Dirk Kuyt belt met Henk de Gier

Sport 764 keer gelezen

Leidschemdam - De paragnost magnetiseur Henk de Gier (60) is sinds jaar en dag behandelaar van zangers (o.a. De Toppers, Anouk en Marco Borsato), televisiepresentatoren (o.a. Humberto Tan) en topvoetballers (o.a. van Feyenoord).

In zijn praktijk aan de Leidschendamse Patrijslaan, waar hij en zijn vrouw Eva een voormalige dokterswoning bewonen, is het een zoete inval van onbekende en bekende Nederlanders, die zich door hem laten behandelen in zijn huiselijke werkkamer die veel weg heeft van een Engelse pub.

De methode van de nuchtere Leidschendammer, wars van glamour & glitter, laat zich nog het best omschrijven als strijken met de elektrisch geladen handen over en boven het lichaam. Tijdens het WK voetbal telefoneert Oranje-international Dirk Kuyt bijna dagelijks met zijn vertrouwenspersoon Henk de Gier.

Door Alexander Wagener

Henk de Gier is vertrouwensman van Dirk Kuyt. Het afgelopen voetbalseizoen verbleef De Gier, soms vergezeld door zijn vrouw, om de week een lang weekend in Liverpool om hem te behandelen. ?Dirk kwam bij me via keeper Harald Wapenaar (o.a. FC Utrecht & Sparta), die ik al vanaf zijn vijftiende ken, toen hij bij Feyenoord in de jeugd speelde. Dat was in de periode dat Dirk?s vader overleed. Hij belandde op de bank bij Liverpool. Sinds ik hem behandel staat hij altijd in de basis.?

Kanjer

Ook bij het Nederlands elftal speelt Kuyt vrijwel altijd. ?Ondanks wat de Johan Derksens van deze wereld allemaal zeggen. Dirk is een kanjer.? De werkrelatie met Kuyt is een warme vriendschap geworden. De Gier, die de lange weekenden overzee in een door Kuyt gehuurde luxe appartement logeert, vliegt op vrijdagmiddag naar Liverpool, waar hij bij hem thuis Dirk Kuyt behandelt.

?Ik maak energie bij hem vrij, waardoor hij scherper en geconcentreerder is. Dirk en ik praten ook veel met elkaar.? Twee uur voor iedere WK-wedstrijd in Zuid Afrika belt Kuyt hem op. ?Dat is vaste prik, maar tussendoor bellen we ook veel. Ik stel hem af, zal ik maar zeggen.?

De eerste wedstrijd tegen Denemarken scoorde Kuyt een doelpunt. ?Een dag later was ik jarig. Hij belde me dat de goal mijn verjaardagscadeautje was.?

Beslissende voorzet

De Gier is 24 jaar paramedisch begeleider bij Feyenoord geweest. ?Ik stop ermee, want ik wil meer tijd voor mezelf en met mijn vrouw doorbrengen. Lichamelijk wordt het steeds zwaarder en ik word niet jonger natuurlijk.?

Kuyt had hem gevraagd naar Zuid Afrika te komen, maar op dat verzoek is De Gier niet ingegaan. ?Ik laat mijn cli?nten hier niet in de steek. Komend seizoen blijf ik wel naar Liverpool gaan. Dirk zat het afgelopen seizoen steeds bij de beste drie spelers van zijn club en speelde ondanks een matig seizoen van zijn club alle wedstrijden.?

Maandagmiddag speelde Kuyt een prima wedstrijd tegen Slowakije. ?De assist bij de goal van Sneijder was natuurlijk prachtig.? Voor de wedstrijd kreeg De Gier ook de na het WK afzwaaiende Giovanni van Bronkhorst nog even aan de lijn. ?Hij vroeg of er voor hem ook nog wat in het verschiet lag. Ik zei tegen hem dat hij niet zal scoren, maar dit toernooi nog wel een beslissende voorzet zal afleveren.?

Dat belooft wat voor de halve finale tegen Uruguay.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant