Matthijs Seilberger (Forum Sport) op weg naar 1-0 (foto: AW).
Matthijs Seilberger (Forum Sport) op weg naar 1-0 (foto: AW).

Forum Sport schiet met scherp

Sport 180 keer gelezen

Forum Sport-Neptunus Schiebroek 4-0

Alessandro Veugelers; Matthijs de Jong, Jeroen Beute, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Nychel l'Ami, Abdelhak Bojaada; Matthijs Seilberger (70. Brian de Jong); Jean Pierre Nocento (70. Robin Diets), Joshua Steenvoorden, Jurdany Koster. Doelpuntenmakers: Seilberger, Nocento, Steenvoorden & Diets.

"Van begin tot het eind waren we beter, al was er in de 1e helft een fase van gelijkwaardigheid", zegt trainer Bas Steffens, die de Rotterdammers na rust geen kans meer zag krijgen. "We scoorden o.a. uit een ingestudeerde vrije trap. Iets waar we veel op trainen komt er uit. Dat is leuk." Ondanks de 5e plaats in 1B blijft Steffens reëel. "Op dit moment is de sfeer goed, geven we achterin weinig weg, zijn we stabiel op het middenveld en is er voorin veel beweging, maar we krijgen nog 3 zware dobbers voor de winterstop; Feyenoord, FC 's Gravenzande en Sportlust'46. De huidige resultaten geven ons daarom rust. Maar we hebben nog 16 wedstrijden te gaan. In de winterstop stellen we de doelstelling (= ver weg van plek 4 onderin) wellicht bij. Dat hangt van de resultaten en de blessureherstelperiodes af. We zien wel."

SEV-MVV'27 2-2

Andy van der Meulen; Paul Janssen, Wessel van Huizen, Thomas Lomonaco, Roland Groeneweg; Robin Schoew, Nick Rapmund (86. Tim Orta), Tim de Jong, Milan van der Veer (77. Martijn Kersten); Tonny Donnars, Randy de Witt. Doelpuntenmakers: De Witt & Donnars (strafschop).

Met Van der Meulen voor Björn Henrichs weer op doel en De Witt voor Björn van Haarlem kwam de ploeg van trainer Denis Luhulima 2x op voorsprong. De 2e gelijkmaker viel 1 minuut voor tijd. Luhulima: "Een wedstrijd waar alles in zat; strijd, inzet, collectief en heel soms goed voetbal. Evenals vorige week speelden wij in een 4-4-2 formatie. Onze 2e overwinning van het seizoen was dichtbij, maar één moment was het collectief weg. De ego's staken even de kop op. Prompt leden we balverlies op eigen helft en werd er gescoord. De bal gewoon buiten de lijnen schoppen in plaats van bij je proberen te houden was beter geweest. Jammer, maar wel een gelijkspel met perspectief." Zaterdag gaat hij van dezelfde elf spelers uit. "Dat ik 2 wedstrijden achtereen nagenoeg hetzelfde elftal kon opstellen is mooi. Alleen Randy, die voorin de bal goed wist vast te houden en voor rust zorgde, is zaterdag op vakantie."

RKAVV-RCL 2 (vrouwen) 0-0

Tegen de vernieuwde en vooral verjongde oude bekende RCL moest RKAVV aanvankelijk even wennen. Ondanks het matige spel waren de Leidschendamse voetbalvrouwen toch de gevaarlijkste ploeg. Lat, goed keeperswerk en eigen falen stonden echter een overwinning in de weg. RCL liet zich niet helemaal onbetuigd, maar vond die enkele keer de solide keepende Van der Zalm op haar weg. RKAVV heeft dit seizoen patent op gelijkspelen, maar dit keer voelde dat als verlies. Omdat koploper Oostkapelle ook verloor is het in de (sub)top nog altijd erg spannend. RKAVV (5e) had zichzelf met 3 punten een dienst kunnen bewijzen, maar is nu wel de ploeg met het minste aantal tegendoelpunten in 2B.

Gemert-RKAVV 3-1

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Gino Lauwers, Peter Lomonaco (46. Sjors Verhagen), Riemer Bovet (67. Burak Huyuk); Jari de Jong, Robin Steffens; Rico de Boer; Sohrab Safi (63. Norvin Mercera), Remco Overdevest, Oalid Faik. Doelpuntenmaker: Faik (3-1).

Ondanks dat Gemert al vroeg met 10 man (rode kaart) speelde verloor RKAVV de 1e helft en op slag van rust óók Rico de Boer (discutabele rode kaart; zie RKAVV TV). Met 10 tegen 10 was de 2e helft van RKAVV iets beter maar de tussenstand onoverbrugbaar. Robin Steffens kon zich niet heugen ooit zo'n slechte eerste helft te hebben gespeeld. "We hebben als team gefaald. Het slaat helemaal nergens op wat we tegen 10 man hebben laten zien. Het leek wel alsof wij met een man minder speelden. De door de elftalleiders bereide pastamaaltijd in de spelersbus terug naar huis was maar een kleine troost." Ook trainer Robin Knoester was teleurgesteld. "We wisten de bal niet naar de juiste kleur te spelen en maakten daarbij ook nog eens veel individuele fouten. Het maakt dan ook niet uit of je tegen 7, 8 of 10 man speelt. Zo wordt het wel erg lastig om een overwinning te boeken. De redelijke 2e helft was mosterd na de maaltijd. We hadden de 3-2 moeten maken om er nog een wedstrijd van te hebben kunnen maken."

XerxesDZB-Wilhelmus 2-2

Justin van Look; Bas de Bree (65. Thomas Ruijgrok), Mathijs Wartna, Adem Dogan, Ruben Gymphi; Carlo Goedhart, Ismael el Bouazati; Achmet Akbulut (75. Jake Smart); Kevin Besamusca, Kevin Langeveld, Dylan Groen (90+. Chiel Lentz). Doelpuntenmaker: Langeveld & eigen doelpunt.

"We spelen op dit moment misschien wel het beste voetbal in de 3 jaar dat ik hier nu trainer ben, maar belonen onszelf niet. Als het 0-8 wordt heeft niemand te klagen. Xerxes verontschuldigde zich zelfs voor het stelen van een punt in de 12 minuten extra tijd.", zegt trainer Haico Herbert, die in de slotfase keeperstrainer Chiel Lentz onder de lat moest sturen. "Justin kreeg rood. A1-keeper Mark de Jong was geblesseerd en Xavier Gyina kan te weinig trainen. Gelukkig waren het zijn 1e 2 kaarten en kan hij zondag (competitie) en dinsdag (beker) keepen, maar blij was ik niet met Justin's gedrag. We hebben een jonge groep die vaak emotioneel uit balans is. De oudere spelers als Achmet, Mathijs en Adem, die alles al hebben meegemaakt, storen zich daar wel eens aan. We praten er veel individueel met ze over. Het is een ontwikkelingsproces. Spiegelen we ons aan ons goede voetbal dan is Wateringse Veld 'thuis' geen achterhoedewedstrijd en eersteklasser ARC 'uit' een uitdaging voor ons als tweedeklasser."

FC Aalsmeer-Stompwijk'92 3-1

Jason van der Voort; Pim van de Arend, Bart van der Salm, Tim van Veen (78. Fabio Biegel Estevez), Donny van Marwijk; Nick van den Bosch, Dennis van der Linden; Enrico Geus; Bo van Viegen, Nick Ammerlaan, Toby van Marwijk. Doelpuntenmaker: Ammerlaan.

"De slechtste wedstrijd sinds mijn komst bij Stompwijk'92", zegt trainer Erik van Manen, die in tegenstelling tot vorige week zijn ploeg zonder Luchtigheid en Jacobs liet aantreden. "Maurice was op vakantie en Mitchell was ziek. Gelukkig schuiven de 2e elftalspelers graag aan. In figuurlijke gaven zondag te veel spelers niet thuis. Door een sterke individuele actie van Nick kwamen we op slag van rust nog wel op 1-1, maar dat was ook ons enige hoogtepunt van de wedstrijd. Pas na 3-1 was er een beetje een opleving, maar dat was inclusief de pauze 90 minuten te laat." Na een wat betere periode zit Stompwijk'92 nu in een mindere fase. Van Manen: "We staan weer even met beide voeten in de blubber. Over anderhalve week zal de omslag moeten komen, want dan hebben we aan FC Rijnland wederom een pittige kluif."

Voetbalprogramma

Zaterdag 19 november
s.c.s.v. De Ster (zo.)-SEV (bekerduel), 15:00 uur, Sportpark a/d Brinckerinckstraat, Den Haag.

Zondag 20 november
Wilhelmus-Wateringse Veld GONA (competitieduel), 14:00 uur, Sportpark Westvliet.

Dinsdag 22 november
Jong SEV-Jong RKAVV (Haagsche 16-23-competitieduel), 20:00 uur, Sportpark Kastelenring.
ARC-Wilhelmus (bekerduel), 20:00 uur, Sportpark Zegersloot, Olympiaweg, Alphen a/d Rijn.

De (op papier) aanvaller Milan van der Veer (SEV) moest flink meeverdedigen (foto: AW).
Van de zeer actieve Romy van der Helm (RKAVV) ging veel dreiging uit (foto: AW).

Uit de krant

Uit de krant