Rick Luiten (Stompwijk'92) stond na lange tijd weer in de basiself (foto: AW).
Rick Luiten (Stompwijk'92) stond na lange tijd weer in de basiself (foto: AW).

Goede overwinningen voor Forum Sport en Stompwijk '92

Sport 408 keer gelezen

Vitesse Delft-Forum Sport 0-3 (0-0)

Trainer Bas Steffens miste zijn centrale verdedigingsduo Gino Lauwers en Ian Baggerman wegens blessures, zag rechtsback Gijs Hebing in de warming up geblesseerd afhaken en had te maken met zijn grieperige aanvoerder Nychel l'Ami. "Ik moest hem toch opstellen. Mike de Graaf zakte naar de laatste linie, waar hij met Jordy de Bruin het centrale verdedigingsduo vormde. Ik heb Joshua Steenvoorden en Marc du Chatenier beiden op het middenveld laten spelen en een linie laten zakken. Voorin hadden we veel snelheid met de balvaste Mostava Frederik in de spits. Dus niet alleen veel afwezigen, maar ook veel jongens op een andere positie om toch eerst verdedigend en aanvallend de juiste balans te vinden." Het pakte goed uit. Steffens: "De 1e helft waren beide ploegen in balans. Na rust scoorden we snel een mooie kopgoal en was Vitesse Delft gebroken. Na de 0-2 trokken we de wedstrijd naar ons toe. Zonder groots te hebben gespeeld, toch verdiend gewonnen. Voor ons was het resultaat gezien de gehele voorbereiding naar deze wedstrijd het belangrijkste. Punten moesten gehaald worden om onze positie vast te houden of te verbeteren. In deze doelstelling zijn we dus ruim geslaagd." Op 22 april van dit jaar debuteerde Djai l'Ami in Rotterdam al tegen Neptunus Schiebroek. Zaterdag maakte hij opnieuw zijn opwachting als invaller. Steffens weet nog niet of de blessuregevallen zaterdag weer kunnen aansluiten. "Dat is afwachten. Dat moet deze week op de training en in de verzorging blijken."

Jurriaan Jouvenaar; Matthijs de Jong, Jordy de Bruin, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Nychel l'Ami (55. Hugo v. Diepenbeek), Marc du Chatenier, Joshua Steenvoorden; Chadion Melfor (80. Edoardo Saurwalt), Mostava Frederik (83. Djai l'Ami), Brian de Jong. Doelpunten: De Graaf, Du Chatenier & Melfor.

Oegstgeest-SEV 1-1 (0-0)

Trainer Denis Luhulima: "We hebben genoeg mogelijkheden en kansen gehad om de koploper de ongeslagen status af te pakken, maar uiteindelijk waren de keepers de uitblinkers. Iedereen was teleurgesteld en besefte dat we onszelf niet hadden beloond."

Björn Henrichs; Maarten de Vries, Wessel v. Huizen, Milan van der Veer (60. Marco v. Gils), Roland Groeneweg; Paul Janssen, Nick Rapmund; Tim de Jong; Robin Schoew, Jasper Koning, Valentijn Ebbers. Doelpunt: Koning (0-1; strafschop).

Jodan Boys-RKAVV 1-1 (0-0)

Het loonde trainer Bert van der Kaa om even van een weekendje weg in Putten naar zijn woonplaats Gouda te komen. Zonder Stephanie Groenendijk (werk) maar met een hele wedstrijd spelende Jessie van Leeuwen (ex-ADO Den Haag Vrouwen) pakte zijn ploeg een verdienstelijk punt. "We hebben met een ruit op het middenveld gespeeld om de half-speelsters van Jodan Boys op te vangen. En dat ging ons goed af." Het leek overigens wel alsof Van der Kaa één van zijn oude clubs coachte, want RKAVV speelde in het donkerblauwe uit-shirt van Jodan Boys. "De meiden waren de shirts vergeten. Die lagen nog in Leidschendam. En Nina van der Hoeven was haar sporttas vergeten."

Sterre v.d. Zalm; Vreni v. Herk (46. Marleen Vogels), Nikita v.d. Wijngaard, Jessie v. Leeuwen, Danitsja Verwoerdt (75. Mandy Martens); Claudia v.d. Hulst, Sylvia v. Leeuwen, Nina v.d. Hoeven, Michelle Hersmis; Romy v.d. Helm, Angela de Koning. Doelpunt: Hersmis (inswingende corner).

RKAVV-Silvolde 1-1 (0-0)

"Natuurlijk had ik vooraf niet getekend voor een punt tegen de nummer 2", zegt trainer Maurizio Ceccucci. "We speelden toch thuis en niet tegen FC Barcelona? Dus we gingen voor de winst." Het publiek was de grote winnaar. Ceccucci: "Ik denk dat je niet vaak ziet dat vrijwel de hele wedstrijd overal op het veld 1 op 1 gespeeld wordt. Ik had graag willen winnen en ben teleurgesteld in de puntendeling, maar ik ben trots op mijn ploeg. Ze zijn tot het gaatje gegaan." Ook over zijn wissels niets meer dan lof. "Natuurlijk dacht ik met de genoemde elf 3 punten te pakken. Rico viel uit met een ribblessure, Robin en Brandon met enkelblessures, maar je doet mijn wisselspelers tekort dat het elftal er met hun inbreng minder van zou worden. Niets is minder waar. Ze hebben het goed opgepakt. Over de beleving en inzet ben ik zeer tevreden. Zondag gaan we gewoon weer als altijd voor de 3 punten."

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Jordy de Wit, Peter Lomonaco, Riemer Bovet; Robin Steffens (35. Wassim Bachar), Oalid Faik, Rico de Boer (46. Burak Huyuk); Brandon Richardson (69. Norvin Mercera), Remco Overdevest, Karam Boukhari. Doelpunt: Boukhari.

Stompwijk'92-Bernardus 6-0 (3-0)

Trainer Erik van Manen vond het een vertekende uitslag, maar zijn ploeg ging efficiënter met de mogelijkheden om dan Bernardus. "Voor rust waren beide ploegen gelijkwaardig en toonde Bernardus misschien wel het betere van het spel. Maar de wil om te winnen en het WIJ-gevoel, dat er na een aantal weken weer was (!), het verschil. Het geloof in passes die kansloos leken hebben de doorslag gegeven. Zondag klopte veel dingen, maar voetballend kan en moet het nog bete. Een eerste stap is gelukkig weer gezet." Spits Rick Luiten stond na lange afwezigheid weer in het basiselftal. Van Manen: "Hij houdt makkelijk een balletje vast en brengt rust in onze soms onstuimige ploeg. Als aanspeelpunt zorgt hij ervoor dat onze middenvelders en spitsen beter gaan spelen. Rick oogde niet fit, maar heeft veel last van zijn hamstring gehad. Misschien wordt dat wel niet helemaal beter, maar ik heb hem er graag bij." Keeper Jordi Bennis, jong vertrokken naar RKAVV maar daar nooit doorgebroken en vorig seizoen teruggekeerd op het oude nest, was met veel goede reddingen belangrijk voor zijn ploeg, maar zijn spelhervattingen waren slordig. Van Manen weet niet hoe dat komt. "Misschien wel spanning of angst, of de keuze voor een verkeerde traptechniek. Maar dat gaan Jordi en ik eens rustig bespreken met de keeperstrainer."

Jordi Bennis; Sem v.d. Salm, Pim v.d. Arend, Tim v. Veen, Donny v. Marwijk; Bart v.d. Salm, Bo v. Viegen (70. Mitchell Jacobs); Nick v.d. Bosch; Dennis v.d. Linden, Rick Luiten (60. Enrico Geus), Nick Ammerlaan (75. Jacco Sweere). Doelpunten: v.d. Linden, Ammerlaan (2), v.d. Bosch, v. Viegen & Geus (strafschop).

Wilhelmus-Full Speed 3-1 (0-1)

De winst betekende de 1e thuisoverwinning. "En de slechtste 1e helft tot nu toe", zegt trainer Oscar Laguna Burgos. "Maar 2e helft heb ik het elftal omgegooid om meer druk naar voren te geven en hebben we wel gevochten en karakter getoond! De overwinning was uiteraard verdiend." Lars Goinga werd the man of the match. Laguna Burgos had geen basisplaats voor hem ingeruimd. "Lars speelde de laatste 2 wedstrijden wat minder en ik heb 15 gelijkwaardige spelers. Met een doelpunt en een assist liet hij zijn voeten spreken ja." Full Speed-doelman Reinder Pul (ex-RKAVV, Wilhelmus & SEV) kreeg in de slotfase de rode kaart wegens hands. Wilhelmus blijft in opmars. Laguna Burgos: "Onze start van de 2e periode is goed. En nu doorzetten!"

Martesano Biliosa; Tom Commers, Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Bud de Bree (55. Lars Goinga), Tomas Ruijgrok (85. Carlo Goedhart); Jacky Adam; Remy Kant, Jake Smart, Ruben Gymphi (87. Timo Albers). Doelpunten: Smart, Goinga & Kant.

SEV Walking Football naar Telstar

SEV Walking Football speelt vrijdag 8 december in Velzen-Zuid de voorwedstrijd van het Jupiler League duel Telstar-FC Emmen tegen Telstar WF. Het 60+ team van trainer Joop Verhoek (oud-selectiespeler) en coördinator Wim Jansen (oud-scheidsrechter) onderhoudt al geruime tijd contacten met Telstar.

Uit de krant