Wesley Goeman (RKAVV) scoort uiterst koel de 1-2 eindstand bij HBS binnen uit een strafschop (foto: AW).
Wesley Goeman (RKAVV) scoort uiterst koel de 1-2 eindstand bij HBS binnen uit een strafschop (foto: AW).

Voetbalclubs winnen en maken zich op voor fantastisch seizoenseinde

Sport 518 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De 4e Divisionist RKAVV won zondag de Haaglanden-derby bij HBS met 1-2 door doelpunten van Khashayar Saeb (1-1) en invaller Wesley Goeman (1-2; strafschop), die van 11 meter mocht aanleggen nadat Saeb uit balans was gebracht bij een schot op doel in het 16-metergebied. 

Voor RKAVV betekende het de 1e competitieoverwinning sinds 9 december 2023, toen met 2-3 bij VOC in Rotterdam gewonnen werd. Nadien werd 4x verloren en 5x gelijkgespeeld. “Het belang van deze wedstrijd was erg groot en de spanning zat er dan ook behoorlijk op”, zegt trainer Peter Klomp. “Ons goede spel vertaalde zich de laatste tijd niet in 3 punten. Dat goede spel was er voor rust weer, maar HBS kreeg 1 schotkans op doel dat meteen raak was. Na rust ging de intensiteit die we in de rust eiste omhoog en wonnen we in mijn ogen terecht.”

Wesley Goeman (32) was na rust de grote aanjager. Dat hij de laatste weken op de reservebank moest beginnen deerde de speler met 2e & 3e Divisie-ervaring bij Ter Leede, Westlandia, GVVV, VVSB, Rijnsburgse Boys en Scheveningen niet. “Ik ga daar niet over mopperen. De trainer besloot andere kwaliteiten op mijn positie nodig te hebben en daar is hij voor om dat te beslissen. Ik denk dat er na rust meer balans op het middenveld was.” Hij weet nog niet of hij met voetballen doorgaat. “Met een jong gezin en onderhoudsbedrijf wordt dat steeds lastiger te combineren. Ik zie de kinderen van Robin (Steffens) en Mike (ten Kroode) steeds na afloop van wedstrijden het veld oplopen. Dat doet die van mij ook als die met familie komt kijken. Hij gaat binnenkort zelf op voetbal. Gelukkig hebben ze bij RKAVV voor de deur van de kleedkamers van het hoofdveld een speeltuin. Daar vermaakt hij zich ook nog best mee.”

Forum Sport

De 1e Klasser won zaterdag bij S.V. Den Hoorn met 0-3 door doelpunten van Jerone Goodett, Hayden Bergen en Ruben Gyamfi, maar het eerste wapenfeit was voor Nuna Laguna Burgos (S.V. Den Hoorn; zoon van voormalig Wilhelmus-trainer Oscar Laguna Burgos), die hard op de paal schoot. De uitslagen op de andere 1C-velden waren dusdanig gunstig dat koploper Forum Sport met nog 5 wedstrijden te spelen nu 5 punten voorsprong heeft. Trainer Bas Steffens wil (nog?) niets weten van een eventueel kampioenschap. “Natuurlijk was het weer een belangrijke overwinning voor ons. En dat tegen een ploeg die ons statistisch slecht ligt. Onze focus lag volledig op winnen van Den Hoorn. Niet meer dan dat! We leven echt van wedstrijd naar wedstrijd. En geloof me, zo staat het team er ook in. Dit voel en maak ik dagelijks met ze mee!” Zijn broer Henry Steffens, de interim voorzitter van RKAVV die zondag zijn blijdschap over 1-2 winnen bij HBS niet onder stoelen of banken stak, herkent die houding wel. “Bas eist weinig aandacht voor zichzelf op en plaatst zichzelf niet graag op de voorgrond. Daar heb ik minder moeite mee hahaha. RKAVV en Forum Sport in de 4e Divisie zou in ieder geval leuk zijn voor Leidschendam-Voorburg.”

Wilhelmus

De 3e Klasser won zaterdag bij KMD met 1-3 door doelpunten van Noah Saridjojo (0-1), Mika Lommers (0-2) en Cédrick Aké (0-3). “Ondanks blessures van Nick Hendrikse, Sergio Veugelers en Brandon Poncin, en een duel schorsing voor Joshua Smart liep de wedstrijd liep voorspoedig voor ons”, zegt trainer Piet Gelauf jr.. “We kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. In het basiselftal speelden Mathijs Wartna voor Sergio en Dani Hendrikse uit de JO19-1 (!) voor Brandon Poncin. Voor Dani was het zijn debuut!” De 1-3 eindstand vond hij nog ‘mild’ uitgedrukt. 

“Gezien het aantal kansen wel ja. Ik wil 1 iemand uit mijn ploeg uitlichten; Noah Saridjojo. Hij is in aanvallend en verdedigend opzicht al weken de motor van het team. In balbezit heeft hij assists en doelpunten op zijn naam staan en bij balverlies leidt hij ons bij het druk zetten en bij het heroveren van de bal. Het is echt een genot om zo’n speler in het elftal te hebben. We hebben nog 5 competitiefinales te gaan! Verslappen kan en mag niet. Dat besef moet er zijn. Dan moet het goed komen. Koploper Graaf Willem staat 2 punten voor, maar komt moeizaam aan haar punten terwijl wij steeds beter en met de juiste ‘wil’ voetballen.”

Forum Sport Vrouwen

De 2e Klasser won zaterdag thuis met 5-0 van Ariston’80 door doelpunten van Sabine Kuilenburg (strafschop), Eline Hoogteijling, Tarianne Doornkamp en Ginger Wouters (2). “We waren duidelijk de betere ploeg”, zegt trainer Marco Sloos van de koploper in 2C. “Het was eigenlijk een uitstekend duel in een hoog tempo en met uitstekend positiespel. Diverse wissels na rust leverde hetzelfde spelbeeld op. Er werden zelfs nog diverse kansen gemist. Het begon en bleef een sportieve wedstrijd.” Zijn ploeg kan nog op 3 fronten prijzen pakken. “Ondanks doordeweekse bekerduels trainen we gewoon 2x per week, alleen wat minder intensief. We doen niet gek en kijken wel welke prijzen we kunnen pakken. Ik leg mijn ploeg geen druk op. Wat wij dit seizoen doen is al een prestatie op zich. We spelen nog 3 competitieduels en hebben 1 punt voorsprong op XerxesDZB en 2 op VVAC. Kampioen worden staat op 1!”

RKAVV Vrouwen


RKAVV was zaterdag onverzettelijk; Alyssa v.d. Berg, Lianne v. Oosterwijk, Michelle Hersmis & Lotte Langerak laten dat zien (foto: AW).

De 2e Klasser speelde zaterdag thuis met 1-1 gelijk tegen 2B-koploper Ajax. Kim Smulders scoorde na rust in de rebound 1-0, nadat Romy van der Helm op de keeper was gestuit. Van der Helm was even voor rust al dichtbij 1-0 maar haar boogschot stuitte toen eveneens op de keeper. Trainer Arjan Timmers geloofde in een stunt. “We speelden met veel energie en na rust ook met iets meer rust in ons spel. Met hun voetbalslimheid en ervaring maakte Ajax het ons middenveld voor rustig lastig. Daardoor moesten onze aanvallers óók nog de nodige verdedigende meters maken. Na rust ging dat beter. Met de 1-1 ben ik nog steeds trots op mijn spelers hoor! Vooraf had ik daarvoor getekend, maar wat waren wij dichtbij een overwinng zeg. De teleurstelling werd al snel en terecht door iedereen omgezet in trots; trots op de TEAMprestatie!”


Keeper Emily Berry (RKAVV Vrouwen) werd ‘Woman of the Match’ tegen Ajax; rechts Kim Smulders (1-0) (foto: AW).

Cupkoorts

RKAVV en Forum Sport spelen naast hun competitieverplichtingen óók nog de halve finales om de KNVB-district West II Beker. Poortugaal-Forum Sport is op dinsdagavond 23 april (20:00 uur); RKAVV-Capelle op donderdagavond 25 april (20:15 uur). De finale is op woensdagavond 8 of donderdagmiddag 9 mei (Hemelvaartsdag). De locatie van die finale is nog onbekend.

Forum Sport is ook kwartfinalist in het Haaglanden Voetbal Toernooi (groep 1). HBS of FC Skillz is op dinsdagavond 7 mei (20:00 uur) gastheer van de Voorburgers. Wilhelmus is al halve finalist in groep 2. Ariston’80-Wilhelmus is óók op dinsdagavond 7 mei (20:00 uur). Mathijs Wartna scoorde vorige week dinsdagavond het enige doelpunt tegen en bij BSC’68 in Benthuizen in de kwartfinale.

RKAVV Vrouwen is al finalist in het Haaglanden Voetbal Toernooi. Door doelpunten van Brechje van der Steen, Merijn Buitenhek en Romy van der Helm won de 2e Klasser vorige week woensdag de ½-finale met 0-3 van en bij 3e Klasser DSO. 

Forum Sport Vrouwen speelt haar halve finale maandagavond 22 april (20:30 uur) tegen en bij DSVP in Pijnacker. De halve finale om de KNVB-district West II Beker Sparta-Forum Sport is op zaterdagmiddag 4 mei om 15:00 uur. De bekerfinale is op woensdagavond 8 of donderdagmiddag 9 mei (Hemelvaartsdag); tijd en plaats zijn nog niet bekend. 

De finaledag van het Haaglanden Voetbal Toernooi is op zaterdag 15 juni op het Juliana Sportpark in ‘s-Gravenzande.

Voetbalprogramma

Zaterdag 20 april
Forum Sport - FC Skillz, 14:30 uur.
Quintus - SEV, 14:30 uur, Leeuwerik, Kwintsheul.
Foreholte - RKAVV (vrouwen), 15:00 uur, Sportlaan, Voorhout.
Stompwijk’92 - NSV’46, 15:00 uur.
Concordia - Wilhelmus, 15:30 uur, Brasserskade, Delft.
Kloetinge - Forum Sport (vrouwen), 15:30 uur, Noordeinde, Kloetinge.
RKAVV - FC ‘s-Gravenzande, 15:30 uur.

Keeper Emily Berry (RKAVV Vrouwen) werd ‘Woman of the Match’ tegen Ajax; rechts Kim Smulders (1-0) (foto: AW).
RKAVV was zaterdag onverzettelijk; Alyssa v.d. Berg, Lianne v. Oosterwijk, Michelle Hersmis & Lotte Langerak laten dat zien (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant