Rechtsbuiten Jeremy van Lochem; succesvol tegen Jong ADO, niet tegen SV Nootdorp (foto: AW).
Rechtsbuiten Jeremy van Lochem; succesvol tegen Jong ADO, niet tegen SV Nootdorp (foto: AW).

Twee remises RKAVV in gefaseerde seizoenvoorbereiding

Sport 490 keer gelezen

Leidschendam - Donderdag 28 juni en zaterdag 4 augustus speelde RKAVV de eerste twee oefenduels in de voorbereiding op het seizoen 2018-2019.

Maandag 25 juni stond de eerste training op het programma. De eerste twee weken voorbereiding werden thuis afgesloten met een oefenduel tegen Jong ADO Den Haag (1-1). Zaterdag 30 juni werd er nog een laatste keer getraind, waarna spelers en staf de maand juli op vakantie konden.

Maandagavond 30 juli werd de tweede fase seizoenvoorbereiding gestart. Vorige week werd drie keer getraind. Zaterdag werd thuis geoefend tegen collega-(zaterdag) hoofdklasser SV Nootdorp (1-1). Gisteravond werd met een kleinere spelersgroep thuis al gerichter geoefend tegen 3e divisionist Quick. Verloop en uitslag waren bij het ter perse gaan van Het Krantje nog niet bekend.

Eind juni was invaller Jop Verhagen met een prachtige steekpass verantwoordelijk voor de assist bij de gelijkmaker. Zaterdag startte hij in het basiselftal. Na omzwervingen bij FC Boshuizen en Westlandia keert de geboren RKAVV-er komend seizoen terug op het oude nest. Trainer Maurizio Ceccucci is blij met de komst van de creatieve vrijetrappenspecialist en flankspeler. "Hij heeft zich in het verleden voor de club bewezen, speelde de afgelopen jaren niet constant op het hoogste clubniveau, maar is uiteraard een welkome versterking. Door zijn werk kan hij niet eerder dan rond de competitiestart vakantiedagen opnemen. Hij gaat eerst nog met zijn gezin op vakantie, dus moet ik hem helaas de eerste 3 wedstrijden missen. Op dat moment kan zich een winnend elftal hebben geformeerd, waardoor het wellicht moeilijker voor hem wordt om in het eerste elftal terug te komen, maar dat zien we tegen die tijd wel. Alles wat hij nu speelt is meegenomen, maar later in de voorbereiding speel ik wel met de jongens die op 2 september tegen Magreb in Utrecht aan de competitie kunnen beginnen."

Bij RKAVV ontbraken eind juni nog de geblesseerden Hamza Boukhari, Danny de Wit, Giorgio Achterberg en Didier Dandlau. Buitenspeler Hayden Bergen (ex-RKDEO) viel geblesseerd uit. Remco Overdevest was op dat moment net terug van zijn USA-vakantie en speelde ook niet. Overdevest startte zaterdag in het basiselftal. Danny de Wit (ex-Westlandia) en Didier Dandlau (ex-Forum Sport, vorig seizoen RKAVV2) kwamen zaterdag na rust nu wel in actie. Karam Boukhari was nog op vakantie. Zijn broertje Hamza Boukhari (ex-Jong FC Utrecht), Hayden Bergen en Giorgio Achterberg zijn nog geblesseerd. Vooral het gemis van de Boukhari's en Achterberg is voor Ceccucci een streep door de rekening.

"Ik heb natuurlijk het liefst iedereen vanaf het begin tot mijn beschikking. Giorgio, Karam en Hamza hebben hoofdklasse-ervaring of hoger. Hamza is naar ons gekomen om onder anderen met Karam te spelen, maar is met een verwaarloosde blessure van zijn laatste club Quick Boys gekomen. Giorgio heeft vorig seizoen door blessures weinig gespeeld, brak eind vorig seizoen zijn schouder bij een scooterongeluk, is daarvan weliswaar hersteld, maar heeft nu een liesblessure."

In het centrum van de verdediging maakten zowel eind juni als afgelopen zaterdag Mauro Suarez (26; ex-(jeugd)speler Argentinos Juniors, Haaglandia, GSC Esdo & BMT) en Jubilee Djan (19; ex-jeugdspeler Laakkwartier, Haaglandia & Sparta) hun opwachting. De snelle en fysiek sterke Djan voetbalde het afgelopen seizoen in Sparta JO19-1 onder trainer en oud-prof Dennis Krijgsman als linksback. De fysiek sterke linksbenige Suarez speelde vorig seizoen links in de verdediging of op het middenveld bij BMT. Zij kunnen het trainer en keuzeheer Ceccucci moeilijk maken.

"Tegen Jong ADO Den Haag zagen we de ware Mauro met zijn verdedigende kwaliteiten nog niet en tegen Nootdorp speelde hij iets te vaak de lange bal, wat op zich wel een kwaliteit van hem is. Maar het is nog geen tijd voor de kritische kanttekeningen. We zijn nog maar net begonnen. Jubilee is een hele positieve jongen in de groep. Na een paar trainingen kende hij de namen van zijn medespelers al bijna allemaal uit zijn hoofd. Hij is gretig en heeft discipline. Je kunt zien dat hij van een betaald voetbal organisatie komt."

In de periode tussen de 1e en 2e fase van de seizoenvoorbereiding ging Ceccucci op vakantie en dacht even helemaal niet aan voetbal. "De eerste twee weken hebben we behoorlijk pittig getraind. Vorige week zijn we weer gestart. Ik ben een aanhanger van de Raymond Verheijen trainingsmethode. Alle oefeningen doen we met een bal, dus ook de conditietrainingen. Ik heb vorige week één onderdeel zonder bal laten doen, omdat ik op dat moment niet zo tevreden was over de trainingsintensiteit. Daar moeten de spelers per training ook zelf een cijfer aan geven. Onze medische staf coördineert dat. Ik had graag bij terugkeer van vakantie de conditie willen meten, maar de meetapparatuur was nog niet beschikbaar dat doen we later. Aan het einde van de training kon je optisch al waarnemen of iemand nog wel wat in de rustmaand had gedaan. Zes spelers hebben we zaterdag buiten de wedstrijdselectie moeten laten omdat ze niet fit waren. Rico de Boer en Peter Lomonaco hadden nog niet getraind, maar zijn er het hele jaar altijd geweest, dus mochten ze spelen."

Grote verrassingen of veranderingen hoeven we van Ceccucci niet te verwachten. "Ik ben niet zo'n trainer die tijdens zijn vakantie lijstjes van ideale opstellingen gaat zitten maken. Dat vind ik flauwekul. Vakantie is voor mij vakantie. En zo moet iedereen dat beleven, toch? Bovendien ligt de voorbereiding toch al vast. De trainingsvormen en oefenduels liggen allemaal klaar, dus waar zou ik me druk om maken? De laatste week heb ik wel wat appverkeer met elftalmanager Rob van Pruijssen en wedstrijdcoördinator Hans Slootmaker gehad, maar dat hoort erbij. Ik heb er weer zin. En iedereen om mij heen ook, zie ik."

Oefenduels tegen Scheveningen (uit; zaterdag 11 augustus, 14:30 uur), HBS (uit; dinsdag 14 augustus, 20:00 uur), en VELO (thuis; zondag 19 augustus, 14:00 uur) staan nog op het programma, voordat het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2018 begint. Daarin wordt gespeeld tegen Wilhelmus (thuis; dinsdag 21 augustus, 20:00 uur) en tegen de winnaar van Forum Sport-SEV (thuis; zaterdag 25 augustus, 16:30 uur).

Bekerindeling vrouwen RKAVV

RKAVV Vrouwen 1 zit in het kader van de KNVB-districtsbekerstrijd in groep 2-05. Zaterdag 1 september spelen de vrouwen thuis tegen Scheveningen (14:30 uur) en op 8 september, staat Die Haghe (9:30 uur) uit op het programma. De poulefase wordt 15 september thuis afgesloten tegen DWO (14:30 uur).

Sabine nog niet in actie op WK

Overigens kwam voormalig RKAVV JO15-speelster Sabine Kuilenburg zaterdag tijdens het Wereld Kampioenschap niet in actie voor Oranje MO20. De Leidschendamse speelster van ADO Den Haag Vrouwen bleef in het Franse Vannes de hele wedstrijd op de reservebank in het gewonnen WK-duel tegen Nieuw-Zeeland (2-1). In de voor Oranje MO20 WK-debuutwedstrijd werd haar collega-ADO Den Haag Vrouwen-speelster Victoria Pelova door de FIFA gekozen tot 'Player of the Match'. Vandaag (= woensdag 8 augustus) wordt het WK vervolgd met Oranje MO20-Ghana MO20.

Voor Danny de Wit (rechts) was het zaterdag zijn 1e duel namens RKAVV.(foto's: AW).
Rechtsback Sjors Verhagen stuurt rechtsbuiten Remco Overdevest de diepte in (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant