Mathijs Wartna (Wilhelmus) werd matchwinner tegen Concordia en hield zijn ploeg in de race om het kampioenschap (archieffoto: AW).
Mathijs Wartna (Wilhelmus) werd matchwinner tegen Concordia en hield zijn ploeg in de race om het kampioenschap (archieffoto: AW).

Puntverlies voor zowel mannen als vrouwen RKAVV en SEV; mannen en vrouwen Forum Sport koersen af op kampioenschap

Sport 561 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De 4e Divisionist RKAVV speelde zaterdag thuis met 1-1 gelijk tegen FC ‘s-Gravenzande waarvan de laatste 3 ontmoetingen (2 bekerduels & de uitwedstrijd) nog wel gewonnen was. Xavier Akinrinbola (1-1) was vlak voor tijd de doelpuntenmaker. 

Op basis van het wedstrijdverloop verloor RKAVV eigenlijk 2 punten. Trainer Peter Klomp zag zijn ploeg terecht op achterstand komen. “Ons begin was matig, waardoor het eerste kwartier volledig voor FC ‘s-Gravenzande was. Daarna werden we een stuk beter en kregen we veel kansen en mogelijkheden. Na rust waren wij de bovenliggende partij. Maar in de eindfase van goede aanvallen was er weer hetzelfde euvel als vele keren in voorgaande wedstrijden. We scoren niet! Gelukkig werd het nog 1-1.” Met duels tegen DSO (uit), Capelle (thuis), Heerjansdam (uit) en VOC (thuis) moet RKAVV nog flink aan de bak om de gevarenzone te verlaten. Klomp: “Tegen 3 concurrenten en 2x, beker en competitie, tegen Capelle hebben we alles in eigen hand. We hebben dure lessen geleerd, heel veel kansen gehad, maar moeten het onszelf niet onnodig moeilijk maken.” Morgenavond (= donderdag 25 april) speelt RKAVV thuis de halve finale districtsbeker thuis tegen Capelle; 4 mei pas weer competitie tegen staartclub DSO.

Forum Sport


Sven Koppenol (Forum Sport) werd door het enige doelpunt matchwinner thuis tegen FC Skillz (archieffoto: AW).

De 1e Klasser won zaterdag thuis met 1-0 van naaste concurrent FC Skillz door een doelpunt van de van een enkelblessure teruggekeerde Sven Koppenol. Met 4 duels te gaan heeft koploper Forum Sport nu 7 punten voorsprong op Valken’68 en VELO, maar trainer Bas Steffens onthoudt zich van uitspraken over een kampioenschap. “Dat begrijp je toch wel? Dat we er nu wel prima voor staan is een understatement. We hebben zaterdag verdiend gewonnen. Uiteindelijk hebben we, voornamelijk voor rust, de beste, meeste en grootste kansen gehad. Skillz was niet ongevaarlijk, maar onze verdediging onder leiding van keeper Petter van Pruijssen en aanvoerder Nychel l’Ami stond als een huis. We deelden ze een aardige mentale dreun uit. Je zag hun frustratie ook toenemen, wat ze in de slotfase nog 2e gele kaarten dus 2 rode kaarten opleverden.” Forum Sport speelt deze competitie nog tegen Die Haghe (uit), Valken’68 (thuis), Wippolder (uit) en RKDEO (thuis).

Wilhelmus

De 3e Klasser won zaterdag uit bij en tegen Concordia met 2-3 door doelpunten van Cédrick Aké (1-1) en de invallers Joshua Smart (2-2) en Mathijs Wartna (2-3). Trainer Piet Gelauf jr. beaamt dat het duel sterk op de vorige ontmoeting in Delft vorig seizoen leek toen Wilhelmus met 0-1 won door een laat doelpunt van … Mathijs Wartna en daarmee het spelen van degradatie nacompetitie afdwong waarin uiteindelijk verloren werd van Meeuwenplaat. “Nu waren we voetballend beter, maar kwamen we er nauwelijks doorheen omdat hun trainer Wesley Zandstra (oud-speler van o.a. TONEGIDO) zijn ploeg een muurtje op eigen helft liet optrekken en zijn ploeg dat goed deed.” Hij was dan ook vlak voor rust dolblij met Aké. “Cédrick schoot de bal van afstand stijf in de winkelhaak van het doel. Heerlijk!” In de rust ging Gelauf jr. wel even tekeer tegen zijn ploeg. “In deze fase van de competitie is het niet het moment om raar te doen. Ik hield ze voor dat ze moesten doen wat ze wekelijks in balbezit doen, goed samenspelen en geen onnodige fouten maken. Dat is gelukt.” Dat uitgerekend Mathijs Wartna 2-3 scoorde vond hij geweldig. “Vanaf nu noemen we hem ‘Het Orakel van de Brasserskade’. “Ik heb het er zwaar mee dat ik hem sinds zijn terugkeer van een blessure niet in de basis opstel, omdat de ploeg goed draait. Hij is bezig aan zijn laatste seizoen als selectiespeler, was dat 15 jaar, waarvan 9 jaar aanvoerder. De breedte van onze spelersgroep is onze kracht. We winnen niet met 11 maar met 16 man. We krijgen nog lastige potten tegen Schipluiden (thuis), PGS/VOGEL (uit), Graaf Willem II VAC (thuis) en Laakkwartier (uit) en spelen al weken finales. Nu gaan we de slotfase in. Door winst van de 2e periode spelen we al nacompetitie, maar daar wil iedereen het niet op aan laten komen.”

SEV

De 4e Klasser speelde zaterdag met 2-2 gelijk bij en tegen Quintus door 2 doelpunten van Rachid Haynes. Trainer Arjan Kortleven zag zijn ploeg geweldig beginnen en binnen het kwartier op 0-2 komen. “Dat had wel 0-5 kunnen zijn. Daarna namen zij langzaam het heft in handen. Na rust konden we het spel niet meer maken. Mede doordat Luca Weekhout, net terug van een blessure, nog maar 80% kon geven en Paul Janssen met een hoofdwond speelde. In de slotfase werd ons wel een strafschop onthouden, maar de 2-2 einduitslag was terecht.” Met nog 2 wedstrijden tegen degradanten RVC Celeritas (uit) en Deltasport (thuis) te gaan heeft zijn ploeg alles in eigen hand. “We staan 8e en moeten 7e worden om degradatie nacompetitie te ontlopen. MSV’71 is nu 7e en heeft 2 punten voorsprong. Zij moeten nog tegen nummer 2 Maasdijk dat nog steeds op promotiekoers ligt en niet mag verzaken. Wij ook niet, maar daar ben ik niet bang voor. De laatste weken spelen we goed tot zeer goed. Jammer dat we 11 mei pas weer spelen. Zo’n pauze kan de KNVB eigenlijk niet maken.”

Stompwijk’92


‘Het Ouwe Beessie’ , zoals trainer Erik van Manen hem noemt, Nick Ammerlaan scoorde 3x ten NSV’46 (archieffoto: AW).

Trainer Erik van Manen wees uw verslaggever terecht op de fout dat zijn club vorige week niet in Het Krantje stond. “De nummer 10 versloeg de nummer 3. En dan benoem jij de reuzendoder niet. Een beetje extra aandacht om wat spelers aan te trekken zou nu leuk zijn.” Waarvan acte! De 4e Klasser won zaterdag thuis met 3-1 van NSV’46 door 3 doelpunten van Nick Ammerlaan. “Toch weer 3 goals van het ouwe beessie hè! Meerburg uit vorige week, doelpunten Lars den Hartog (1-1) & Joeri v.d. Salm (1-2), was niet onze beste wedstrijd, maar tegen de nummer 5 flikten we het weer om te winnen!” Vooraf zag zijn collega-trainer nog promotiekansen. “Hij had kennelijk even niet aan Stompwijk gedacht denk ik haha. Onze organisatie stond goed en wij kregen kans op kans om de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. De 2-1 was lullig en ging via de paal en onze keeper Jesper van Leeuwen het doel in. We hebben nu een weekje rust en dan nog 4 finales tegen Warmunda (uit), Woubrugge (uit), Roodenburg (thuis) en Nicolaas Boys (uit) om degradatie nacompetitie te ontlopen.”

Forum Sport Vrouwen

De 2e Klasser won zaterdag bij en tegen het Zeeuwse Kloetinge met 3-8 door doelpunten van Tarianne Doornkamp (3), Ginger Wouters (2), Eline Hoogteijling, Sabine Kuilenburg en Roxy Vissers. Trainer Marco Sloos had genoten van zijn ploeg. “Ondanks dat het nog 1-1 en 2-2 werd was het van ons een ware ‘Voetbalshow in Zeeland’. Met nog uitwedstrijden tegen de nummer 9 VVOR en nummer 8 IFC voor de boeg hebben we het behalen van het kampioenschap volledig in eigen hand, maar eerst spelen we 4 mei de halve bekerfinale bij en tegen 1e Klasser Sparta.”

RKAVV Vrouwen

De 2e Klasser verloor zaterdag bij en tegen Foreholte met 2-0. “We waren gewaarschuwd voor het vervelende spelletje dat ze na de winterstop zijn gaan spelen; beetje intimiderend, hard en kijken tot hoe ver de scheidsrechter het toelaat. Wij stonden goed in de organisatie; Foreholte kreeg weinig kansen. wij zelf 2 mogelijkheden die we niet benutten. Een persoonlijke fout achterin betekende in blessuretijd voor rust opeens 1-0. Na rust hebben de meiden een enorme strijd geleverd om de gelijkmaker te forceren, maar liepen we tegen een counter aan die ons fataal werd; 2-0. Qua strijd en inzet een dik compliment voor mijn ploeg, maar daar krijg je geen 3 punten voor. De 2 laatste duels tegen Purmerend (uit) en DVVA (thuis) doen er nog toe. De nummer 8 speelt degradatie nacompetitie. Wij staan nu 7e.”

In verband met Koningsdag is er komend weekend, zaterdag 27 en zondag 28 april, geen competitievoetbal.

Sven Koppenol (Forum Sport) werd door het enige doelpunt matchwinner thuis tegen FC Skillz (archieffoto: AW).
‘Het Ouwe Beessie’ , zoals trainer Erik van Manen hem noemt, Nick Ammerlaan scoorde 3x ten NSV’46 (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant