RKAVV doet weer helemaal mee

Sport 127 keer gelezen

Leidschendam - RKAVV kende een prima week, want midweeks werd ook de stadsderby bij tweedeklasser Wilhelmus (0-2; Shemiel Constancia & Donny van der Dussen) gewonnen in de 1e ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi. De RKAVV3-spelers Jan Willem van der Lubbe en Eric Fluitman begonnen in de basis, terwijl hun medespeler Edwin Rosenbrand als invaller zijn officiële rentree in het 1e elftal maakte. Voormalig eerste elftalspits en meervoudig clubtopscorer Mark de Leede, nu ook RKAVV3 en als parttime voetbalverslaggever AD Haagsche Courant zaterdag bij SEV-Forum Sport, heeft daar geen moeite mee.

"Zonder Eric, Jan Willem en Edwin hebben we al helemaal niets te zoeken in de reserve eerste klasse. We, ik zelf niet veel trouwens, scoren wel veel, maar krijgen er ook veel tegen. Ze doen het terecht voor hun club, maar komend weekend niet. Dan zijn we met z'n allen op wintersport."

Spelersbuspech bij het West Friese Zwaag op de terugweg van de verste uitwedstrijd in Grootebroek zorgde ervoor dat RKAVV zondag pas rond 20:00 uur op de Kastelenring terug was. Het door de Tifosi Leidschendam, de supportersclub van RKAVV, geschonken en naar de plek van de gestrande bus gebrachte bier maakte de pret er niet minder om. In een vervangende bus werd de zegetocht vervolgd.

"Geluk bij ongeluk was dat we bij een benzinestation met uitgebreid broodjesbuffet stil stonden, dat we wat hebben kunnen eten. Ik was pas om 20:30 uur thuis", zegt een meer dan tevreden trainer Bas Steffens. "Deze is goed voor het moreel van de groep. In de koppen zit het goed en de druk op het Paasweekend is een beetje weg."

RKAVV doet weer om handhaving mee. Steffens: "We leven van wedstrijd tot wedstrijd. Er zijn nog 24 punten te verdelen. Mentale laakbaarheid in de spelersgroep is totaal niet te bespeuren. Ik ga voor 4 punten in het dubbele Paasprogramma. Het stugge Nieuwenhoorn ligt ons wel. Naaste concurrent EDO won bij Westlandia. Dat zegt genoeg. We weten waar we aan toe zijn."

De Zouaven-RKAVV 0-1 (0-1). Doelpuntenmakers: Donny van der Dussen (16. 0-1; strafschop)

Opstelling RKAVV: Kevin Jansen; Jeffrey Spaans, Yannick Blom, Michael Drosten, Rob van Min (73. Edwin Rosenbrand); Jan Willem van der Lubbe, Eric Fluitman, Robin Steffens; Sjors Verhagen (85. Robin Janmaat), Donny van der Dussen, Erdi Cinar (46. Frank Raaijmakers).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant