Robin Diets (ex-Voorschoten'97) keerde bij Forum Sport terug. Op de achtergrond Jean Pierre Nocento (ex-Forum Sport).
Robin Diets (ex-Voorschoten'97) keerde bij Forum Sport terug. Op de achtergrond Jean Pierre Nocento (ex-Forum Sport).

Forum Sport en RKAVV oefenen in aanloop naar nieuw seizoen

Sport 667 keer gelezen

Forum Sport-Soccer Stars 0-5

Eersteklasser Forum Sport kent een gefaseerde seizoensvoorbereiding. De afgelopen twee weken werd onder het nieuwe technische duo Dennis den Turk en Marcel l'Ami getraind. Zaterdag was de gelegenheidsformatie Soccerstars op bezoek in Voorburg. Voor het door Jean Louis Da Costa Gomez, komend seizoen trainer 3e klasser DWO, geleide team kwamen onnder anderen Raymond Baten (Quick Boys), Brandon Richardson (DSO, ex-RKAVV), Chaheen Hansen (ex-RKAVV), Prince Addai (ex-Tonegido), Jean Pierre Nocento en Chadion Melfor 9beiden ex-Forum Sport) uit. Da Costa Gomez: "Wij spelen 1 of 2 keer per jaar oefenwedstrijden met dit vriendenteam maar zijn eigenlijk een voetbalschool uit Zoetermeer. Wij verzorgen onder anderen zaaltrainingen techniek, clinics en sportkampen. Bijvoorbeeld bij Stompwijk'92! We zijn onderdeel van Stichting Kolorido, dat de samenleving door middel van sport samen wil laten komen. Op een plezierige wijze en met goede begeleiding, van onder anderen Nocento en Melfor, leert Soccerstars kinderen de basistechnieken van het voetbal aan."

Voor Den Turk telde het resultaat niet. "Al doet een ruime nederlaag natuurlijk wel pijn. Iedereen die ik tot mijn beschikking had heeft gespeeld. Ik miste bijna een complete verdedigingslinie; Gino Lauwers, Nychel l'Ami, Timo Ploemen en Jeroen Reinking. Ook wij willen de lange tijd tussen het einde van de competitie en het begin van het nieuwe seizoen nuttig overbruggen. We hebben twee weken goed getraind. Waar het vooral om ging was om elkaar beter te leren kennen. En voor ons om te bezien hoe we de spelers als groep maar ook als individu het beste kunnen benaderen." Den Turk ging er in februari nog vanuit dat slechts 2 spelers zouden vertrekken. "Keeper Jurrian Jouvenaar gaf aan zijn loopbaan elders te willen vervolgen. Hij is naar hoofdklasser FC 's Gravenzande vertrokken. Jordi de Bruin zei heel eerlijk dat hij later zou beslissen en ging terug naart zijn oude club SVC'08. Het vertrek van baisspelers Dario van Breukelen en Mostava Frederik kwam onverwachts, maar dat is ook de voetballerij. We gaan het met deze nieuwe groep doen!"

RKAVV-SJC 1-1

Hoofdklasser RKAVV heeft haar eerste oefenduel in aanloop naar het seizoen 2019-2020 achter de rug. Trainer Maurizio Ceccucci: "We hebben ons laatste competitieduel eind mei gespeeld. De tijdspanne tussen dat moment en de start van de voorbereiding in augustus is te groot. Met Haaglandia was wij destijds één van de eerste clubs die een gefaseerde voorbereiding invoerden. In een periode van 3 weken spelen we 2 wedstrijden. Deze week spelen we nog thuis tegen HMSH, zodat ik alle ongeveer 35 selectiespelers aan het werk heb gezien." Tegen collega-hoofdklasser SJC (met Dario van Breukelen en Motava Frederik, beiden ex-Forum Sport) scoorde nieuwkomer en herintreder Jedsel Markes (Westlandia) 1-0. "In mijn eerste periode bij RKAVV heb ik niet alleen voorin maar ook rechtsback gespeeld. Ik ben een geboren spits, die destijds van DUNO kwam. Ik ben hier teruggekomen om in de spits te spelen."

Edon Fetahi (Almere City FC) maakte ook zijn eerste speelminuten voor zijn nieuwe club. "Ik wil even rechtzetten dat ik vorig seizoen basisspeler was bij Almere City JO19 en dat ik vele oefenwedstrijden met Jong Almere City heb mogen voetballen. Mijn statistieken op internet kloppen niet." Zijn komst naar RKAVV kan nog stoppen. "Ik heb via Sportlife Management, waar ik sinds kort aan verbonden ben, met RKAVV afgesproken dat als zich nog een betaald voetbalorganisatie voor mij meldt, ik vertrekken kan. RKAVV heeft mij de uitweg in tegenstelling tot Katwijk, waar ik ook naar toe kon, toegezegd en daar ben ik de club dankbaar voor." Overigens is RKAVV komend seizoen weer in de zondag Hoofdklasse A ingedeeld bij drie degradanten uit de Derde Divisie en drie kampioenen uit de eerste klasse.

De volledige zondag Hoofdklasse A zal bestaan uit Alcides, Alphense Boys, Be Quick 1887, Emmen, HBS (van oud RKAVV-trainer Bas Steffens), Hollandia, Hoogeveen, JOSWGM, Leonidas (met ex-RKAVV speler Mauro Suarez), MSC/Amslod, Quick 20, RKAVV, SDO, SJC en VOC.

(Door Alexander Wagener)

Edon Fetahi & Jedsel Markes maakten zondag hun eerste speelminuten bij RKAVV (foto's: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant