De strijdlust bij SV Hillegom druipt ervan af. Wilhelmus linksback Riemer Bovet wordt door 2 man vastgezet (foto: Alexander Wagener).
De strijdlust bij SV Hillegom druipt ervan af. Wilhelmus linksback Riemer Bovet wordt door 2 man vastgezet (foto: Alexander Wagener).

2-1 Hebben zij bijna allen gemeen

Sport 302 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - het voetbal van afgelopen weekend.

Volendam-Forum Sport 2-1 (1-0)

"Het was een bizar slechte wedstrijd van onze kant. Het gemiddelde rapportcijfer per speler is niet hoger dan een 3,5", zegt trainer Andre Lourens, die niet voor de realiteit wegloopt.

"Ik koos tegen Volendam bewust voor een voetballend middenveld en heb dat de groep ook uitgelegd. Daarom zat Scott Drabbe op de bank. Maar we creëren deze competitie weinig en scoren ook te weinig." Assistent-trainer Pierre Schultz stond aan de andere kant van het veld om aanwijzingen te geven. Lourens: "Dat hadden we bewust zo afgesproken. De laatste linie kan zichzelf heel moeilijk zelf coachen. Daar helpen we ze bij. Maar voorin wordt op dit moment ook niet gebracht wat men kan en moet brengen. Dat verwijt ik Leo Dijkhuizen niet. Hij komt net over uit de jeugd. Aan hem kan ik het uitblijven van doelpunten niet ophangen, maar ik spreek daar Michael Jongeburger, Matthijs Seilberger, Osman Lamin en Joshua Steenvoorden wel op aan. Van hen verwacht ik meer dan ze op dit moment brengen. De 2-1 was een eigen doelpunt."

Een weekje rust komt Lourens niet uit. "Wanneer we oefenen komt de druk niet gelijk maximaal op het negatieve resultaat tegen nummer laatst Volendam te liggen. Ik had gehoopt op 7 punten uit de wedstrijden tegen Valken'68, Volendam en WV/HEDW te halen, maar dat worden er hooguit 3. Gelukkig hebben we nog 19 wedstrijden om uit dit dal te komen."

Be Fair-SEV 1-2 (1-2)

Doelpuntenmakers: Randy de Witt (0-1) & Robert de Groot (0-2).

"We hebben het niet vaak gehad, dat we voor komen en zo vroeg al met 2-0 voor staan", zegt trainer Frank Dobbe, die de als collectief zwaar bevochten overwinning koestert. "De uitslag oogt zo, maar het had wel 1-4 kunnen worden. Be Fair heeft na rust maar één kans gehad, die door Leander Verwoerdt keurig onschadelijk werd gemaakt." De ploeg van Dobbe kon dan ook na 96 minuten terecht feestvieren. "De 1-2 werd in de kleedkamer als een bevrijding gevierd. We hebben laten zien dat we als team kunnen strijden en dat we niet alleen thuiswedstrijden kunnen winnen. Vorige week verloren we thuis. Nu hebben we het omgedraaid."

En dat ondanks blessures. Dobbe: "In de warming-up viel Stefan Duppen uit met een hamstringblessure, waar zijn vervanger Robert de Goot vorige week mee was uitgevallen, die ik op zijn beurt weer voor Robert Udilwa heb moeten vervangen. Rik Orta verstapte zich en Jan Henk Willemse viel uit met een kuitblessure. Ik ben dan ook blij dat Jerry Speelberg terug is van 6 weken Azië. Door de pijntjes en blessures heb ik een voor deze week geplande oefenwedstrijd tegen SV Nootdorp maar afgezegd. Twee weken rust komt nu goed uit. Dan blijft het goede gevoel over Be Fair uit ook langer hangen. Heerlijk!"

DSVP-RKAVV (vr.) 2-1 (1-0)

Doelpuntenmaker: Claudia van der Hulst (2-1).

"De teamtechnisch gesproken stijgende lijn werd tegen nummer 2 DSVP niet zichtbaar, ondanks dat we niet de mindere ploeg waren. Het gebrek aan vorm bij een aantal van mijn spelers was de oorzaak. De absolute scherpte ontbrak, terwijl we genoegh mogelijkheden hebben gehad", zegt trainer Salman Khwaja, die nog niet kon beschikken over Romy van der Helm en Angela de Koning. "Ik was al blij dat ik voor het eerst deze competitie over een sterk bezette en fitte reservebank met Linda Verkijk, Linda Kemperman en Annemijn van der Veldt kon beschikken. Romy heeft na haar bovenbeenblessure, die gevolgd werd door een nieuwe hamstringblessure, weer minuten gemaakt in het 2e en Angela traint na een medische ingreep al weer wel, maar mag door hechtingen nog geen wedstrijd voetballen." De aanstaande terugkeer van genoemde spelers is voor Khawaja de reden om niet te oefenen. "Ik heb wel 8 aanbiedingen afgeslagen. De invloed van de trainingen moet groter worden om de concurrentie te verbeteren. Vanaf volgend weekend spelen we tegen 4 clubs rondom ons, waarvan 3 onder ons. Die wedstrijden moeten 12 punten opleveren. Het is 5 voor 12."

SDO-RKAVV 2-1 (1-0)

Doelpuntenmaker: Sjors Verhagen (1-1).

Tegen de langdurende schorsingen van Remco Overdevest en Gino Lauwers ging RKAVV niet in protest. Trainer Bas Steffens was niet tevreden met de 1e helft, maar tot de laatste minuut wel met de 2e. "Voor rust speelden we met 11 man achter de bal en maakten we veel verkeerde keuzes. Na rust zetten we in de organisatie de puntjes op de i en hadden we veel balbezit. We hebben onze mogelijkheden gehad. Jedsel Markes en Jop Verhagen troffen nog de paal. In de rebound scoorde SDO na individuele fouten de 2-1. Dat was zuur en had niet gehoeven." RKAVV moet nu naar onderen kijken. Steffens: "We staan met 7 ploegen dichtbij elkaar. Onze doelstelling, zo snel mogelijk veilig zijn, houden we voor ogen. Dramatisch is de stand zeker niet. Je staat waar je staat." VFC voor de beker is een welkom intermezzo voor Steffens. "We nemen de wedstrijd als bekerhouder natuurlijk serieus en willen zo lang mogelijk in dat toernooi blijven. Richting de competitie hebben we daar ook wat aan."

Wilhelmus-SV Hillegom 0-3 (0-0)

De energieke en gelijkopgaande strijd voor rust deed niet vermoeden dat het duel zo zou eindigen. Trainer Haico Herbert vond de uitslag een ongelukkige samenloop van omstandigheden. "Ik paste een dubbele wissel toe, waarna er direct 2x werd gescoord. Na de 2-0 brak er even iets en stond het meteen 0-3. Mijn 3e wissel Adem Dogan is net terug van een blessure. Het risico van een blessure of kaart wilde ik niet lopen. We hebben wel geprobeerd om te blijven voetballen en bleven in ieder geval voor dat ene doelpunt gaan." Zondag 1 november kan zijn ploeg de nederlaag pas weer wegspelen. "Dat vind ik niet zo erg. De eerste weken van de competitie zijn nogal hectisch geweest. We krijgen nu de tijd om na te denken. We oefenen deze periode wel tegen FC Zoetermeer en met Jong Wilhelmus. Dan train ik met de oudere jongeren gewoon door."

Stompwijk'92-UDO 3-3 (2-1)

Doelpuntenmakers: John Onderwater, Martijn Droog & Nick Ammerlaan (3-1).

"Ik heb het ze in de kleedkamer gevraagd of het aan mij ligt, want na rust vind ik dat we tegen de nummer laatst als los zand hebben gevoetbald, maar ze zeiden van niet", zegt interim-trainer Yorick Boon, die zichzelf wel kwetsbaar opstelt. "Misschien geef ik de één te veel info en de ander te weinig info vooraf, maar zo zit ik in elkaar. Wat ik kan beïnvloeden wil ik beïnvloeden. We hadden zondag trouwens 22 man voor 2 elftallen. Ook 3e wisselmogelijkheid Yorick van Benten had al een wedstrijd gespeeld, maar dat vind ik geen excuus." Hij hoopt dat de spelersgroep nu zelf de koppen bij elkaar steekt om weer één samen voetballende groep te worden. "Van de week heb ik met ze om de tafel gezeten. Kijk ik ben een dorpsgenoot en ik ken de mentaliteit. Zaterdagavond tot in de kleine uurtjes stappen en een biertje hier of daar. Dat snap ik, maar het tweede elftal speelt zondag om 10:30 uur en staat er gewoon wel; het eerste elftal om 14:00 uur en soms gewoon niet. Ik denk dat het samen kan. 's Avonds een vent, 's ochtends een vent. Het is of laat naar bed en een frisje op of een biertje drinken en bijtijds naar bed op zaterdagavond, maar dat verhaal is niet nieuw. Hier vielen vorige trainers als Charl van Goozen, Ton van der Bijl, Ron de Roode en Ted van Berkel ook al over. Het is zo jammer! In deze spelersgroep zit zoveel voetbal, maar het komt er om die reden vaak niet uit." Als enige regioclub komt Stompwijk'92 dit weekend in competitieverband uit. Boon: "We hebben 15 clubs in de poule, dus spelen we 2 wedstrijden meer dan in andere klassen en poules. FC Rijnland is populair gezegd 'een kroeg die voetbalt', maar dat doen ze wel als collectief. Daar kunnen wij een voorbeeld aan nemen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant