Logo hetkrantje-online.nl

Woelig eerste voetbalcompetitieweekend

  •   keer gelezen   Sport

Wilhelmus (za.)-VVSB 0-7 (0-4)

Omdat zaterdag vierdeklasser Wilhelmus kon uitwijken naar kunstgras ging de wedstrijd tussen nummer laatst Wilhelmus (2 uit 13)) en koploper VVSB (33 uit 14) in 4A zaterdag gewoon door. Het verschil is nu 31 punten.
VVSB, op zaterdag een laag(ste)klasser en op zondag een topklasser, kreeg in 14 wedstrijden 8 doelpunten tegen; Wilhelmus 59. De Voorburgse expats scoorden de hele competitie tot nu toe slechts 12 keer; VVSB 54 keer. Het zijn kille cijfers, maar de spelopvatting van Wilhelmus bleef prima. In een stevig en fair duel kreeg Wilhelmus ook kansen.

Tegenvaller was dat Wilhelmus Hakiem Gafaar (18) niet op kon stellen. Elftalleider Phil Loughton: "Voor de winterstop speelde Hakiem op een tijdelijke spelerspas, maar we hebben verzuimd de tijdelijke pas in een definitieve pas om te zetten, terwijl Hakiem in de tussentijd wel steeds een pasfoto bij zich had om het te regelen. Nu moeten we nog naar de KNVB. Voormalig Egyptisch jeugdspeler Hakiem, die er aan de voetbalscholen van FC Barcelona en AC Milan deelnam, zou in de spits beginnen."

Prettig was de terugkeer van Danny Craven. Loughton: "Danny heeft Gaelic football in Schotland gespeeld en heeft veel met blessures te kampen gehad. We hebben hem 18 maanden moeten missen." Het afgelaste inhaalduel van vorige week zou de enige 'oefenwedstrijd' in de winterstop zijn geweest. Tot zaterdag trainde Wilhelmus alleen maar, zij het niet voltallig.

Speler Kyle Stoop: "Daar zit ook het probleem. We trainen op maandag- en woensdagavond, maar compleet zijn we nooit. We kunnen nooit ergens aan of naar toe werken. Ik vind dat jammer, maar het is inherent aan het spelen met expats die vaak voor hun werk of naar familie in hun thuisland weg zijn." Loughton onderkent het. "We willen graag, maar het lukt niet. Door persoonlijke omstandigheden is onze trainer Graham Renshaw er óók vrijwel nooit op wedstrijddagen. Toevallig was hij er vorige week wel. Ging het niet door. Zul je net zien."

De Spanjaard Antonio Alvarez Enguidanos debuteerde. Loughton: "We hebben een behoorlijke Spaanse clan. Middenvelder Antonio kan voetballen, maar moet nog wennen, verdediger Youri Wagter is een zekerheidje, maar zit nog 2 wedstrijden schorsing uit en spits Hakiem kan een meerwaarde voor ons zijn. Let maar op!"

Opstelling Wilhelmus (za.):
Jorik Reijmer; Pierre Morvan (46. Antonio Alvarez Enguidanos), Danny Craven (60. Domingo Peeters), Ben Fuschillo, David Rowntree; Stephan Otim, Michael Taylor, Kyle Stoop; Joshua Reimann; Nicolas Verkoijen (65. Matthew Sinkgraven), Michael Sanderson.

GDA-RKAVV 0-3 (0-0)

Doelpuntenmakers: Rowendy Schoop, Jop Verhagen & Peter Lomonaco.
Zondag eersteklasser en 1B koploper RKAVV won de eerste competitiewedstrijd van 2015 en boekte de 12e (!) competitiezege op rij. Hoofdtrainer Bas Steffens was een tevreden mens. "We hebben goed overwinterd en in de winterstop goed voetbal laten zien. Tegen GDA konden we aanvankelijk geen vuist maken, maar zijn we wel in de beleving en de persoonlijke duels meegegaan, waardoor we in de wedstrijd bleven."

"Als het spelniveau even ontbreekt moet je dat als ploeg ook kunnen opbrengen. En dat hebben we gedaan. De 0-1 was het breekpunt. Toen kwamen de rust en de ruimtes en konden we voetballend de druk opvoeren." Ook achtervolger Nieuwerkerk won. Steffens: "De eerste fase na de winterstop zullen we zelf de punten moeten blijven pakken. Daarna kijken we pas naar uitslagen van de clubs die in de achtervolging op ons zijn."

Opstelling RKAVV:
Mike ten Kroode; Jedsel Markes, Robin Steffens, Gino Lauwers, Adil Choukoud; Jari de Jong, Sjors Verhagen, Rico de Boer (63. Rowendy Schoop); Steven Sanchez Angulo (82. Peter Lomonaco), Remco Overdevest (78. Wassim Bachar), Jop Verhagen.

Wilhelmus (zo.)-HVV 0-2 (0-2)

In tegenstelling tot een dag eerder (zie foto) kon zondag tweedeklasser Wilhelmus wel op het hoofdveld tegen HVV voetballen.
Hoofdtrainer Haico Herbert: "Zaterdag was het afgekeurd en zondagochtend week het tweede elftal uit naar het kunstgras, waardoor wij de eersten van het weekend waren die op de grasmat konden voetballen. Of Jong Wilhelmus na onze wedstrijd midweeks op het hoofdveld een oefenwedstrijd kan spelen betwijfel ik."

Een succes werd het niet. Herbert: "Ik wijt dat aan een gebrek aan beleving en passie. Dat reken ik mezelf ook aan. Ik had beter moeten opletten. We hebben naïef gevoetbald en nagelaten om ons te herpakken." In FC Lisse ziet Herbert een zelfde soort defensief ingestelde tegenstander als HVV. "Het is een lastige ploeg op een lastig veld. Ik heb twee jaar bij die club op zaterdag in de hoofdklasse gevoetbald. Ze zijn daar erg zuinig op het veld, dus wellicht spelen we niet eens op het hoofdveld, maar we hoeven ze niet te vrezen, als we geconcentreerd voetballen en de juiste keuzes maken."

Opstelling Wilhelmus (zo.):
Yannic Augustinus; Mathijs Wartna (46. Brady Koot), Paul Janssen, Wessel van Vliet, Riemer Bovet; Gino van der Kleij, Kevin Besamusca, Kevin van der Poel; Kevin Langeveld, Achmet Akbulut (77. Kris Delfos), Claudio Sietsema (46. Marcley Manuela).

Stomwpijk'92-Haastrecht 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers: Toby van Marwijk & Nick Ammerlaan.
Bij zondag derdeklasser Stompwijk'92 keerde hoofdtrainer Ted van Berkel terug op de bank. "Donderdagavond stond ik na mijn operatie en revalidatie weer op het veld. Dat was wel wennen." Voor de spelersgroep was dat wellicht ook zo. Van Berkel: "Ik ben zelf 30 jaar voetballer geweest en weet wat spelers kunnen doen als de trainer er niet is. Men slaat eens een traininkje over, wanneer de assistent even niet kijkt staat men te jojoën, maar men denkt vooral dat je al die arbeid voor de trainer verricht. Ik verwijt ze niets. Donderdag en in de wedstrijdbespreking ben ik er wel met de groep over begonnen."

Met de uitkomst zondagmiddag was Van Berkel blij. "In het veld heb ik niet kunnen merken dat men conditioneel tekort schoot. Het belangrijkste zijn de 3 punten. We hebben afgesproken 10 punten meer te halen dan de eerste seizoenshelft. Dan hebben we er nu alvast 2, want uit speelden we gelijk." Over de uitslag was Van Berkel weliswaar tevreden, over het spel nog niet.

"Dat oogde rommelig, maar de organisatie, met name achterin, was geconcentreerd, stevig en strijdvaardig. Al hadden we 3 dagen doorgevoetbald, was er nog niet tegen gescoord." Dick van der Salm en Donny van Marwijk kwamen niet in actie. Jim Bolleboom (bovenbeen) raakte en Pim van de Arend (knie) was al geblesseerd. Hun meespelen en dat van Johan Nieuwland (deze week terug van vakantie) tegen UNIO is twijfelachtig.


Voetbalprogramma

Zaterdag 31 januari
Forum Sport-Haaglandia, 14:30 uur, VoetbalPark 't Loo, Prins Bernhardlaan, Voorburg.
WDS-SEV, 14:30 uur, Sportpark Wierickeweide, Pauw Boerefijnpad, Driebruggen.
SV Warmunda-Wilhelmus (za.), 14:30 uur, Sportpark Het Overbos, Herenweg, Warmond.
Sleeuwijk-RKAVV (vr.) (oefenduel), 15:00 uur, Sportpark De Roef, Rijksstraatweg, Sleeuwijk (Noord-Brabant).

Zondag 1 februari
RKAVV-Olympia, 14:30 uur, Sportpark Kastelenring, Sportparkweg, Leidschendam.
FC Lisse-Wilhelmus (zo.), 14:00 uur, Sportpark Ter Specke, Spekkelaan, Lisse.
UNIO-Stompwijk'92, 14:00 uur, Sportpark Markveld, Waardsedijk, Oudewater.

Meer berichten