Logo hetkrantje-online.nl
Enthousiasme bij het tellen van de koffiepunten (archieffoto pr Lions Voorburg).
Enthousiasme bij het tellen van de koffiepunten (archieffoto pr Lions Voorburg).

Inzameling koffiepunten voor voedselbank weer van start

  •   149 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Het is alweer acht jaar geleden dat enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief namen om in december DE-waardepunten te verzamelen. Die koffiepunten werden ingewisseld voor pakken koffie voor de voedselbank. Het initiatief werd snel overgenomen door de andere Lionsclubs in Nederland. 

Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 130.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Helaas leven nog veel te veel mensen in Nederland onder de armoedegrens. Helaas ook in onze gemeente. In Leidschendam-Voorburg verstrekt Voedselbank Stichting Buren de benodigde voedselpakketten. “Koffie bederft niet en als je voor €40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur”, aldus Voorburger Jaap Stelling, coördinator van de landelijke Lionsclub actie.

December is bij uitstek de maand van gezelligheid en feestelijkheid, maar ook van saamhorigheid en betrokkenheid. Niet alleen in December, maar eigenlijk het gehele jaar door hoort koffie daar natuurlijk bij. “Laten we onze plaatsgenoten, waarvoor koffie niet zo vanzelfsprekend is, eens extra aandacht geven, dat is een kleine moeite”, aldus Stelling. De totale opbrengst zal bij Douwe Egberts worden verzilverd voor koffie. Natuurlijk doet DE weer mee en zal ook dit jaar de opbrengst weer met een mooi percentage verhogen. Dat de actie impact heeft voor de koffiebrander blijkt wel uit het jubileumboek (DE 100 jaar gevestigd in Utrecht) waarin de actie uitvoerig wordt beschreven.

Naast de waardepunten zal ook weer oud en vreemd geld worden ingezameld, via dezelfde dozen die her en der in onze gemeente staan opgesteld. Deze munten worden omgewisseld voor euro’s. Voor ieder €10 kan in de derde wereld een staarpatiënt worden geopereerd, waarna hij weer normaal kan zien.

Wat in Voorburg begon als een spontane actie, vindt nu weer plaats in geheel Nederland. Ruim 110 Lionsclubs en alle voedselbanken dragen zorg voor de inzameling bij ruim 1.000 inleverpunten in het gehele land. Voor onze gemeente zijn Lionsclub Prinses Marianne en Lionsclub Voorburg verantwoordelijk voor de inzameling. Gedurende de maand December staan inzamelingsdozen bij de volgende adressen: In Leidschendam bij Primera (Damlaan 22 en Liguster 67). In Voorburg bij Primera (Laan van N.O. Einde 294), Kolbe Adviseurs op Ooghoogte (Kon. Julianaplein 16), Gemakswinkel Rembrandt (Parkweg 280a), Silvana Senff Women (Wielemakersslop 3) en Tuincentrum Hofwijck (Westeinde 3).

Stelling: “Wie denkt dat we met onze acties in de afgelopen jaren alle koffiepunten wel ‘uit de markt’ hebben gehaald heeft het werkelijk mis. Gun onze plaatsgenoten een heerlijk kopje koffie. En geef de staar-patiënten in de derdewereldlanden letterlijk en figuurlijk zicht op een betere toekomst”.

Meer berichten