De dames van EHC verloren vaak van Velo, maar lieten dat deze keer niet gebeuren (foto: pr).
De dames van EHC verloren vaak van Velo, maar lieten dat deze keer niet gebeuren (foto: pr).

Dames 1 EHC wint lastige wedstrijd tegen Velo 2

ma 29 nov 2021, 11:04 Sport

Leidschendam-Voorburg - Het was vrijdag even spannend maar gelukkig kon de zaterdagavondwedstrijd van de dames van EHC gewoon - al was het zonder publiek - doorgaan. 

Tegenstander was Velo dames 2. In het verleden kwam EHC Velo vaak tegen en stapte Velo vaak als winnaar van het veld, maar dat liet EHC deze keer niet gebeuren. 

EHC startte de wedstrijd met veel pit. Door snel samenspel werd de cirkel vrijgespeeld en het eerste doelpunt was gemaakt. Velo deed meteen vanuit het midden wat terug en trok de stand gelijk. Met twee pingels op rij breidde EHC de voorsprong uit naar 3-1. De verdediging van Velo was alert en probeerde de bal regelmatig te onderscheppen, soms lukte dat met een break tot gevolg. EHC varieerde in de aanval en schoten en verruimde de sprong, 9-5. Velo kon wel wat kon inlopen maar met een voorsprong van twee doelpunten gingen de dames rusten, 10-8. 

De tweede helft begon EHC voortvarend. Er werd leuk samengespeeld en meerdere breaks gelopen, 14-9. Door veel van afstand te schieten liep EHC uit naar een royale voorsprong 19-11. Velo gaf niet op en zette een eindsprint in, maar door goed verdedigend werk van EHC werd niet iedere omschakeling een doelkans voor Velo. Met een laatste break bepaalde EHC de eindstand op 21-16. 

Zondag 5 december spelen de dames de uitwedstrijd tegen Hercules.

Uit de krant