De koning van de assist RKAVV buitenspeler Brandon Richardson (foto: Alexander Wagener).
De koning van de assist RKAVV buitenspeler Brandon Richardson (foto: Alexander Wagener).

Bekerwinst RKAVV

Sport 105 keer gelezen

Leidschendam - RKAVV-VFC 7-1 (3-1)

Doelpuntenmakers: Jedsel Markes (1-0; strafschop), Jop Verhagen (2-1, 3-1, 4-1), Rowendy Schoop, Richard Versteden & Jari de Jong.

Tegen bekeropponent VFC (2D) miste de hoofdklasser de vier vaste basisspelers Remco Overdevest, Gino Lauwers (beiden geschorst), Robin Steffens en Adil Choukoud. Grote man was topschutter (w.o. 2 vrije trappen) Jop Verhagen. Brandon Richardson was met drie eindpasses de koning van de assists. Richard Versteden, deze zomer overgekomen van eersteklasser SJC, maakte na blessureleed nu pas zijn officiële debuut en scoorde meteen zijn eerste doelpunt.

Trainer Bas Steffens was een tevreden man. "We kozen bewust voor spelers die nog niet veel speeltijd in één hadden gehad. Op een korte periode van verslapping, waarbij wij VFC te veel ruimte gaven om te voetballen, na hebben we goed gespeeld." Grootste nieuws vorige week was zijn aankondiging te gaan stoppen bij RKAVV (zie elders in Het Krantje). "Ook daar heb ik dit moment bewust voor gekozen, zodat die druk niet op Nieuwerkerk thuis voor de competitie komt te liggen. De club en ik wilden op zich met elkaar door, maar ik ben nu 45 jaar en toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb ook het gevoel dat ik op enig moment hier weer terugkeer. Mijn sociale leven is hier komen te liggen en mijn twee zoons voetballen hier. Voor mij is de periode RKAVV niet af."

Of zich al clubs bij hem gemeld hebben laat Steffens in het midden. "Er zijn geruchten, maar ik ben door niemand nog benaderd. Als ik er zelf voor moet solliciteren vind ik dat uiteraard ook geen probleem. Het moet een club worden met ambitie en een goede organisatie en kan wat mij betreft ook een eerste of tweedeklasser zijn. Ik heb ambitie voor de hoofdklasse en hoger." Of dat in de voetbalregio Den Haag, Westland of de Bollenstreek is maakt hem niet uit. "Wat betreft de mogelijkheden die ik zie verschillen die regio's sterk van elkaar. We zullen zien. Zaak is nu eerst RKAVV in de hoofdklasse te houden."

Steffens kijkt nu al terug op een mooie periode bij RKAVV. "Ik heb er mijn spelersloopbaan afgesloten, ben kampioen geweest, heb nacompetitie gespeeld, met oudere en jongere spelersgroepen gewerkt, ben gepromoveerd, gedegradeerd, maar heb nooit ellende of conflicten hier gehad. Wat dat aangaat is het ook een mooi moment om te gaan, maar dus niet voor altijd als het aan mij ligt."


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant