Jubilee Djan (RKAVV) duelleert met Tjeerd Westdijk (HBS) in het eigen strafschopgebied (foto: AW).
Jubilee Djan (RKAVV) duelleert met Tjeerd Westdijk (HBS) in het eigen strafschopgebied (foto: AW).

Forum Sport O23 wint stadsderby bij RKAVV O23

Sport 175 keer gelezen

In de Hoofdklasse A ging RKAVV zondag op bezoek bij HBS. Het duel werd in het eerste kwart al beslist door een discutabele strafschop; 1-0. De 17-jarige aanvoerder van RKAVV JO19-1 Nick Gardenier, zijn broertje Lucas (Feyenoord) debuteerde onlangs in Oranje JO15, maakte als invaller zijn competitiedebuut. De bijzonder slechte derby, AD HC sportjournalist Martin van Zaanen sprak van een ‘lelijke overwinning’, verdiende geen maar kreeg toch een winnaar. HBS-trainer Bas Steffens, volgend seizoen terug naar Forum Sport, speelt met zijn ploeg nog om de hoofdprijs; RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci niet meer. “Het was een typische 0-0 wedstrijd. Onze reservebank bestond uit spelers uit de O23 en Nick Gardenier. Mijn jonge ploeg miste de creativiteit van Zakaria Amrani en Ayoub Boukhari, die zaalvoetbalverplichtingen in de futsal eredivisie hadden.” Het 100-jarige RKAVV organiseert op zondag 22 mei vanaf 16:00 uur De Reünie, waar alle (oud)leden en (oud)vrijwilligers van harte welkom zijn. De jarige trakteert alle aanwezigen op een lopend buffet, waarvoor aanmelden via www.rkavv.nl/events verplicht is.

RKAVV

RKAVV O23-FS O23

De stadsderby begon spectaculair met schoten op de lat van Alasan Baldeh (FS) en Luuk Gijsbertsen (RKAVV). Het enige doelpunt in het O23 Divisie 1-B duel, het hoogste niveau, viel in dezelfde periode; een kopbal van Süleyman Bilgi. Van beide kanten was het spelniveau matig maar er was veel strijd. De zwaarbevochten 0-1 overwinning smaakte Forum Sport-trainer Marco Sloos goed. “Een mooie overwinning en terecht. Maar de competitie met 8 clubs, waarbij je in 1 seizoen 2x kunt degraderen vind ik helemaal niks. Voeg Divisie 1-A en -B samen tot 16 clubs met 2 degradatieplekken aan het eind van het seizoen. Dat is veel leuker en houd de spanning er langer in. Als je nu de eerste 3 wedstrijden verliest lig je er eigenlijk al meteen uit.” Sloos snapt de KNVB niet. “Het is zo’n mooie nieuwe divisie, maar 4x spelen tegen RKAVV, Quick, UNA, Gemert en OJC Rosmalen slaat nergens op.” RKAVV-trainer Patrick van Pruijssen zit in een andere situatie. Door personele problemen bij het eerste elftal en het niet hebben van een 2e elftal zag hij een aantal spelers definitief overstappen naar de selectiespelersgroep van hoofdtrainer Ceccucci. “Ik prijs me gelukkig met die situatie! Dat is hoe het hoort te zijn. Het zegt dat wij zorgen voor doorstroming van onze jonge talenten. Ik vind dat super om te zien en om mee bezig te zijn.” Op de langere termijn ziet hij wel een probleem. “Als spelers 24 worden en niet voor de selectie in aanmerking komen wordt de doorstroming lastig. Komend seizoen is dat met de spelers die er nu zijn gelukkig niet aan de orde. Na komend seizoen gaan we, zoals het er nu naar uitziet, met het 1e elftal naar het zaterdagvoetbal. Hoe dan verder houdt ons dus wel steeds bezig.”


Timo Zijlstra (FS O23) vs. Luuk Gijsbertsen (RKAVV O23); Hannah Molleman (FS Vrouwen) in actie ((archief)foto’s: AW).

Forum Sport

De nog altijd door blessures en dit keer ook door het ziek zijn van spelmaker Haitam el Marid geplaagde zaterdag eersteklasser Forum Sport won zaterdag met 1-0 van Zwaluwen’30 HCSV door een fantastisch genomen directe 20 meter vrije trap van Nychel l’Ami. Trainer Dennis den Turk, volgend seizoen FC Boshuizen, was meer dan blij met de winst. “Een zwaar bevochten overwinning, dat wel. Zwaluwen kreeg de kans op 1-1 en wij gingen slordig om met de mogelijkheden om sneller de wedstrijd op slot te gooien.” Mondjesmaat ziet hij spelers in zijn spelersgroep terugkomen. “Luuk Goedbloed viel een kwartier in, dus die is nu eindelijk maar langzaam op de weg terug. En Edoardo Saurwalt, Sebastiaan van Beek en Martijn Brummer trainen vanaf deze week niet meer individueel maar weer met de spelersgroep mee. Die zijn dus ook op de weg terug.”

SEV

Vierdeklasser SEV behaalde een opvallende overwinning op Graaf Willem II VAC (0-2), dat zonder de neven Rico de Boer (ex-RKAVV) en Brian de Jong (ex-Forum Sport) speelde. Jasper Koning en invaller Niels van Houwelingen scoorden in Wassenaar, waar de ploeg van trainer Jan de Jong jr. (ex-RKAVV), met wel Roel Batelaan (ex-Wilhelmus), Laurens Bentvelsen, Hugo van Diepenbeek en Leo Dijkhuizen (allen ex-Forum Sport) in de basis, geen antwoord had op het spel van Kenneth Soechit’s ploeg. “Ons tactisch plan klopte! We hadden de linies anders ingevuld, waarbij de nadruk op het leveren van energie en strijd lag. Zelfs Fares Daouadi, die aan de Ramadan meedoet, leverde dat 90 minuten lang! Zij kwamen daardoor niet of nauwelijks in hun spel.”

Stompwijk’92

Door doelpunten van Kite Beuvink (3) en Nick Ammerlaan won derdeklasser Stompwijk’92 zondag vrij eenvoudig bij SVH in Wateringse Veld (0-4). Trainer Patrick Kamperveen vond het van zijn ploeg een slechte wedstrijd. “En van SVH nog slechter. Nick maakte de 4e uit een solo langs 4 man. Waarom pas aan het einde!?! Ik heb geen idee. Verdedigende middenvelder Pim van de Arend haalde als verdedigende middenvelder als enige een ruime voldoende. De invallers na rust Kilian Bol, Bram de Roode, Tjebbe Janson en Sem Sweere brachten een frisse en welkome inbreng.”

Wilhelmus


Kevin Besamusca (Wilhelmus) wacht op de bal; verder rechts Youri v. Noppen & Brent Schouten (foto: AW).

Tweedeklasser Wilhelmus verloor zondag thuis van Concordia (1-4; doelpunt: Jake Smart). Het opvallend gemak waarmee dit voor het elftal van hoofdtrainer en ex-prof Wesley Zandstra (o.a. óók ex-speler Tonegido) is nog steeds verklaarbaar en alom bekend. Trainer Oscar Laguna Burgos, die door zijn aanstaande overstap naar SV Den Hoorn (waar hij assistent-trainer wordt) dit seizoen wel promoveert (naar zaterdag 1e klasse), heeft een sterk uitgedunde selectie. “Marco van Leest en ik trainden vorige week donderdag met 14 man voor 2 elftallen; een warming-up en een positiespel. De invallers bij ons trainden met hun eigen teams de O23, JO19 en zelfs de JO17 mee!” Youri van Noppen (18), Brent Schouten (17) en Danairo Brooker (17) waren de zoveelste van een reeks invallers. Laguna Burgos heeft nu het gevoel van hoe hij 5 jaar geleden bij Wilhelmus begon. “Wilhelmus was net gedegradeerd, er waren veel spelers vertrokken of gestopt en we gingen bouwen aan een nieuw team. De club kijkt nu volgens mij opnieuw tegen zo’n situatie aan en stapt daarbij ook over naar het zaterdagvoetbal. Om niet te degraderen hebben we nog 2 overwinningen uit 6 duels nodig.”

RKAVV Vrouwen

De 7-1 thuisoverwinning op Zuidland door doelpunten van Romy van der Helm (3), Zoey van der Hulst, Nina van der Hoeven (2) en Michelle Hersmis betekende voor tweedeklasser RKAVV Vrouwen onder hoofdtrainer Nikita van der Wijngaard zaterdag geen recordoverwinning. “Dat record staat op 0-23 in de bekerwedstrijd bij VCS vorig seizoen. Voor rust speelden we heel goed in de aanvalsopbouw, het veel bewegen zonder bal en in het afwerken. Waar we op getraind hadden kwam uit. In plaats van 5 had het bij rust heel netjes 10-0 moeten staan. Na rust waren we minder, maar speelden we de wedstrijd goed uit.”

Forum Sport Vrouwen

Met nog 5 wedstrijden te spelen is Forum Sport Vrouwen koploper in de 3e klasse E. “Nog 5 finales winnen”, zegt trainer René Jansen. “Wij kunnen niets meer laten liggen.” Forum Sport won zaterdag met 4-0 van nummer 4 FC ‘s Gravenzande door doelpunten van Eline Hoogteiling (2), Ginger Wouters en Roxy Visser. Jansen was blij met het vertoonde spel. “De eindstand had veel hoger kunnen uitvallen, maar ook over de inzet, de passie en het aantal gecreëerde kansen was ik meer dan tevreden.” Het kampioenschap en promotie naar de 2e klasse, met gegarandeerd 2 stadsderby’s tegen RKAVV, is binnen handbereik. Jansen waakt voor euforie. “Nog 5 finales, maar dat geldt ook voor Charlois (6 finales) en LYRA (4 finales). Enige nadeel is dat wij nog, weliswaar thuis, tegen LYRA (10 mei) spelen, en Charlois Forum en Lyra niet meer tegenkomt.”

Kevin Besamusca (Wilhelmus) wacht op de bal; verder rechts Youri v. Noppen & Brent Schouten (foto: AW).
Timo Zijlstra (FS O23) vs. Luuk Gijsbertsen (RKAVV O23); Hannah Molleman (FS Vrouwen) in actie ((archief)foto’s: AW).

Uit de krant