Een regenboogzebrapad kan automobilisten in verwarring brengen en zorgen voor potentieel onveilige situaties in het verkeer, denkt de VVD.
Een regenboogzebrapad kan automobilisten in verwarring brengen en zorgen voor potentieel onveilige situaties in het verkeer, denkt de VVD.

Regenboogzebrapad volgens de VVD niet verkeersveilig

Actueel 391 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De raad heeft een motie besproken voor een regenboogzebrapad in het Damcentrum. De VVD Leidschendam-Voorburg vraagt de wethouder echter te kiezen voor een ander soort regenbooguiting.

De gekleurde variatie op het gewone zwart-wit zebrapad wordt door Veilig Verkeer Nederland, de ANWB en de politie afgeraden omdat het voor verwarring bij automobilisten kan zorgen.

Automobilisten zijn gewend aan een zebrapad dat bestaat uit witte en zwarte strepen. Bovendien wordt er gewaarschuwd voor een zebrapad door een verkeersbord of verkeerslichten. Doordat deze officiële spelregels ontbreken bij een regenboogzebrapad kan dit voor potentieel onveilige situaties zorgen in het verkeer. ''De Damlaan is druk in de spits. Eén moment van twijfel in een winkelcentrum waar voetgangers denken dat ze voorrang hebben, is voor de VVD één moment te veel'' geeft raadslid Sabrina van den Heuvel aan. ''We zijn wel voor een regenbooguiting maar dit mag nooit ten koste gaan van de verkeersveiligheid.''

Het raadslid ziet liever een andere vorm. ''Een regenboogzebrapad voegt als los symbool niks toe aan het Damcentrum dan wel aan het beleid. Betrek liever de basisschool, de ondernemers en bewoners erbij en kom samen tot een andere mooie vorm die dan ook écht onderdeel is van de buurt en niet alleen iets is van de tekentafel.''

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant