Joshua Steenvoorden (Forum Sport) scoorde 2x tegen DoCos (archieffoto: AW).
Joshua Steenvoorden (Forum Sport) scoorde 2x tegen DoCos (archieffoto: AW).

Winst en remises regioclubs in eerste ronde bekertoernooi

Sport 225 keer gelezen

DoCos-Forum Sport 1-2

Steenvoorden scoorde in Leiden binnen tien minuten twee keer; de eerste na een fout achterin en de tweede was puur doorzettingsvermogen vanaf eigen helft. Baggerman werd vervolgens een strafschop onthouden, nadat hij binnen de beruchte lijnen was gevloerd. Na rust kreeg DoCos wel een strafschop na een vermeende overtreding van Jordy de Bruin. Doelman Jurrian Jouvenaar voorkwam met een sublieme redding dat DoCos in de slotfase nog langszij kwam. Assistent-trainer Dennis den Turk nam de honneurs waar voor Bas Steffens, die wegens familieomstandigheden afwezig was. "Tegen een lager spelende club moet je als goed voetballende ploeg van het begin tot het eind je eigen spel blijven spelen. Dat deden we te weinig. Het was daarom een nuttige en leerzame wedstrijd."

LSVV'70-SEV 1-6

Opvallende naam op het wedstrijdformulier was de naam van reservekeeper Michael Nolet. De spits van weleer, die bij RKAVV, Sparta (beiden jeugd), weer RKAVV, SEV en GDA (za.) speelde, is niet meer zo gretig. "Ik vind voetballen niet langer leuk, maar wilde wel graag keepen. Op de training heb ik iedereen verbaasd. Ik doe ook gewoon de keeperstrainingen van Martin van der Lans mee." Trainer Denis Luhulima houdt wel een slag om de arm. "Michael en ik hebben afgesproken, dat als ik hem als spits een keer nodig heb, hij dat ook gewoon doet." De Leidschendammers kwamen in Leiden eerst op achterstand, waarna Ebbers op aangeven van Koning nog voor rust 1-1 scoorde. Invaller De Witt eiste vervolgens een hoofdrol bij 1-2, 1-3 en 1-4 op. Hij stelde achtereenvolgens opnieuw Ebbers en twee keer de andere invaller De Jong in staat om te scoren. Dezelfde De Jong stond aan de basis van de 1-5 van verdediger Groeneweg. De derde invaller Marco van Gils gaf de assist voor het slotakkoord van Koning. Luhulima hield gemengde gevoelens aan de eerste officiële (beker)wedstrijd van het seizoen over. "De eerste helft was zeer matig, maar na rust hebben alles rechtgezet."

FC Zoetermeer-Wilhelmus 1-1

Trainer Oscar Laguna Burgos kon leven met het gelijkspel. "Van onze kant was het een matige partij. Daarom was de uitslag wel terecht." De vorige week tot beste keeper van het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2017 uitgeroepen Martesano Biliosa was er niet bij. Laguna Burgos: "Nee, Dennis Pronk en hij zitten als concurrenten dichtbij elkaar. Martesano keept midweeks weer gewoon. Voor de start van de competitie neem ik een beslissing."

DHL-Stompwijk'92 1-3

De dinsdag voor het trainingskamp won de dorpsclub een oefenduel bij Voorschoten'97 za. 2 met 1-3. Ook daar scoorden Geus (2) en Ammerlaan. Tijdens het trainingskamp in Barneveld vorige week hielden de spelersgroep en technische staf zich met onder anderen bootcamp, paintballen, een voetbalquiz en op zaterdag een toernooi bij VVB bezig. Van Manen: "Uiteindelijk hebben daar 36 spelers in 4 wedstrijden 3 helften gespeeld. Midweeks met een geslonken spelersgroep verloren we van ESTO (1-3), maar pikte Enrico weer een goaltje mee. Tegen DHL brachten we de spelersgroep voor het eerste elftal nog verder in aantal terug. Het werd een zakelijke 1-3 overwinning die in 8 minuten tot stand kwam. Ons voetbal was niet bijzonder, maar in een korte fase voor rust scoorden we drie keer. Daarna hebben we de wedstrijd gewoon uitgespeeld en vergaten we uit te lopen." Doelpuntenmakers: Ammerlaan (2) & Geus.

Scheveningen-RKAVV (vr) verplaatst

Omdat tegenstander Scheveningen geen team op de been kon brengen werd de bekerwedstrijd naar 19 september verplaatst. Donderdagavond speelt RKAVV (vr) om 20:00 uur in Warmond haar eerste bekerwedstrijd tegen Warmunda. Trainer-coach Gaby Hogervorst kwam het uitstellen eigenlijk wel goed uit. "Linda Kemperman, Merijn Buitenhek en Michelle Hersmis kampten met pijntjes, en Nina van der Hoeven, Stephanie Groenendijk en keeper Sterre van der Zalm waren afwezig. Als het had gemoeten hadden we gewoon gespeeld. Nu deden Claudia van der Hulst, Nikita van der Wijngaard en Danitsja Verwoerdt met het tweede mee. Dat won haar bekerwedstrijd met 3-2 van DoCos 2."

SJC-RKAVV (competitie) 1-1 (0-1)

"Winst zou niet verdiend geweest zijn, maar als je tien seconden voor tijd zo dichtbij bent moet je 'm over de streep trekken", zegt trainer Maurizio Ceccucci, die het spel tegen het SJC van RKAVV-buurtbewoner Sjaak Polak nog niet best vond. "De laatste twee weken van onze voorbereiding waren minder, maar ik heb zondag wel een elftal gezien dat voor elkaar door het vuur ging. Op het oefenduel tegen HBS na had ik dat totaal nog niet gezien." Giorgio Achterberg maakte zijn eerste officiële speelminuten voor RKAVV. Ceccucci: "Een basisplaats is volgens de medische staf nog lang niet zo ver. Het herstel van Serano van der Hurk ziet er gunstig uit. Hij traint af en toe met de groep, maar niet in de duels, en verder individueel en met de medische staf. Ik verwacht hem pas op z'n vroegst over een maand terug. Daan de Blank gaat een masterstudie in Engeland doen en zijn we helaas dit seizoen kwijt. Hij is na Jari de Jong (Scheveningen, red.) de tweede linksbenige speler in het hart van het elftal, centraal achterin, die we moeten missen."

Uit de krant