Kevin Langeveld doet flinke poging tot scoren, maar blesseert zich hier zelf bij. Even later scoort hij toch 1-1 (foto: Alexander Wagener).
Kevin Langeveld doet flinke poging tot scoren, maar blesseert zich hier zelf bij. Even later scoort hij toch 1-1 (foto: Alexander Wagener).

Gelijkspel in slotseconden voor SEV, RKAVV en Wilhelmus

Sport 548 keer gelezen

SV Nootdorp-Forum Sport 3-0 (0-0)

"We hebben Nootdorp de doelpunten op een presenteerblaadje gegeven, want zo bijzonder speelden zij niet. En wij ook niet trouwens", zegt trainer Andre Lourens, wiens ploeg voor rust verzorgder voetbalde maar niet door wist te drukken. De Voorburgers zitten in de hoek waar de klappen vallen. Het ontbreekt de ploeg aan vastigheden. Lourens was graag met dezelfde basiself begonnen als vorige week, maar moest Enno Kuijt missen. "Niet omdat hij geschorst of geblesseerd was, maar omdat hij een weekend weg met zijn vrienden had. De spelersgroep baalt ook van dat soort dingen en Enno is zeker niet de eerste, maar juist in deze fase is het zaak om dichtbij elkaar te blijven." Lichtpuntje was de rentree van Thijs Yperlaan. Lourens: "Hij speelde na ruim 2 jaar blessureleed aan zijn knie weer op zijn oude plek, rechtsback. Hij deed het naar behoren." Noodgedwongen speelt zijn ploeg zonder spits. "Ik heb hem gewoonweg niet. Leo Dijkhuizen is nog geblesseerd. We moeten roeien met de riemen die we hebben." Lourens hoopt dat de gifbeker nu leeg is. "Ach, ik heb als trainer vaker gifbekers moeten maar ook champagneglazen mogen leegdrinken. Hier komen we ook weer uit. Daar ben ik niet bang voor."

TAVV-SEV 1-1 (0-0)

Doelpuntenmaker: Rob van Min (0-1).
"Als de gelijkmaker 10 minuten eerder valt, heb ik er vrede mee. Nu niet", zegt trainer Frank Dobbe, die zijn ploeg na rust wel kansen op meer zag krijgen. "Als je 3x alleen voor de keeper verschijnt, moet je toch kunnen scoren denk ik. Maar als ik dan naar Studio Sport kijk op zondagavond, zie ik hetzelfde bij de profs gebeuren. Daar wordt je wel milder van." Frank Raaijmakers viel uit met een schouderblessure. Dobbe: "We weten dat het een zwakke plek van hem is. Het is niet de 1e keer dat hij erop valt en zijn schouder uit de kom ging. In het ziekenhuis hebben ze gelukkig geen verdere schade geconstateerd." Vorige week werd bekend dat Dobbe aan het einde van het seizoen bij SEV stopt. "De club en ik vinden het na 8 jaar mooi geweest. Technisch jeugdcoördinator was ik al niet meer. Tot voor enige tijd geleden heb ik beide functies met elkaar gecombineerd." Of het de camper met zijn vrouw Francisca of een nieuwe club wordt laat Dobbe in het midden. "Op zich zou ik wel weer een club willen, maar niet ten koste van alles. Het moet passen en leuk zijn. Eropuit met de camper willen we ook ja." De koplopers Westlandia en SVC'08 zijn de volgende opponenten. "Ik ben heel benieuwd hoe we daar uit komen. Het leeft nog niet, maar eerst Westlandia, dan een week vrij en daarna SVC'08 gaat natuurlijk wel leven. Ik heb nagenoeg iedereen aan boord. Milan van der Veer raakte vorige week donderdagavond tijdens de training aan zijn enkel geblesseerd. Ik hoop dat Frank en Milan er snel weer bij zijn."

RVVH 2-RKAVV (vr.) 2-1 (1-0)

Doelpuntenmaker: Mandy Martens.
"Op een onveilige ondergrond van kunstgras met een glad dek van herfstbladeren begonnen we goed, maar ondanks dat konden we onszelf niet belonen", zegt trainer Salman Khawaja, die Nina van der Hoeven met een lichte spierverrekking op de bank hield en Romy van der Helm op het laatste moment aan het 2e elftal afstond omdat men daar te weinig spelers had. "In balbezit speelden we te vaak de lange bal, wat voor mij een teken is dat het zelfvertrouwen niet optimaal is. Na rust was het een beproefd recept. Mandy Martens kroop al onder spits Sylvia van Leeuwen, die een uittrap van Sterre van der Zalm de diepte in doorkopte op de al op snelheid liggende Mandy. Het voetbal werd weer beter, maar de beloning bleef opnieuw uit." Een waslijst aan blessures was de oorzaak van de 2-1. "Je zag de krachten wegvloeien. Ik had maar 1 wissel." Thuis tegen LYRA telt alleen het resultaat. "We kennen ze van de halve finale om de Haaglanden Voetbal Cup. Ze spelen 1-4-4-2 met 2 snelle spitsen. Ik moet nog kijken hoe we dat gaan aanpakken, maar de punten in huis houden wordt het belangrijkste."

Quick-RKAVV 2-2 (0-2)

Doelpuntenmakers: Rowendy Schoop & Robin Steffens.
De wedstrijd werd niet wat die beloofde te worden, maar liep aanvankelijk prima voor RKAVV. Trainer Bas Steffens: "Natuurlijk waren er 300 man meer geweest als Feyenoord-Ajax niet op FOX Sport was geweest, maar het was toch lekker druk. Wij speelden wat ingezakt en compact om van daaruit met 2 spitsen de diepte te zoeken. Na rust werd Quick sterker zonder echt gevaarlijk te worden, maar het spelbeeld was wel zo dat de 2-2 te rechtvaardigen was. Iedereen bij ons was wel naar de klote omdat de 2-2 in de 95e minuut viel." Met een punt schiet RKAVV wel op, vindt Steffens. "Een punt in een uitwedstrijd is prima, maar als je goede hoop hebt op 3 punten is het teleurstellend." Cagri Kodalak maakte als invaller zijn debuut. "Hij ging als 4e wissel mee, maar omdat ik meer balvastheid in de ploeg wilde brengen bracht ik hem in. De oud-jeugdspeler, die na wat omzwervingen bij ADO Den Haag en als prof in Turkije onlangs speelgerechtigd werd verklaard, moet meer speeltijd zelf op de training blijven afdwingen. Uitbreiding van de spelersgroep is door de kaartenlast nodig. Hij kwam op het juiste moment op ons pad." Zondag speelt RKAVV thuis tegen koploper Westlandia.

Wilhelmus (zo.)-dvv Delft 3-3 (2-1)

Doelpuntenmakers: Kevin Langeveld (1-1), Kris Delfos & Gino van der Kleij (54. 3-1).
Het leek aan Voorburgse zijde wel een televisieaflevering van ER. Bas de Bree (verrekte knieband), Riemer Bovet (verrekte enkelband), de broers Kevin & Dennis van der Poel (respectievelijk al langer hardnekkige een bovenbeenblessure & verrekte hamstrings) en Jake Smart (naweeën griep) speelden (aanvankelijk) niet. Al na nog geen 10 minuten botsten Robin Schoew en keeper Xavier Gyina per ongeluk met de hoofden tegen elkaar, wat beiden een hoofdwond opleverde die moest worden beplakt. En niet veel later stond Kevin Langeveld 'naast' zijn enkel na een doelpoging van dichtbij (zie foto). Het was aan de goede handen van sportverzorger Touw te danken dat hij de 1e helft kon uitspelen en nog kon scoren ook. Zijn vervanger Dennis van der Poel moest na ruim een kwartier naar de kant omdat zijn hamstrings weer opspeelden. Trainer Haico Herbert was kortom niet te benijden. Zijn veredelde 2e elftal (met debutant Kellyan Kande!), voetbalde verzorgder dan Delft, dat het aan scheidsrechter Khealiram te danken had dat het in de 100e minuut (!) nog 3-3 werd. "Daar baal ik nog het meest van. Waar hij de tijd na rust vandaan haalde weet ik niet. Hij floot warrig, maar ja iedere klasse krijgt de scheidsrechter die het verdient. De KNVB moet zijn scheidsrechtersbestand maar eens goed doorlichten, want velen tonen een gebrek aan autoriteit. Ik denk dat we ondanks de vele wisselingen goed speelden. Kellyan is een zoon van diplomatenouders en zocht via de voetbalschool van Ton Jenner een club; een positieve jongen. Achmet Akbulut keert zondag terug van een schorsing. Wessel van Vliet kreeg vlak voor tijd zijn 2e gele kaart, maar kan gewoon spelen. We moeten kijken wie we van de geblesseerden wedstrijdfit krijgen, maar ik vermoed niet veel."

Stompwijk'92-WVC 0-1 (0-0)

"Met een veredeld 2e elftal wonnen we vorige week voor de beker op karakter met 2-0 van Meerburg. Ik verwachtte zondag meer werkluststemming en slimmer voetbal van het 1e elftal. Voor rust was dat zo. Na rust werden we door een drukkend WVC uit de wedstrijd gespeeld", zegt trainer Yorick Boon, die keeper Jordi Bennis (werk) en Martijn Droog (niet wedstrijdfit) moest missen. "In Dennis Pronk hebben we natuurlijk een waardige vervanger voor Jordi. Martijn belde me op dat hij toch kon invallen als het nodig was, maar dat pakte anders uit. De spierblessure kwam terug. Tegen Teylingen heb ik hem er niet bij." Boon verwacht dat zijn ploeg zondag alles weer op een rijtje heeft. "En dat ze de koppies positief bij elkaar steken. Ik denk dat we het altijd moeilijk hebben tegen gelijkwaardige of mindere ploegen. Tegen betere ploegen komen er altijd andere krachten los. Traditioneel is ook dat we een mindere en een betere seizoenshelft hebben. Die mindere hebben we nu. Zaak is zoveel mogelijk punten voor de winterstop te pakken." Stompwijk'92 heeft woelende vrijwilligers die bij toerbeurt als assistent-scheidsrechters met een vlag in de hand langs de lijn lopen. Boon doet bij deze een oproep. "Ik heb groot respect voor de mensen die het nu doen. We hebben er echter meer nodig, omdat niet altijd iedereen kan. Het liefst hebben we een vast iemand. Via yorickboon@gmail.com kan die zich bij me melden om een keer mee te draaien."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant