Sportwethouder Astrid v. Eekelen, talkshowpresentator Jonas Bloemen & burgemeester Jules Bijl brengen toast uit op 100 jaar RKAVV (foto: PR RKAVV).
Sportwethouder Astrid v. Eekelen, talkshowpresentator Jonas Bloemen & burgemeester Jules Bijl brengen toast uit op 100 jaar RKAVV (foto: PR RKAVV).

Lovende reacties op première talkshow ‘RKAVV 100 Jaar’ en trainerstransfers

di 11 jan 2022, 14:00 Sport

Leidschendam-Voorburg - Eergisteren bestond de Leidschendamse voetbalvereniging RKAVV precies 100 jaar. Bij gebrek aan andere mogelijkheden door de covid19-pandemie werd dat heuglijke feit de avond ervoor ingeleid met een exclusieve talkshow ‘RKAVV 100 Jaar’. 

De talkshow was een week eerder in het eigen clubgebouw op sportpark Kastelenring opgenomen. Het programma werd in allerijl gemaakt om toch nog met alle leden, betrokkenen en belangstellenden de speciale verjaardag te vieren. De uitzending was te zien via de clubwebsite en werd zondagavond óók live uitgezonden op Midvliet TV. Talkshowhost Jonas Bloemen ontving vele gasten aan tafel die iets over dé of hun geschiedenis bij de voetbalclub vertelden. Lange tijd hield de jubileumcommissie van RKAVV hoop dat de verjaardag van de club nog met een nieuwjaars- annex jubileumreceptie kon worden gevierd.

De talkshow leverde louter positieve reacties op. Bloemen: “De première werd echt veel gekeken! Tijdens de uitzending gingen we in totaal al over de 1000 kijkers heen en ook qua terugkijken blijven de kijkcijfers stijgen.” Het was voor hem een intensieve periode. “De jubileumcommissie vroeg of ik mee wilde denken over een alternatieve viering. Ik opperde meteen een talkshow en gelukkig was de jubileumcommissie ook meteen super enthousiast. De commissie huurde een extern facilitair bedrijf in voor de opnames en stelde met mij een draaiboek en gastenlijst samen. Commissievoorzitter Marcel Gräffner was de podiumregisseur en zelf heb ik ook de filmpjes opgenomen en de montage van de opnames in combinatie met unieke archiefbeelden gedaan. Nadat we de promo lanceerden kreeg ik op de club, ik ben ook jeugdtrainer, en in de supermarkt al leuke reacties. Men zou met het hele gezin gaan kijken.”

Uiteindelijk is het alternatieve plan in 2 weken tijd bedacht en uitgevoerd. Bloemen: “Het kostte ons veel tijd, maar het was superleuk om het met dit topteam, Marcel Gräffner, Sandra Gijsbertsen-Zweekhorst, Sandy van Rijn en Henry Steffens te doen. Zondag na afloop van de eerste uitzending zijn we met alleen maar positieve en enthousiaste reacties overspoeld. Ik bedank RKAVV voor de ruimte, de kansen en het vertrouwen die ik heb gekregen.” Via de internetlink https://youtu.be/GUUc1ya0hj0 of een verwijzing op de clubwebsite is de ruim 2 uur durende, boeiende en onderhoudende talkshow nog te zien en te beluisteren. Mocht (mede)eigenaar Ton Beije van de website HaaglandenVoetbal.nl ooit nog op zoek gaan naar een opvolger voor de presentatie van ‘Haaglanden Voetbal aan Tafel’ weet hij Jonas Bloemen vast wel te vinden.

Arie van der Padt trainer TAC’90

Arie van der Padt is met ingang van het voetbalseizoen 2022-2023 hoofdtrainer bij de Haagse zondag hoofdklasser TAC’90. De oud-jeugdspeler van HMSH en RVC debuteerde op 16-jarige leeftijd als centrumspits in het eerste elftal van RVC, dat op dat moment onder leiding van de Voorburgse hoofdtrainer John Karelse (o.a. óók ex-SV Voorburg (huidige Forum Sport), Tonegido & Wilhelmus) stond. Hij voetbalde twee seizoenen bij het in 2009 opgeheven Tonegido in de zondag hoofdklasse; 1993-1994 (wéér onder Karelse) & 2001-2002. Zijn erelijst voetbalde de ex-prof (o.a. Sparta, FC & ADO Den Haag (o.a. onder Voorburger Mark Wotte)) volledig in dienst van Tonegido bij elkaar; kampioen (93-94), en winnaar van de Super Cup (01-02), districtsbeker (01-02) & landelijk amateurbeker (01-02).

In zijn eerste periode bij Tonegido werd Van der Padt topscorer in de hoofdklasse A en werd hij geselecteerd voor het Nederlands amateurelftal.Tussendoor voetbalde hij wéér onder Karelse een periode bij Wilhelmus (99-01). Via de sportlerarenopleiding CIOS behaalde hij het trainersdiploma UEFA A. Dit seizoen is hij hoofdtrainer bij zondag eersteklasser DHC in Delft. 

Bij TAC’90 is Van der Padt de opvolger van Mario Koswal (o.a. ex-speler SV Voorburg) die komend seizoen hoofdtrainer is bij zondag tweedeklasser Foreholte in Voorhout. Op de clubwebsite van zijn nieuwe club toont hij zijn ambities. “Ik ken TAC’90 als een gezellige, warme en ambitieuze club, waar zowel prestatie als plezier heel goed samen kunnen gaan. Dat waren voor mij de belangrijkste redenen om te solliciteren. Ik wil de met TAC’90 Zondag 1 ingeslagen voortzetten.”


Wilhelmus

Van vrijdagochtend tot maandagavond verbleef zondag tweedeklasser Wilhelmus met 41 personen een lang weekend in Barcelona. Zaterdag werd een oefenduel in de naburige kustplaats Calella gevoetbald. Van het Almeerse SC Buitenboys, een zaterdag derdeklasser, werd na 2x35 minuten speeltijd met 3-2 gewonnen door doelpunten van Dennis van der Poel (1-0), Mike Veltman (2-0) en Jordy Boot (3-2). “We hebben een superweekend gehad!”, aldus trainer Oscar Laguna Burgos. “Vrijdag anderhalf uur getraind, zaterdag dus gevoetbald, zondag padel gespeeld en maandag een fietstocht door Barcelona. Nee, ik ben daar niet bekend. Mijn familie komt uit Valladolid.” Het was zijn laatste trainingskamp met Wilhelmus. “Dat doet verder niet iets speciaals met mij. Ik ben nog niet weg bij deze mooie club.”

Met ingang van 2022-2023 is Ramon van Steekelenburg (30) de nieuwe hoofdtrainer. De club is een 3-jarige overeenkomst aangegaan met haar huidige trainer van de JO23-1. Hiermee spreekt de club haar vertrouwen uit en is continuïteit gewaarborgd. “Ik werk sinds 2017 bij de club, heb 3 jaar de JO17 getraind, ben 1 jaar assistent-trainer van het 1e elftal geweest en train en coach nu dus de JO23-1. Bij Wilhelmus heb je regelmatig contact met de technische commissie (TC) over het hier en nu, maar ook over de toekomst. De TC wist daardoor van mijn ambitie om hoofdtrainer te worden. De club gaf destijds al aan dat ze mij dat op termijn ook zeker zagen doen.” 

Van Steekelenburg komt uit het Westlandse Kwintsheul. “Ik heb bij Quintus in de jeugd gevoetbald. In de B1 en A1 kreeg ik herhaaldelijk last van blessures. Toen ben ik gestopt met voetballen en ben ik het trainen en coachen van de jeugd bij Quintus gaan oppakken. Later heb ik nog in een lager elftal en even in de selectie bij VELO gevoetbald, maar dit was niet langer met het training geven te combineren.” Toen hij zijn UEFA B diploma behaalde zijn de gesprekken met de TC intensiever geworden. “Er is toen uitgesproken dat bij een vacature in de toekomst we met elkaar zouden gaan onderzoeken of ik er klaar voor ben. En dat ben ik nu.”

Hij omschrijft zichzelf als iemand die het ‘gaaf’ vindt om als team prestaties te leveren. “Ik krijg energie van het bedenken van een speelwijze die past bij het spelersmateriaal. Dat rol ik dan gestructureerd en stapsgewijs uit over het team. Ik vind het belangrijk dat we als team een duidelijk strijdplan hebben en dat op een hoge intensiteit kunnen uitvoeren.” Over de nadere invulling van de technische en begeleidingsstaf voor 2022-2023 wordt momenteel nog binnen de club gesproken. Van Steekelenburg heeft ambities. “Persoonlijk wil ik eerst nog meer mooie jaren bij Wilhelmus beleven. De club stapt van het zondag- naar het zaterdagvoetbal over. Ik wil met Wilhelmus eerst een stabiele tweedeklasser worden. Uiteindelijk heb ik ook de ambitie om naar de 1e klasse te promoveren. Als club moeten we die ambitie ook hebben.” 

Over een warme overdracht met de huidige hoofdtrainer Oscar Laguna Burgos, die Wilhelmus zelf aangaf niet mee naar het zaterdagvoetbal te willen omdat zijn zoons in de jeugd op zaterdag bij topclubs voetballen, hoeft niemand te twijfelen. “Wij werken nu al veel samen. En die samenwerking is altijd fijn geweest en zal dat zeker blijven. Ik spreek hem nog steeds wekelijks en kan veel van hem leren. Ik mag hem graag.”

Onder zonnige omstandigheden instrueert trainer Oscar Laguna Burgos zijn spelersgroep voor aanvang van het oefenduel Wilhelmus-Buitenboys (foto: PR Wilhelmus).
Ex-Tonegido topspits Arie v.d. Padt (links) tekent zijn trainerscontract bij TAC’90 onder toeziend oog van de clubvoorzitter (foto: PR TAC’90).

Uit de krant