Het Nederlands Kampioenschap bij de Junioren Bowl is binnen voor de Voorburgse Rugbyclub (foto: pr VRC).

Voorburgse Rugbyclub Landskampioen bij junioren

Sport 876 keer gelezen

Voorburg - Het was een schitterende zonnige dag voor een echte rugby finalewedstrijd tussen de junioren van de Voorburgse Rugby Club en de Rugby Club Eindhoven.

RCE kwam snel uit de start blokken en met twee tries ( 5 punten) en twee conversies (een conversie neem je nadat er een try gescoord is om te proberen de bal tussen de palen te schieten voor 2 punten) stonden zij binnen 5 minuten 0-14 voor. VRC kwam goed terug en bracht de stand op 7-14. RCE kwam weer door snel spel over de vleugels tot een mooie try, 7-21.

Daarna nam VRC de teugels echt in handen en met prima rugby scoorden zij de ene na de andere try wat resulteerde in een ruststand van 33-21 voor VRC. Na de rust ging VRC verder waar ze gebleven waren en er werd al snel een try gescoord. Het spel golfde op en neer met prachtige tackles en snelle uitbraken, wat resulteerde in een 43-28 stand in het voordeel van VRC.

Met nog 15 minuten te gaan begon RCE echter de druk op te voeren en zij kwam terug tot op 3 punten, 43-40. Maar VRC had het laatste woord, en scoorde weer een fantastische try en bepaalde de eindstand op 50-40. Het Nederlands Kampioenschap bij de Junioren Bowl was binnen.