Overwinningen RKAVV, Forum Sport en SEV smaken naar meer | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Martijn Kersten (SEV) scoorde beide doelpunten tegen Graaf Willem II VAC (archieffoto: Rik Driessen)
Martijn Kersten (SEV) scoorde beide doelpunten tegen Graaf Willem II VAC (archieffoto: Rik Driessen)

Overwinningen RKAVV, Forum Sport en SEV smaken naar meer

  •   171 keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - Het tweede klasse duel Wilhelmus-HMSH werd zondag op last van de KNVB District West 2 afgelast omdat HMSH bij een gestaakte bekerwedstrijd betrokken was waar nog onderzoek naar wordt gedaan. Wilhelmus-trainer Oscar Laguna Burgos was er niet blij mee. "Je leeft de hele voorbereiding toe naar de competitiestart en meteen gaat je eerste wedstrijd niet door. Voor het wedstrijdritme is dit óók niet goed. Ik hoop dat we deze midweek nog een oefenduel kunnen spelen."

WIK-Stompwijk 2-1

"Een valse start." Zo noemde Patrick Kamperveen zijn competitiedebuut als nieuwe trainer van de derdeklasser. "De trainer van WIK typeerde het na afloop het best. 'Jullie hadden bij rust al met een nulletje of 5 voor moeten staan.' WIK zakte in en wij maakten, óók na rust, het spel. Ik vind wel dat we van de anderhalf uur een half uur echt goed hebben gespeeld. Daarna werd het te mat. Uit het niets kwam WIK op 1-1 en een onbegrijpelijke persoonlijke fout van onze keeper, die de bal pardoes in de voeten van de spits van WIK gooide, betekende 2-1. Dat kan gebeuren in sport. Ik heb veel goede dingen van mijn ploeg gezien, die mij zeker niet in paniek doen raken, en ik verwacht dat Fernando Zabala en Rick de Haan zullen uitgroeien tot publiekslievelingen. Zij zijn parels van talenten, die er ook voor willen gaan. En dan vielen ook nog is 3 andere eerstejaars senioren in!"

Opstelling: Jesper v. Leeuwen; Jaco Sweere (85. Sem Sweere), Nick v.d. Bosch, Fernando Zabala, Joris Disseldorp (85. Coen Kemna); Pim v.d. Arend, Rick de Haan, Yorick v. Benten; Donny v. Marwijk (67. Bart v. Boggelen), Dennis v.d. Linden, Nick Ammerlaan. Doelpunt: v.d Bosch (0-1).

RKAVV-Maasdijk 2-2

De eerste competitiewedstrijd van de vrouwenvoetballers werd op verzoek van Maasdijk vooruitgeschoven naar vorige week woensdagavond. De Leidschendamse voetbalvrouwen maakten het zichzelf in het tweede klasse duel onnodig moeilijk door de vele kansen in de eerste helft niet te benutten maar wel twee tegentreffers te incasseren. Onder leiding van uitblinkster Vreni van Herk werd er na rust een schepje strijdlust en meer voetbal bovenop gegooid, wat resulteerde in 2 doelpunten. Trainer-coach Nikita van der Wijngaard was blij dat ze een elftal op de been kon brengen. "We hebben te maken met afwezigen door vakantie, blessures en studie. Ik ben blij dat we een MO19 en een 2e elftal met herintreders hebben. Marianne Baijens en Danitsja Verwoerdt zijn moeder geworden, stopten met voetballen en zijn dit seizoen weer begonnen. Tessa Hogendorp en Melanie Zalm geven de voorrang aan hun jeugdelftal, maar zijn voor ons beschikbaar als het niet met de MO19 bijt. Noomi Weinberg en Dominique van der Meulen hebben de afgelopen weken prima keeperswerk verricht, toen Sterre van der Zalm op vakantie was, en keren nu terug naar hun eigen team. Overigens moet ik de geblesseerde Sam Wouters bedanken. Als zij niet op de kinderen van Marianne Baijens had gepast had Marianne niet met ons mee kunnen spelen. We hebben elkaar allemaal nodig."

Opstelling: Noomi Weinberg; Stephanie Groenendijk, Michelle Hersmis (81. Danitsja Verwoerdt), Annemijn v.d. Veldt, Vreni v. Herk; Romy v.d. Helm, Melanie Zalm, Marianne Baijens (55. Nina v.d. Hoeven); Tessa Hogendorp (55. Francis Koning), Sylvia v. Leeuwen, Lisa de Jong. Doelpunten: v. Leeuwen (strafschop) & v.d. Helm.

Forum Sport-SHO 4-2

"We zijn tevreden", zei trainer Dennis den Turk over de competitiestart van zijn ploeg in de eerste klasse. "Ik verschuil me niet achter het gemis van ervaren spelers als Gino Lauwers, Oalid Faik en Nychel l'Ami. Deze groep heeft laten zien dat het ook zonder hen kan tegen een ploeg, SHO, die vorig seizoen ook al bovenin meedeed. Uit elke wedstrijd haal je natuurlijk dingen die voor verbetering vatbaar zijn, maar ik verwacht tegen Honselersdijk dat we doorgaan waar we mee bezig zijn; het opzetten van een hecht collectief. S.V. Honselersdijk zal voor het eigen thuispubliek willen laten zien dat verliezen van Voorschoten'97 een vergissing is geweest. Vorig seizoen verloren wij daar een plek in de nacompetitie. We willen beiden daarom wat laten zien, waardoor het een leuke wedstrijd kan worden."

Opstelling: Justin v. Look; Jordi Pronk, Sebastiaan v. Beek, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Jeroen Reinking, Tom Bijen (46. Hugo v. Diepenbeek), Marc du Chatenier; Brian de Jong, Luuk Goedbloed, Edoardo Saurwalt. Doelpunten: Goedbloed (1-0 & 2-1), de Jong (3-2) & Saurwalt.

RKAVV-VOC 4-1

Door voornamelijk persoonlijke fouten en verkeerde keuzes verloor de hoofdklasser twee keer achtereen. Zondag werd de eerste competitieoverwinning geboekt en heeft RKAVV nu 4 punten uit 4 wedstrijden. Trainer Maurizio Ceccucci was desondanks ontevreden. "Na ruim een half uur spelen en een 2-0 voorsprong was het verval in ons spel te groot. Een betere tegenstander had ons meteen afgestraft. Dat 'zorgen' noemen vind ik een te groot woord, maar we hebben het er in de rust, na afloop en bij het bekijken van de videobeelden over gehad. De spelers weten precies wat we bedoelen. Er is totaal geen onenigheid. We missen op zulke momenten iemand die als een leider opstaat en de boel neerzet. Noem het een type-Jordi de Wit, die we vorig seizoen nog hadden. Robin Steffens is ook zo'n iemand. Hij had donderdagavond eindelijk weer eens met de groep getraind, maar zijn rentree duurt nog wel 2 weken. Robin is niet voor niets al jaren aanvoerder van RKAVV. Leiderschap kun je niet van een trainer krijgen. Dat moet in je zitten."
Opstelling: Mike ten Kroode; Jubilee Djan (72. Mike v. Toor), Edon Fetahi, Peter Lomonaco, Riemer Bovet; Justin v. Rijswijk, Jedsel Markes (65. Jeremy v. Lochem), Rico de Boer; Zakaria Amrani, Remco Overdevest, Hayden Bergen (59. Lovette Felicia). Doelpunten: Markes, v. Rijswijk, Amrani & Lovette.

SEV-Graaf Willem II VAC 2-1

Het slotakkoord in dit vierde klasse duel was voor de bezoekers, maar Martijn Kersten werd matchwinner. Hij scoorde voor en na rust. Het deed trainer Kenneth Soechit goed dat zijn team inzet en strijd aan de dag legde. "Uiteraard is dat de basis. De preventieve onderlinge communicatie in het veld was ook goed. Achteraf elkaar verwijten maken is zo makkelijk, maar dat gebeurde dus niet. Ik vind wel dat we langer balbezit hadden kunnen en moeten houden. We zochten te vaak te gauw de dieptepass. Zo'n bal is meestal een gok." Het basiselftal van Soechit kende een debutant. "Jordi Cazier speelt al 7 jaar bij SEV. Hij schrok er zaterdagochtend van dat hij zou beginnen. Ik ga voor het beste elftal; niet voor de beste 11. Peter Raaijmakers, die de geschorste Roland Groeneweg verving, en Milan van der Veer vormden de ervaring en balans. Ze moeten veel coachen. Bryan van Elven, net over uit de A-jeugd, debuteerde als invaller." Laatstgenoemde schreef met zijn invaldebuut clubgeschiedenis. Bryan's op jonge leeftijd overleden opa Piet, in de jaren '70 aanvoerder en laatste man van SEV 1, ging hem meer dan 40 jaar geleden in het eerste elftal voor.

Opstelling: Kai Voorwinden; Peter Raaijmakers, Thomas Lomonaco, Milan v.d. Veer (85. Bryan v. Elven), Jordi Cazier; Wessel v. Huizen, Roel Vogel (70. Tim de Jong), Michiel v.d. Zwan; Hassan Bendahman (75. Jeffrey Zee), Jasper Koning, Martijn Kersten. Doelpunten: Kersten (2).

Voetbalprogramma

Zaterdag 28 september
S.V. Honselersdijk-Forum Sport, 14:30 uur, Strijphorst.
FC Zoetermeer-SEV, 14:30 uur, Scheglaan.
DSVP-RKAVV (vrouwen), 15:00 uur, Sportlaan, Pijnacker.

Zondag 29 september
Alphense Boys-RKAVV, 14:00 uur, Sportlaan.
Stompwijk'92-Taurus, 14:00 uur.
Concordia-Wilhelmus, 14:30 uur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>