Wethouder Astrid van Eekelen, Mark Caljouw en voorzitter van Badmintonclub Voorburg Gert Scholtes (foto: René Lagerwaard).
Wethouder Astrid van Eekelen, Mark Caljouw en voorzitter van Badmintonclub Voorburg Gert Scholtes (foto: René Lagerwaard).

Heropening van banen Badmintonclub Voorburg

Sport 348 keer gelezen

Voorburg - Olympisch badmintonner Mark Caljouw en wethouder Astrid van Eekelen hebben vrijdag 20 mei de 12 nieuw aangelegde banen in Sportcentrum Forum Kwadraat geopend. Met extra lijnen is een grotere capaciteit gerealiseerd.

Astrid van Eekelen benadrukte het belang van sport: “Deze actieve vereniging is een waardevolle bijdrage aan de sportcultuur in onze gemeente. Het is fantastisch om te zien dat op deze manier er meer mensen kunnen sporten.”

De opening werd gevierd met een speciale clinic van Olympisch badmintonner Mark Caljouw voor de jeugd. Caljouw demonstreerde zijn badmintontechniek met hoogstaand spel. Ook de jeugdspelers mochten een poging wagen tegen de Haagse topspeler. “Dit soort speciale trainingen geven mij altijd veel energie. Als uithangbord van de badmintonsport vind ik het ook belangrijk deze geweldige sport bij de jeugd te promoten.” Zo demonstreerde hij zijn smashes van meer dan 400 km/h. Tijdens de Olympische Spelen in Tokyo haalde Caljouw de achtste finales en op het WK bereikte hij de kwartfinales.

Zo’n 200 leden badmintonnen op maandag- en vrijdagavond in sporthal Forum Kwadraat in Voorburg bij Badmintonclub Voorburg (BCV). Iedereen van elke leeftijd en van elk niveau kan trainingen volgen, partijen spelen en meedoen aan de competitie. 

Meer info op www.badmintonvoorburg.nl.

Uit de krant