Didier Nibbering (1991, Capelle aan den IJssel) promoveerde op 5 juli 2018 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het proefschrift ‘The Gains from Dimensionality’ (foto: pr).
Didier Nibbering (1991, Capelle aan den IJssel) promoveerde op 5 juli 2018 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het proefschrift ‘The Gains from Dimensionality’ (foto: pr).

Christiaan Huygens wetenschapsprijs wiskunde naar Didier Nibbering

Actueel 791 keer gelezen

Voorburg - Ingrid van Engelshoven, demissionair minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, reikte afgelopen week de Christiaan Huygens wetenschapsprijs voor wiskunde uit voor het onderzoek waarop Nibbering in 2018 promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

“Didier’s proefschrift, The Gains from Dimensionality, is kwalitatief en inhoudelijk sterk uitgewerkt. Het is goed geschreven, onderscheidend door de heldere theorievorming en indrukwekkend in het originele denkwerk,” aldus juryvoorzitter prof. dr. Philip Hans Franses. De prijs, een bronzen beeld en een geldbedrag van 10.000 euro, werd uitgereikt in Huygens’ Hofwijck te Voorburg, ooit het woonhuis van Christiaan Huygens.

De onafhankelijkheid in het onderzoek van Didier Nibbering en zijn moed om een eigen koers te varen worden door de jury bijzonder gewaardeerd. ‘Alle hoofdstukken zijn ook succesvol en op hoog niveau gepubliceerd. Het proefschrift is bijzonder actueel en bevat een grote diversiteit aan onderwerpen die in de econometrie hoog op de agenda staan. Daarbij laat Didier Nibbering relevante en interessante toepassingen zien van de theorie. Onderscheidend en indrukwekkend is dat hij de data niet alleen bekijkt over tijd, maar waarnemingen ook als groep analyseert.’

De registratie van de uitreiking is integraal te zien via https://christiaanhuygensprijs.nl/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant