paard Lordspirit van eigenaar Piet Siderius en trainer Appie Bosscha verdiend de zege. Voor de Leidschendamse hoefsmid was het zijn eerste kortebaanoverwinning in vier jaar tijd. Wimpie liet daarmee zien het kortebanen niet verleerd te zijn.

Door Ruud de Groot

Het was pas de vierde reguliere kortebaan in twee jaar tijd. Door de uitbraak van het coronavirus sneuvelde nagenoeg het hele kortebaanseizoen 2020. Er werden slechts twee alternatieve kortebanen verreden op renbaan Duindigt in Wassenaar. Om toch te koersen waren de kortebaanpaarden ook dit jaar aangewezen op Duindigt en de grasbaan van Emmeloord.

Pas na de laatste versoepelingen van het kabinet kon er, dankzij toepassing van de Corona Check-app, weer op reguliere wijze gekoerst worden. Medemblik, Enkhuizen, Lisse en ’t Zand konden daardoor verreden worden met publiek. Bij de eerste drie reguliere kortebanen was Wimpie niet aanwezig. Het werk voor zijn eigen hoefsmederij liet dat niet toe. Maar in ’t Zand was hij er weer. En hoe. Met een uitbetaling van ruim 37 euro tegen één reed hij Lordspirit verrassend naar de bloemen.

Uit de krant

Uit de krant