Logo hetkrantje-online.nl
Het terrein waar onder ander Veurs Voorburg gebouwd gaat worden (Foto: DJ).
Het terrein waar onder ander Veurs Voorburg gebouwd gaat worden (Foto: DJ).

College vraagt extra geld voor IKC Heeswijk en Veurs Voorburg

  •   210 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het ontwerp van ICK Heeswijk en van Veurs Voorburg is klaar. Wethouder onderwijs Juliette Bouw: Om kinderen een goede start te geven, bouwen we scholen die passen bij deze tijd, schoon, veilig en duurzaam en flexibel in gebruik.” De eisen voor duurzame onderwijshuisvesting zijn de afgelopen jaren aangescherpt en dat maakt de bouw duurder. Daarom stelt het college van B&W de gemeenteraad voor om extra geld te investeren.

Wethouder Bouw: “Er ligt nu een prachtig ontwerp voor het nieuwe integraal kind centrum (ICK). In het nieuwe IKC kunnen we kinderen een goede start geven, van kinderopvang, peuterspeelzaal tot en met basisonderwijs. Zo ontstaat er een fijne plek waar kinderen hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen.” De start van de nieuwbouw start medio 2021 en als de bouw voorspoedig verloopt is de school in de zomervakantie van 2022 klaar.

Veurs Voorburg
Het ontwerp voor het nieuwe schoolgebouw van Veurs Voorburg is ook klaar en recent gedeeld met de buurt. Daarmee komt een lang gekoesterde wens van de school weer een stap dichterbij. Wethouder Bouw: ”Ook bij de Rijnlandlaan zien we het onderwijs bij elkaar komen. Basisschool Cascade is alweer een jaar open. Kinderdagverblijf Pinkeltje start binnenkort met de bouw en als de gemeenteraad instemt met een extra investering kan Veurs Voorburg in het najaar van 2020 gaan bouwen.”

Extra investeren in scholen
In het Integraal Huisvestingsplan is geld gereserveerd voor de bouw van scholen. Het is een landelijke ontwikkeling dat de eisen voor duurzame onderwijshuisvesting zijn aangescherpt en bouwkosten, materiaal en arbeidsloon zijn gestegen. Daarom vraagt het college van B&W de gemeenteraad om extra geld te investeren zodat de nieuwbouw van scholen door kan gaan.

Meer berichten