Staand in de dug-out ziet waarnemend trainer Mansveld linkerspits Rémy Kant duelleren (foto: AW).
Staand in de dug-out ziet waarnemend trainer Mansveld linkerspits Rémy Kant duelleren (foto: AW).

Debutantenbal in bekertoernooi

Sport 905 keer gelezen

Jong Forum Sport-Jong SEV 6-2

Forum Sport: Alessandro Veugelers; Gijs Hebing, Djai l'Ami, Jeroen Beute, Timo Ploemen; Enno Kuit (40. Rico Deekman), Keanu Kaper (46. Laurens Bentvelzen), Abdelhak Bojaada; Brian de Jong, Tom Bijen, Edoardo Saurwalt (46. Jurdany Koster). Doelpuntenmakers: Saurwalt, Bentvelzen, Hebing & Bijen (3).

SEV: Jordi Almonte Alcevedo; Steven Driessen (80. Jouke Bakker), Kasper Struijk, Niels van Houwelingen, Jorrit van den Born; Wessel van Huizen, Sandro Cilari (46. Justin Wuhl), Roel Vogel; Michiel van der Zwan (35. Joshua Reid), Sjoerd Ouwejan, Jasper Koning.

De jongere SEV-selectiespelers speelden in het kader van de Haagsche 16-23-competitie in Voorburg. Trainer-coach Peter Hartgring: "Het was erg wennen en aanpassen aan het snelle tempo en de druk van de thuisploeg. Bij rust was het maar 1-0; vooral door sterk optreden van Almonte Alcevedo (A1). Op een assist van Wuhl (A1) scoorde Reid met een volley 2-1. Door veel individuele fouten liep Forum Sport uit. Koning scoorde van afstand 5-2. We kunnen terugkijken op een leuke wedstrijd. Forum Sport was beter; wij voetbalden leuk mee." A1-jeugdtrainer Pierre Schultz, die samen met de nieuwe Forum Sport-hoofdtrainer Bas Steffens coachte, was zeer te spreken. "We speelden met 6 A-spelers en 8 selectiespelers. Het is een weelde dat wij kunnen beschikken over 25 talentvolle spelers onder de 23 jaar. Momenteel hebben we weer een hele talentvolle A-jeugd, dat in de landelijke 2e divisie goed meevoetbalt. En de komende jaren komen weer meer talenten door. Het ziet er goed uit allemaal." Voor Steffens was het een eerste kennismaking met de jeugdspelers. "Rondkijken deed ik natuurlijk al, maar dit was natuurlijk een mooi moment om met de jeugd te werken. Van beide kanten werden mooie doelpunten gescoord. Het hoge tempo eiste zijn tol voor SEV, waardoor wij goed door de geboden ruimtes heen konden voetballen en veel kansen konden creëren. Zulke wedstrijden zijn belangrijk."

Rcsv Zestienhoven-SEV 1-2

Reinder Pul; Robin Schoew, Semie Güngor, Björn van Haarlem, Roland Groeneweg (58. Roel Verhagen); Tonnie Trompert (69. Robert Udilwa), Nick Rapmund; Tim de Jong; Milan van der Veer, Tonny Donnars, Martijn Kersten. Doelpuntenmakers: Tonny Donnars & Nick Rapmund.

De Leidschendammers bereikten midweeks de 3e ronde van het KNVB districtsbekertoernooi in categorie 2. Trainer Denis Luhulima liet Güngor en Groeneweg debuteren. "Voor Roland was het helemaal speciaal. Hij maakte zijn eerste minuten van het seizoen, nadat hij afgelopen zomer geblesseerd van Forum Sport overkwam. Voor rust voetbalden we lekker (0-2), wat ook de opzet was in een voor ons moeilijke tijd op de laatste plaats van 3B. In deze samenstelling speelden we niet eerder, maar we weten natuurlijk goed waar iedereen kan spelen. Na rust lukte het ons soms nog om lekker te voetballen." Alleen doelman Björn Henrichs (33) bleef op de bank. De voormalig honkballer, die landskampioen werd met Neptunus, Pirates & Kinheim (de top 3 van NL!), 2x de Europa Cup won en meervoudig Jong Oranje-international was, wacht zijn kansen af nu Andy van der Meulen geblesseerd is en Reinder Pul gepasseerd was. "Reinder en ik keepen om de 2 weken in het 2e en zitten dan 2 wedstrijden bij het 1e op de bank. Hij was nu aan de beurt, denk ik. Wie nu de competitie keept zien we wel. Ik kan en wil nog jaren mee als keeper."

Het was ook een weerzien met oud-Feyenoord prof André Stafleu (61), die trainer van 3e-klasser Zestienhoven is. Stafleu groeide op in Den Haag en begon met voetballen bij VCS. "Ik was zo'n 3 jaar jonger dan de rest, maar mocht al wel meedoen met jongens als André Wetzel en Cees Mol. Wetzel werd later prof bij Haarlem (e.a.) en Mol maakte furore in de spits bij VUC in de hoofdklasse." Omdat zijn ouders naar Leidschendam verhuisden stapte Stafleu op 13-jarige leeftijd (1968) over naar SEV. Oud-klasgenoot en destijds óók medespeler Anton van Wijgerden (oud-SEV 1). "André was een hele goede technische speler en voor SEV niet te houden. Hij bleef 3 jaar en ging toen naar de buren RKAVV. Hij stoorde zich eraan dat de jeugdcompetitie bij SEV al vroeg afgelopen was, terwijl RKAVV nog veel oefenwedstrijden organiseerde." Bij RKAVV toonden profclubs voor hem belangstelling. "Feyenoord kwam destijds voor Rob van der Meer kijken, maar ze namen mij. Ik heb op een paar maanden bij Excelsior na 10 jaar bij Feyenoord gespeeld, werd in 1984 landskampioen met Cruyff en speelde 2x in Oranje B, dat toen nog bestond. Van der Meer ging nog naar Sparta en Telstar, maar de beste van ons bij RKAVV was Siem Bolleboom. Onbegrijpelijk dat hij maar even prof bij Scheveningen Holland Sport was."

Ook aanwezig was Bert Visser, SEV-ledenadministrateur. "Ik ben speciaal voor André gekomen. Hij speelde destijds geregeld samen met mijn broer Rien. Ik was een paar keer hun elftalleider." Om naar zijn zoon Roel te kijken stond ook Rob Verhagen (óók vader van Sjors (RKAVV) en Jop (FC Rijnvogels)) langs de lijn. "Ik heb toevallig nog met André in de pupillen bij VCS gespeeld. En later bij RKAVV ook weer!" Zelf komt Rotterdammer Stafleu nog altijd naar Leidschendam. "Mijn vader is al lang geleden overleden. Mijn moeder woonde lang in de Rijnlandstraat in Schoorwijck, maar woont nu in verpleeghuis Prinsenhof. Ik bezoek haar vaak."

CWO-Wilhelmus 0-2

Justin van Look; Thomas Ruijgrok, Mathijs Wartna, Adem Dogan, Jake Smart; Ismael el Bouazati, Ruben Gymphi; Kevin Besamusca (83. Robert Eggermont); Dylan Groen (78. Rémy Pannekoek), Kevin Langeveld, Rémy Kant (60. Dennis van der Poel). Doelpuntenmakers: Langeveld & Groen.

Assistent Mario Mansveld coachte met 2e elftaltrainer Galik Amghar. "Trainer Haico Herbert was met zijn gezin op herfstvakantie. Alleen zaterdag hadden we geen contact. De technische staf, óók keeperstrainer Chiel Lentz, werkt nauw samen." Eggermont debuteerde. "Robert is spits. Hij mocht van de KNVB nog na de transferdeadline naar ons overschrijven. Door blessures en werk blijft het altijd lastig voor een zondagclub om op zaterdag bekervoetbal te spelen, maar het is goed dat andere jongens aan de deur kloppen. CWO had veel balbezit, maar dat maakt mij niet uit. Als we maar winnen. Defensief goed en zeer volwassen gespeeld. Van de bereidwilligheid en saamhorigheid hebben Galik en ik genoten."

RKAVV-VOC 1-1 (VOC w.n.s.)

Mike ten Kroode; Burak Huyuk, Peter Lomonaco, Jari de Jong, Riemer Bovet; Jim van den Boogaart (55. Aldo Shehu), Rico de Boer; Sjors Verhagen; Sohrab Safi, Remco Overdevest, Norvin Mercera. Doelpuntenmaker: Overdevest (85. 1-1).

Overdevest benutte en Ten Kroode stopte de 1e strafschop, maar daarna troffen 3 strafschoppen geen doel meer. "Door te winnen hadden we zelfvertrouwen voor de competitie kunnen kweken. We kregen de kansen maar konden voorin geen vuist maken", zegt trainer Robin Knoester. "Geen onwil of desinteresse, maar de realiteit van dit moment. Niets ten nadele van de debutanten Van den Bogaart, Shehu (een Griek die een paar maanden geleden zomaar kwam aanwaaien) en Mercera. Iedereen doet zijn best. We hadden 4 zieken en 3 blessures."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant