SEV-middenvelder Rob van Min (links) streed net als zijn medespelers voor iedere meter (foto: Alexander Wagener).
SEV-middenvelder Rob van Min (links) streed net als zijn medespelers voor iedere meter (foto: Alexander Wagener).

Vrouwen RKAVV enige winnaars voetbalweekend

Sport 76 keer gelezen

Valken'68-Forum Sport 4-2 (2-1)

Doelpuntenmakers: Ian Baggerman (1-1) & Leo Dijkhuizen (3-2).

"Achterin reageerden we niet handig, maar we hebben voorin legio kansen gehad", zegt trainer Andre Lourens, die een verdediger tot topscorer van de wedstrijd had kunnen zien uitgroeien. "Ian Baggerman had inderdaad een hattrick kunnen scoren. Dat zegt al genoeg over onze aanvallende intenties. We moeten efficiënter en dodelijker zijn in de afronding. Ik neem mijn ploeg niets kwalijk, want met de werklust en energie was totaal niets mis. Ik heb ook hele goede dingen gezien." Volendam uit dan maar? Lourens: "Ja, geen paling maar 3 punten mee naar huis nemen moet het worden."

SEV-SC Monster 1-2 (0-2)

Een gemakkelijk gegeven en slim uitgelokte strafschop vlak voor rust deed de Leidschendammers eigenlijk de das om.

SEV scoorde de aansluitingstreffer niet zelf, maar was in de slotfase met 4 spitsen dichtbij de gelijkmaker, die ondanks grote kansen (o.a. Jan Henk Willemse) uitbleef. "We kunnen in ieder geval niet zeggen, dat we er niets aan gedaan hebben", aldus trainer Frank Dobbe. Be Fair (3e, 11 uit 6) wordt een lastige uitwedstrijd voor SEV (12e, 6 uit 6).

RKAVV (vr.)-GJS 3-1 (0-0)

Doelpuntenmakers: Nina van der Hoeven (2) & Mandy Martens.

Na 2 verliesbeurten en 3 gelijke spelen betekende dit resultaat de eerste competitieoverwinning. GJS en RKAVV waren voetballend aan elkaar gewaagd, maar de thuisclub bleek doortastender. RKAVV (6 uit 6) kan weer naar boven kijken. Naar de tegenstander van zaterdag bijvoorbeeld, want dan spelen de Leidschendamse voetbalvrouwen de lastige uitwedstrijd tegen DSVP (2e, 14 uit 6). Ondanks een aantal afwezigen wegens blessures en werk kan RKAVV deze confrontatie in ieder geval met vertrouwen tegemoet zien.

RKAVV-De Dijk 1-1 (1-0)

Doelpuntenmaker: Rowendy Schoop.

RKAVV koesterde het punt tegen de titelkandidaat. Trainer Bas Steffens: "We hebben een goede organisatie neergezet tegen een topselectie. Daar hadden ze moeite mee. Het werd 1-1, maar had net zo goed 2-0 kunnen worden, want we hebben er ook een wedstrijd van gemaakt." Eigen kweek speler Dave Hooijmans maakte zijn debuut. Steffens: "We wilden het elftal laten staan en door de schorsing van Jedsel Markes en blessure van Chaheen Hansen niet op zijn kop zetten. In overleg met Jan de Jong junior van het 2e hebben we Dave onder meer weerstand mee laten trainen op die voor hem onbekende positie. Dat pakte goed uit. Er zit een goede kop op Dave, hij heeft drive en duelkracht, is fit, fel in de duels en mentaal ijzersterk."

Rode kaarten
Remco Overdevest en Gino Lauwers kregen de rode kaart in slotfase, die 10 minuten langer duurde. Steffens: "Dat was jammer. Zeker voor Remco die totaal geen kaartenlast in zijn loopbaan heeft opgebouwd. Gino kreeg zelfs de vrije trap mee. Beiden waren de baas in hun persoonlijke duels, maar wilden kost wat kost blijven staan. Als ze vallen krijgen ze de vrije trap mee. Nu was hun reactie niet slim." SDO uit Bussum is totaal onbekend. Steffens: "Maar we hebben ze laten analyseren. Belangrijk is daar niet te verliezen. Bij winst slaan we een gaatje van 5 punten en kunnen we weer naar boven kijken. Gezien ons verdere programma zou dat gunstig zijn."

Foreholte-Wilhelmus 1-1 (0-1)

Doelpuntenmaker: Dennis van der Poel.

"Een hele goede 1e helft en een 2e helft waarin we vooral in het eerste deel niet onder de druk van Foreholte uit konden komen. Ik waarschuwde mijn ploeg nog voor onderschatting, omdat we daar vorig jaar met 2-0 wonnen, maar gemakzuchtigheid was het zeker niet. Ik zie vooruitgang, terwijl we toch een zwaar programma hebben. Na Hillegom, dat totaal onbekend voor mij is, volgen nog FC Lisse en dvv Delft. Dan hebben we de bovenste helft gehad." Ook op ander gebied was het een belangrijk weekend voor Wilhelmus. Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) afgelopen zaterdag, waar 200 leden op af waren gekomen, vertelde de nieuwe clubvoorzitter Jean-Jacques Budé dat het financiële resultaat over het seizoen 2014–2015 positief was en dat het aantal leden nu historisch hoog was, namelijk 1230 (cijfer 10/10/15).

"Het zijn duidelijke signalen dat het stap voor stap beter gaat met de club en dat het vertrouwen van de leden in de club en haar bestuur weer terug is. Wilhelmus staat op!" De ALV was voor het eerst in de geschiedenis van de club op een zaterdag en werd gekoppeld aan de 1e 'Mijn Wilhelmus Dag', die volgens Herbert een groot succes was. "Heel geslaagd inderdaad! De mix van mijn selectie met de jeugd was geweldig. Mijn spelers hadden er ook echt lol in. Ze floten jeugdwedstrijdjes en in de rust zag je die apies even limonade drinken om vervolgens met mijn spelers de bal te willen hooghouden. Ook de pannakoning was geweldig. De club leeft!"

Alphen-Stompwijk'92 3-1 (1-1)

Doelpuntenmaker: Toby van Marwijk (1-1).

"De 1e helft waren we de betere ploeg, maar de 2e helft hebben we een wanprestatie geleverd. Daar gaan we het deze week nog wel met elkaar over hebben", zegt trainer Yorick Boon, die Toby van Marwijk en Maurice Luchtigheid met naar het zich liet aanzien forse enkelblessures van het veld zag gaan. "Toby is in het ziekenhuis geweest, waar ze geen breuk of scheurtje konden vaststellen, maar hij staat wel weer weken langs de kant. En Maurice is na de wedstrijd nog bij Tinie Lansbergen in de fysiotherapiepraktijk geweest om zijn enkel te laten intapen. Ik begreep dat het bij hem nog wel mee zou kunnen vallen. Dat moet nog blijken natuurlijk." Voor al over de 2e helft was Boon dus niet te spreken. "In de rust heb ik ze gewezen op meer scherpte en dat er meer te halen viel uit de laatste en minste linie van Alphen, de verdediging, maar ik denk dat niemand meer weet wat hij de laatste 3 kwartier gedaan heeft. Helaas zal niet iedereen bij het groepsgesprek aanwezig kunnen zijn, maar we moeten elkaar wel de waarheid kunnen vertellen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant