De gedreven Dylan van Dijk (SEV) was zaterdag 1 van de betere spelers tegen DVC (foto: AW).
De gedreven Dylan van Dijk (SEV) was zaterdag 1 van de betere spelers tegen DVC (foto: AW).

SEV en RKAVV Vrouwen pakken volle winst met veel invallers

Sport 728 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Wilhelmus en Forum Sport Vrouwen hadden het afgelopen weekend geen competitieverplichtingen. De andere clubs pakten punten. 

Zonder de geblesseerde en regelmatige basisspelers Zakaria Amrani, Ayoub Boukhari, Hayden Bergen, Yani Bouras, Edwin Agyare en Yaïr Sidoel en met de latere uitvallers Mike van Toor en Justin van Rijswijk speelde hoofdklasser RKAVV zondag in Purmerend met 3-3 gelijk tegen Purmersteijn door doelpunten van Jeremy van Lochem, Tristan Croes en aanvoerder Robin Steffens. In de 1e klasse A, speelde Forum Sport (nu 4e) in Amsterdam met 1-1 gelijk bij de tot dan toe ongeslagen koploper zonder puntverlies WV-HEDW door een doelpunt van Edoardo Saurwalt (0-1). Derdeklasser Stompwijk’92 won zondag thuis met 6-3 van Alphen door doelpunten van Nick Ammerlaan (3), Kite Beuvink (2) en een eigen doelpunt. Zondag speelt de dorpsclub (nu 2e) in Den Haag tegen naaste concurrent ODB, dat op 2 punten en een wedstrijd minder gespeeld 3e staat.

SEV

Vierdeklasser SEV won zaterdag thuis met 4-1 van DVC door doelpunten van Ariya Farsi (2), Jasper Koning en Michiel van der Zwan. SEV staat nu 2e. In dezelfde poule won Graaf Willem II VAC (3e), een mix van spelers met een RKAVV, Forum Sport, Wilhelmus en Graaf Willem II VAC achtergrond, met dezelfde cijfers van De Ster. Rico de Boer (ex-RKAVV) zorgde met een eigen doelpunt voor de 0-1 achterstand, maar onder anderen ex-Forum Sporter Laurens Bentvelzen zorgde met 2 doelpunten voor een veilige marge. Koploper RVC Celeritas won met 6-0 van KSD Marine. SEV ontmoet beide naaste concurrenten later nog in de competitie. Trainer Kenneth Soechit vond laagvlieger DVC op voorhand een betere tegenstander dan voorheen. “De tijd van walk overs in de 4e klasse is voorbij. Alleen nog soms zitten er grote uitslagen tussen. Wij hebben zaterdag wel veel kansen en mogelijkheden laten liggen.” Juist door die grote krachtsverschillen kan een trainer de ware mogelijkheden van zijn eigen ploeg wellicht wat lastig inschatten. Soechit niet. “Je moet uiteindelijk roeien met de riemen die je hebt.” 

Zaterdag keepte Michiel Ommering, terwijl hij eerder op de dag met zijn elftal, het 3e, had gespeeld. In het 2e keepte Robin Schoew, de rechtsbuiten van weleer die door knieproblemen niet meer kan voetballen. Jeroen Meulink was op vakantie en Kai Voorwinden geblesseerd. Marcel Nieuwenkamp, 40, van het 5e viel zowel bij het 2e als bij het 1e in. Een andere 40-er Cees-Jan van den Berg is gestopt vanwege zijn werk, onderschatting van het niveau en een langer herstel na geleverde inspanningen dan hij had gedacht en gehoopt. Soechit heeft er allemaal mee te maken. Lichtpunt was de (2e) invalbeurt van Ludchenttley Paulina. “Hij is een neefje van linksback Reandrick de Jongh en nog maar 19 jaar. Hij had geen club maar speelde in de jeugd bij GDA. Een leuke buitenspeler, die we door afwezigheid van Justin Wühl en Niels van Houwelingen goed konden gebruiken.” Zaterdag wacht SEV Oliveo uit, de club van trainer, Stompwijker en ex-prof Edwin Vurens, dat op 3 punten van SEV 4e staat. “Ik heb veel vertrouwen in mijn spelersgroep. Midweeks werd onder leiding van 2e elftaltrainer Peter Raaijmakers ook al met 9-0 van HPSV gewonnen. Deze groep gaat voor elkaar door het vuur. Of we nu tegen een laag- of een hoogvlieger spelen. Opportunistisch als het kan en compact als het noodzakelijk is.”


Routinier Babette Schreuders (RKAVV Vrouwen) scoorde 1x tegen SV Den Hoorn (foto: AW).

RKAVV vrouwen

RKAVV Vrouwen won zaterdag thuis met 4-0 van SV Den Hoorn door doelpunten van aanvoerder Nina van der Hoeven, Louise Meeuwissen, Romy van der Helm en Babette Schreuders. “En dat met een team van spelers uit het 1e, 2e, MO19-1 en MO17-1”, zegt trainer Nikita van der Wijngaard, die met veel blessuregevallen te maken heeft. “Ik kan nog wel bewuste keuzes maken. Routiniers en invallers als Marianne Baijens en Babette Schreuders draaien nog gemakkelijk op dit niveau mee. De terugkeer van Jessie van Leeuwen en Linda Kemperman is nabij. Op Claudia van der Hulst, die er zaterdag niet bij was, kunnen we rekenen als het moet. En speelsters uit de jeugd krijgen en grijpen kansen. Je hoort mij niet klagen, maar het zou weleens lekker zijn om 2 zaterdagen met hetzelfde elftal te kunnen spelen.”

Routinier Babette Schreuders (RKAVV Vrouwen) scoorde 1x tegen SV Den Hoorn (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant