Harry de Haas zwaait af

di 25 aug 2009, 11:27 Sport 73 keer gelezen

Voorburg - Vrijdagavond nam Harry de Haas afscheid van de actieve voetbalsport met een wedstrijd tussen oud-Tonegido en oud-Neptunus, de twee clubs waar hij in zijn voetballoopbaan, die in de jeugd bij ODB begon, voor speelde.

In een eenzijdige wedstrijd werd het 10-0 voor oud-Neptunus door de ex-profs Glenn Helder (Sparta, Vitesse, Arsenal; 6x) en Romeo Wouden (Heerenveen, Sparta; 2x). De Haas speelde voor rust bij oud-Tonegido en na rust bij oud-Neptunus, waar hij nog twee keer voor scoorde.

Ondanks de enigszins afscheidsonwaardige uitslag had De Haas genoten. “Een 8-6 uitslag of zo was leuker geweest, maar het weerzien met oud-ploegmakkers was natuurlijk ook leuk.”

Zondag zat De Haas weer als assistent-trainer van Carlos Roeleveld bij zijn club Tonegido op de bank. Toen hij op enig moment na rust naar de zijlijn liep om een spelerswissel te doen, moest hij gniffelen toen hem toegeroepen werd zijn voetbalschoenen maar weer aan te trekken, omdat het niet liep bij Tonegido.

“Het afgelopen seizoen had ik zoveel tijd nodig om te herstellen, dat ik tot de conclusie kwam dat het mooi is geweest.”

Uit de krant