Umit Bektas speler van het jaar Tonegido

Sport 116 keer gelezen

Voorburg - Tijdens de onlangs gehouden familiedag van voetbalvereniging Tonegido uit Voorburg werd de speler van het jaar bekend gemaakt. Het werd Umit Bektas.

Tonegido is via de nacompetitie van de zondag eerste klasse naar de hoofdklasse gepromoveerd. Iedere thuiswedstrijd gedurende het zo succesvolle seizoen werd ‘the man of the match-box’ (origineel naar sponsornaam The Match-Box) gekozen.

Daarnaast kreeg iedere speler elke thuiswedstrijd weer punten toebedeeld door een aantal onafhankelijke personen langs de lijn. De uiteindelijke winnaar over het afgelopen seizoen werd Umit Bektas. De bescheiden maar o zo dynamische middenvelder was vaak betrokken bij het voorbereiden van doelpunten en wist er uiteindelijk in competitieverband ook nog een aantal zelf te scoren.

Bektas doorliep zijn voetbaljeugd bij ADO Den Haag en kwam twee jaar geleden via Haaglandia bij Tonegido terecht. Onbescheiden in zijn prestaties, maar bescheiden in het meedelen in de feestvreugde. Wanneer zijn ploeggenoten het bier in de kleedkamer deed schuimen als champagne, zat Bektas menigmaal al rustig aan de dubbel-friss.

Bektas speelt, ondanks belangstelling van enkele profclubs uit zijn geboorteland Turkije gedurende het seizoen, ook komend seizoen voor Tonegido.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant