Afbeelding

SEV op drempel van de tweede klasse

Sport 79 keer gelezen

Leidschendam - Een heerlijk zonnetje, heel veel Leidschendams publiek langs de lijn, een gortdroog en zeer hobbelig veld, wat gierende zenuwen: zie hier de ingrediënten van de eerste wedstrijd van de finale van de nacompetitie. De eerste tien minuten was het aftasten en vooral even kijken hoe de tegenstander speelt. Langzaam maar zeker krijgt SEV controle over de wedstrijd en speelt steeds meer op de helft van de thuisploeg.

Echte mogelijkheden hebben zich nog niet voorgedaan tot in de 13e minuut Rik Orta met een vrije trap Marvin Pieneman vindt, zijn inzet wordt binnen de zestienmeter met de hand tegengehouden maar de uitstekende leidende man in het “ geel” wilde de strafschopstip nog niet belasten. SEV ruikt de mogelijkheden en dringt steeds meer aan.

Tot grote kansen leidt dit vooreerst nog niet maar na een half uur spelen komt Nick Rapmund door over de rechterflank, bereikt Jerry Speelberg en die kan net niet de kracht zetten om doelman Bleijs van de Leidenaren te passeren. Het was diezelfde Speelberg die korte tijd later, na een slim lobje van Jan Henk Willemse, doorbreekt en wordt vastgehouden.

De vrije trap van Mike Bruce zeilt net over de kruising. Lugdunum, met een beweeglijke en makkelijke scorende voorste linie, probeert ook de aanval te zoeken maar de goed georganiseerd spelende laatste linie van de bezoekers geeft niets weg. De meeste dreiging van Leidse zijde komt van de captain die met veel passie zijn voorwaartsen aan het werk wil zetten. Vergeefs! De druk van SEV neemt toe en in de 40e minuut speelt Pieneman in de zestienmeter Willemse aan die zich knap vrij kapt en afdrukt. Bleijs kan niet anders dan de inzet tot hoekschop verwerken.

De hoekschop leidt tot verwarring in de defensie van Lugdunnum en Willemse drukt binnen: 0 – 1! Nog voor rust wil SEV meer afstand nemen en de kansen zijn er ook. Vooral in de slotminuut nadat Bjorn van Haarlem zijn tegenstander letterlijk de voet dwars zet en de kluts hard en onhoudbaar boven Bleijs op de lat uiteenspat. Willemse is er als de kippen bij om de rebound op te rapen maar het hobbelige veld noopt tot een extra controle waardoor zijn inzet kan worden gestopt.

Na de thee, terwijl heel SEV denkt aan het vergroten van de voorsprong is het direct na de aftrap een lange bal die aan de linkerkant achter de SEV defensie dwarrelt, wat aarzelingen en vervolgens is het de, zoals gezegd, sterk spelende aanvoerder van de thuisploeg die de bal van een meter of twintig in een keer snoeihard tegen de touwen jaagt. Prachttreffer en de 1 – 1 op het scorebord. Verbazing alom en het duurt dan ook weer even voordat SEV van de schrik is bekomen. Toch wordt de lijn van de eerste helft weer opgepakt en SEV creëert weer kansen.

Aan scoren komt de ploeg echter in de 90 minuten niet toe. In de faire wedstrijd heeft de prima arbitrage van Van der Bend, Moerenhout en Gootjes het spel toch met regelmaat voor wat wissels en blessurebehandelingen stil moeten leggen, dus krijgen de vele toeschouwers wat extra tijd voorgeschoteld. Extra tijd die door SEV goed wordt benut. Het is Jan Henk Willemse die met zijn tweede treffer zijn ploeg de winst gunt en voor lachende gezichten langs de lijn zorgt. Na in het totaal acht bonusminuten klinkt het verlossende eindsignaal.