Logo hetkrantje-online.nl
Jasper Koning (SEV) scoort al na 1 minuut het openingsdoelpunt, maar het mocht niet baten (foto: Rik Driessen).
Jasper Koning (SEV) scoort al na 1 minuut het openingsdoelpunt, maar het mocht niet baten (foto: Rik Driessen).

SEV en Stompwijk'92 verliezen nacompetitieduels na verlenging

  •   154 keer gelezen   Sport

SEV-TOGB 1-1 (1-3 n.v.)

De ploeg van trainer Denis Luhulima begon scherp aan de wedstrijd. "We hielden ons goed aan de afspraken en stonden goed. Er stond een straffe windkracht 5 over het veld waar we voor rust, toen we 'm mee hadden, meer van hadden kunnen en moeten profiteren. We kregen drie opgelegde kansen die gewoon hadden moeten zitten. Na rust kregen we het mede daardoor moeilijker. TOGB drong meer aan en uit een corner werd het 1-1. We stonden positioneel niet goed. Toen knapte er wel even iets. We waren zo dichtbij promotie naar de 3e klasse, hadden weinig weggegeven en veel balbezit."

Beide ploegen kregen 5 minuten om zich op de verlenging voor te bereiden. Luhulima: "We hebben de koppen bij elkaar gestoken. Ik heb ze gezegd dat qua spelbeeld er nog niets aan de hand was. We speelden erna niet meteen volle bak, maar zeker ook niet op eigen helft. De oplossing lag er tussen in."

Halverwege de eerste helft van de verlenging werd het 1-2. "Vanaf dat moment hebben we va banque gespeeld en begon het spel bij ons weer te lopen." SEV kreeg nog drie goede kansen, maar de doelpogingen bleken tevergeefs. Luhulima: "Terugkijkend hadden we zeker niet hoeven te verliezen. Dit was een totaal andere nacompetitiefinale als vorig jaar. Toen werden we volledig weggespeeld."

Dit seizoen werd SEV 'best of the rest'. Ariston'80 werd ongenaakbaar en met afstand kampioen. Luhulima: "In deze en in de 3e klasse kun je zo'n club ieder seizoen tegenkomen. Helaas was dat nu in onze poule het geval." Met name na de winterstop ontbrak het bij SEV aan scorend vermogen.

Luhulima: "SEV kan een scorende spits inderdaad heel goed gebruiken. Jasper Koning is een goede middenvelder 'gemaakte' spits en Hassan Bendahman, die in de 1e competitiehelft 18 keer scoorde, kon helaas niet meer brengen dan dat hij voor de winterstop liet zien. Clubs begonnen ook veel meer op hem te letten."

Kai Voorwinden nam in de finale het keeperswerk van de pas vader geworden Jeroen Meulink over. Luhulima: "Dat heeft hij prima gedaan. Revelatie van de 2e competitiehelft vind ik Martijn Kersten. Sinds de linksbuiten linksback werd is hij beter gaan voetballen. Ondanks het missen van promotie vertrek ik bij SEV door de voordeur. Binnenkort nemen we afscheid met een BBQ."

Stompwijk'92-DONK 2-2 (5-4 n.v.)

De wedstrijd vond plaats op neutraal terrein; het hoofdveld van v.v. Moerkapelle. DONK uit Gouda bepaalde de wedstrijd, maar zag Stompwijk'92 iedere keer weer veerkracht tonen. Mede door een eigen doelpunt van Nick van den Bosch liep DONK in de verlenging uit naar 2-4. Erna scoorde Stompwijk'92 nog twee keer en DONK één keer, waardoor de derdeklasser de promotie naar de zondag tweede klasse kon gaan vieren.

Stompwijk'92 krijgt de gelegenheid zich te herkansen. Stompwijk'92 speelt zondag weer op neutraal terrein tegen XerxesDZB (zo.), dat maandag op het terrein van VUC in Den Haag-Mariahoeve met 4-0 van DIOS won. De winnaar van die wedstrijd speelt dan nog eens op donderdag 20 juni op neutraal terrein de finale. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich voor de zondag tweede klasse van komend seizoen.

Trainer Erik van Manen zag langs de lijn een doelpuntrijke wedstrijd. "Er waren inderdaad veel goals te zien, maar zoals ik eerder gezegd heb is het makkelijker omhoog dan omlaag te voetballen. Vorig seizoen waren wij de underdog in de gewonnen nacompetitiefinale tegen HVV. Handhaven in de 2e klasse is moeilijker dan promoveren vanuit de 3e klasse." De nederlaag vond hij wel terecht. "DONK kon op bepaalde momenten net even meer brengen. Wij waren zoals wel vaker dit seizoen erg ongelukkig. De eigen goal van Nick van den Bosch is daar een goed voorbeeld van. Die viel in een fase, waarin we zelf een doelpunten hadden moeten maken."

Met plezier aanvaardt hij de herkansing om met handhaving afscheid te kunnen nemen. "We leven nog en spelen tegen XerxesDZB. We weten alleen op dit moment (dinsdagochtend, red.) nog niet waar die wedstrijd gaat plaatsvinden. Maar we hebben gelukkig dus nog kansen."
 

Meer berichten