Afbeelding

Meer laadruimte nodig? Neem een dakkoffer

Toerisme 170 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Voor een vakantie, maar ook in andere situaties waarbij veel vervoerd moet worden met de auto, is een dakkoffer de ultieme oplossing. Ze zijn makkelijk te monteren, ruim, stevig, veilig, aerodynamisch vormgegeven en ze verminderen de inpakstress. En wanneer ze leeg zijn, wegen ze niks. Kijk welke dakkoffer ideaal is voor jouw auto!

Hapro dakkoffer monteren

De hapro dakkoffer heeft zich bewezen als prima aankoop. Het woord zegt het al: deze dakkoffer wordt bevestigd op het dak van de auto door middel van twee dakdragers, beugels die klemvast aan het carrosserie komen te zitten. Wanneer deze extra laadruimte eenmaal op de dakdragers ligt, kun je de klep vanzelfsprekend nog steeds openen en de dakkoffer vol laden met proviand, weekendtassen, dekens, speelgoed of wat je maar wilt. De vorm van de dakkoffer doet niets af aan de stroomlijning van de auto. Ze worden geleverd met goed werkend slot, zodat je bij een overnachting halverwege je vakantiebestemming niet alles eruit hoeft te halen. 

Opletten: je auto is iets hoger

Anders dan bij een aanhanger hoef je geen maatregelen te nemen om met de dakkoffer te mogen rijden, maar soms is het wel even opletten geblazen met doorrijhoogtes. Je auto is iets hoger. Hoeveel, dat hangt af van het type dakkoffer. Het is een kwestie van even een meetlint ernaast houden voordat je op pad gaat, en bij afgesloten parkeerterreinen en in parkeergarages oplet welke maximale doorrijhoogte wordt aangegeven. Het komt zelden voor dat je met een dakkoffer te hoog bent, maar we zeggen het voor de zekerheid. Net als dat je het laadvermogen qua gewicht van de auto in de gaten moet houden, want dat blijft hetzelfde. 

Dakdragers gewoon laten zitten

Vervoer je vaker grote hoeveelheden spullen, dan kun je de dakkoffer het hele jaar door op de auto laten zitten. Ze zitten niet in de weg en wegen bijna niks. Ook is het een optie om de dakkoffer tijdelijk op te bergen, maar niet de dakdragers. Daarop kunnen bijvoorbeeld bij een verbouwing lange balken, planken, gipsplaten of deuren vervoerd worden. Ander voorbeeld: wanneer je op een kofferbakmarkt gaat staan, heb je ook veel aan die extra laadruimte. Dan wordt het een zogenaamde dakkoffermarkt, althans, voor degenen die hun dakkoffer daarbij gebruiken. 

Honderden liters ruimte

Zeker met een kampeervakantie is het een aanrader omdat de familietent een behoorlijk pakket is, alsmede de andere kampeerartikelen bij elkaar. Denk aan de luchtbedden, windschermen, slaapzakken en koelboxen. Met bijvoorbeeld de Traxer 6.6 koop je er 410 liter aan ruimte bij! Wie er op uit trekt met een auto vol inzittenden en hun bagage, doet er dus goed aan met zo’n dakkoffer in extra laadruimte te investeren. 

Uit de krant