Oefenduels voetbalclubs

di 24 nov 2009, 11:46 Sport 3 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vierdeklasser SEV verloor zaterdag een oefenwedstrijd bij SV Honselersdijk met 3-2. Door priv?omstandigheden nam assistent-trainer Peter Baptiste voor de gelegenheid de coaching van het eerste elftal van hoofdtrainer Dick Hooning over.

Door blessures en ziek zijn traden de Leidschendammers met een veredeld tweede elftal aan. Stefan Jasper, Robbert de Groot, Peter van Dijk, Sander van Wissen en Nicky Rapmund waren er daardoor niet bij. Martijn Spanjaard moest met zijn gezin bij Sinterklaas voorkomen. Het eerste en laatste doelpunt waren in het voordeel van SEV. Een eigen doelpunt zorgde voor 0-1.

Invaller Shekeb ?Alex? Arghandiwal scoorde 2-3. Tussendoor werden goede mogelijkheden gemist en schoot Robin Asselman nog op de lat. ?Joey Crawford viel al snel uit, omdat hij duizelig was. Misschien een opkomend griepje?, aldus Baptiste, die komend weekend weer bij het tweede elftal langs de lijn staat. ?We waren zaterdag vrij, dus kwam deze wedstrijd goed uit. Zaterdag staat de stadsderby SEV 2 ? Forum Sport 3, de koploper, op het programma. We spelen om 11:00 uur.?

Luxe probleem RKAVV

Zondag eersteklasser RKAVV speelde dit keer op zaterdag al een oefenwedstrijd bij eveneens eersteklasser DUNO. Het werd 0-5 door doelpunten van Eric Fluitman, John den Dulk, Jim Hagenaar, Randy de Witt en Karim Achahbar. Reserve-doelman Kevin Jansen zou voetballen, maar moest zich ziek afmelden. Ricardo de Wit, Coen van Santen en Rob van Min kwamen door lichte blessures niet in actie.

Trainer Bas Steffens heeft een luxe probleem, want hun invallers grepen hun kans. ?We hebben het aanvallend neergezet en bij vlagen heel goed met veel snelheid en direct spel gespeeld. Met name Randy de Witt was fantastisch.?

Teveel jongens te laat bij Tonegido

Hoofdklasser Tonegido speelde zondag thuis een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Leonidas. De Rotterdammers wonnen. Het werd 1-2 door onder anderen een doelpunt van Brutil Hos? (voorheen Ajax & Haaglandia).

Voor Tonegido scoorde invaller Hakan Turkoz de 1-2. Het valt trainer Carlos Roeleveld niet mee om zijn elftal op de rit te krijgen. ?Het eerste half uur waren we goed. Toen ging Caheen Hansen in de fout, maar ja op die plek had Steve Escalona moeten staan.? Escalona verscheen een half uur te laat op de wedstrijdbespreking, omdat zijn benzinetank leeg was.

?Hij laat zijn ploeg in de steek. Er zijn wel meer jongens die af en toe te laat komen. Dat kan niet. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen?, aldus Roeleveld, die een leider in de spelersgroep mist. ?Het zijn toch normale regels om op tijd te komen? Het corrigeren vanuit de spelers die wel op tijd komen mis ik. Dat moet je bij een Van der Knaap van Westlandia niet flikken.?

Voetballend komt Tonegido uit de huidige impasse weet Roeleveld zeker. ?Als iedereen zich ook binnen het elftal aan de afspraken houdt, komt het met ons goed, want voetballen kunnen we.?

Blessures Stompwijk ?92

Vierdeklasser Stompwijk?92 zou zondag thuis een oefenwedstrijd tegen streekgenoot en eeuwige rivaal SJZ spelen, maar door blessures was trainer Ton van der Bijl donderdagavond al genoodzaakt om de wedstrijd af te blazen. ?In elke linie miste ik sowieso al ??n speler; Rob de Jong, Tim van Rijn, Joeri van der Salm. Door lichte blessures en ziektegevalletjes heb ik voor zekerheid gekozen.?

Van de groep eerste elftalspelers kwam alleen Nick Ammerlaan zondag met het ongeslagen tweede elftal in actie. De koploper zonder puntverlies in de reserve vierde klasse H won de competitiewedstrijd bij Kickers?69 2 met 3-2.

Vrouwen landelijk eersteklasser Tonegido had een vrij weekend.

Uit de krant