Start van de Light in the Night Kidsrun (foto: Bas van Binnendijk).
Start van de Light in the Night Kidsrun (foto: Bas van Binnendijk).

Bijna 200 deelnemers Light in Night Kids Run

Sport 116 keer gelezen

Voorburg - Bijna 200 kinderen van 35 verschillende basisscholen uit de regio kwamen vrijdagavond 9 december naar Sportpark Westvliet om mee te lopen met de 10e Light in the Night Kidsrun. Het jaarlijkse loopevenement in kerstsfeer werd weer georganiseerd door AV Sparta.

Met lichtende kerstmutsen op liepen de basisscholieren hun traditionele 2,4 kilometer vanaf de atletiekbaan van AV Sparta. Bij de jongens won Carl Martens (Vrije school, Zoetermeer) in 9.02. In een spannende lange sprint hield hij Thijs Huigen (Open Venster, Den Haag en lid van AV Sparta) van zich af, het verschil op de meet bedroeg slechts 2 seconden. Carl doet sinds 2 jaar aan atletiek bij Ilion Zoetermeer, waar hij ook woont. Voetballer Sam de Vogel (Essesteijn, Voorburg) werd net als vorig jaar derde. Hij finishte in 9.11 en was daarmee een halve minuut sneller dan vorig jaar.

Snelste meisje was Dilza Nhur (leerling van De Buurtplaats, Den Haag). Dilza traint bij AV Sparta, en loopt nog maar één jaar hard. Ze zette 10.29 op de klokken, een opmerkelijke prestatie van de pas 9-jarige, die meisjes uit groep 7 en 8 wist te verslaan. De tweede plaats was voor Maaike Duijs (Het Galjoen, Den Hoorn), terwijl Eva van Dongen (De Lusthof, Voorburg) de derde plaats bemachtigde. Beide meisjes zitten in groep 7.

De winnaars Carl en Dilza dromen ervan ooit op de Olympische spelen uit te komen. Beide ambitieuze hardlopers hebben al diverse bekers en medailles in hun prijzenkast. Carl zijn motivatie voor hardlopen luidt: 'Het is lekker om te bewegen, je wordt er ook lekker moe van.' Dilza vindt het leuk dat ze samen met haar moeder hardloopt. 'Dat is gezellig. Vanavond vond ik het leuk om in het donker op straat te rennen', zegt ze. Ook Eva en Maaike vinden het leuk om bij de Kidsrun in het donker te lopen. "Het is ook sfeervol met alle kerstversiering, lichtjes, vuurkorven en kerstmannen."

De Light in the Night Kidsrun is een initiatief van Atletiekvereniging Sparta Voorburg. Glühwein, warme chocolademelk, vuurkorven, Kerstmannen en een swingende warming-up maken het loopevenement ieder jaar extra bijzonder.

Uit de krant

Uit de krant