Afbeelding

Wielerronde komt er aan

Sport 129 keer gelezen

Op zondag 17 juni is de 31ste editie van Wielerdag Zoeterwoude. Dat betekent dat de oude dorpskern het domein is waar de wielrenners het voor het zeggen hebben. Met wedstrijden voor nieuwelingen, damessenioren, de plaatselijke schooljeugd en inwoners van Zoeterwoude en Stompwijk is er aan gevarieerd wielerprogramma.

Wielrennen in Zoeterwoude is een mix van sport, sfeer en gezelligheid. De wielrenners voeren weliswaar het hoofdgerecht op, de hele entourage op en rond het parkoers is in dit decennium evenzeer van belang. Want de tijden zijn enorm veranderd. In de jaren tachtig van de vorige eeuw – het wielercomité is opgericht in 1982 – stonden renners te trappelen om in Zoeterwoude aan de start te mogen verschijnen. Er kwamen zelfs meer aanmeldingen dan volgens de reglementen was toegestaan. Tientallen renners kregen de vervelende mededeling dat Zoeterwoude ‘vol’ was. Dat is nu vrijwel overal in het land anders. De organisatie is blij met 40 tot 50 renners in welke categorie dan ook.

Mede daardoor is in Zoeterwoude het wielerprogramma met KNWU-wedstrijden en de lokale Grut- en Burgerronde een goede mix.

Het wielerprogramma ziet er als volgt uit:
11.30 uur Nieuwelingen, 40 kilometer
13.00 uur Grutronde in diverse groepen
14.15 uur Elitevrouwen en vrouwen-B, 70 kilometer
16.15 uur Burgerronde, diverse afstanden.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant